Europa
Denne turen har gått
Kroatia, rundreise
KrkKroatia har en lang kystlinje langs Adriaterhavet. Landskapet er berglendt med mange mindre byer og ferieplasser langs havet. Turen går sør til Split. Vi har opphold både på Krk og i Šibenik nord for Split. Vi benytter buss begge veger og Color Line Oslo - Kiel tur/retur.

Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Tidlig avreise fra Trøndelag. Frokost på Alvdal og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje fra Oslo til Kiel. Lunsjbuffet etter avgang. Overnatting i innvendig dobbeltlugar.

Dag 2: Kiel - Schweinfurt
Frokost før ankomst Kiel kl. 10.00. Turen fortsetter på tyske motorveger forbi Hannover, Kassel, Fulda og frem til Schweinfurt for overnatting på Hotel Mercure am Maininsel.

BledDag 3: Schweinfurt - Bled
Vi fortsetter sørover forbi München og grensen til Østerrike passeres ved Salzburg. Vi kjører gjennom flott alpelandskap til Villach og videre til Slovenia og den lille byen Bled som ligger fint til ved en liten sjø. Overnatting på Bled Parkhotel.

Dag 4: Bled - Ljubljana - Krk
Det er kort veg til Slovenias hovedstad Ljubljana. Vi får en rundtur med lokal guide gjennom gamlebyen og vi spiser lunsj før vi fortsetter til Kroatia. Vi kommer til kysten ved Opatija og Rijeka. Vi fortsetter til øya Krk som er forbundet med fastlandet med en bro. Det blir overnatting i 3 netter på hotell Krk Valamar Koralj som ligger fint til ved sjøen og med strandpromenade til sentrum.

Dag 5: Krk
Dagen tilbringes i ro. Muligheter for soling og bading.

Dag 6: Krk, utflukt
Vi tar en utflukt til feriebyen Baska på sørspissen av øya. På turen tilbake besøkes en vingård og vi får smake god vin med tilbehør.

Dag 7: Krk - Zadar - Šibenik
Vi følger kystvegen videre sørover. Vi tar en stopp i byen Zadar. En lokal guide tar oss med på en fottur i gamlebyen. Vi spiser felles lunsj i byen før vi kjører sørover til byen Šibenik. Her skal vi bo i 4 netter på Solaris Resort Hotel Jure. Hotellet ligger fint til ved havet og har fin badestrand.

Dag 8: Šibenik
Dagen tilbringes iro med muligheter for soling og bading. Man kan også ta lokalbuss inn til gamlebyen i Šibenik.

KrkaDag 9: Šibenik, utflukt
Det blir en utflukt til Krka nasjonalpark med lokal guide. Området har porøs kalkstein i grunnen som har gitt elva Krka muligheter til å grave ut en rekke innsjøer, huler og fossefall. Dette gir et spesielt landskap med mange fosser og huler.

Dag 10: Šibenik, utflukt Split
Vi tar motorvegen sørover til Split. En lokal guide viser oss rundt i den gamle bydel, bygd rundt et palass som ble reist av den romerske keiser Diokletian fra år 300. På turen tilbake tar vi kystvegen med en stopp i Trogir.

Graz, (klokketårnet i bakgrunnen)Dag 11: Šibenik - Graz
Vi starter turen nordover og kjører på flott nybygd motorveg som går litt inn i landet. Landskapet er berglendt så det blir flere tunneler og større broer. Vi passerer hovedstaden Zagreb og kjører til Graz i Østerrike for overnatting på Graz Courtyard Hotel.

Dag 12: Graz - Bayreuth
Vi fortsetter nordover Østerrike gjennom flott alpelandskap. Grensen til Tyskland passeres ved Passau og vi fortsetter til Bayreuth nord for Nürnberg for overnatting på Bayreuth Arvena Kongresshotel.

Dag 13: Bayreuth - Celle
Turen går videre nordover Tyskland. Vi passerer Leipzig, Halle, Magdeburg og kommer til Celle på ettermiddagen. Overnatting på Intercity Hotel som ligger sentralt i byen som har mange flotte bindingsverkshus.

Dag 14: Celle - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi frem til Kiel og kl. 14.00 er det avreise med Color Lines ferje til Oslo. Koldtbord ombord. Underholdning, musikk og hygge utover kvelden. Overnatting i innvendig dobbeltlugar.

Dag 15: Oslo - Trøndelag
Frokost før ankomst Oslo kl. 10.00. Turens siste middag inntas på Alvdal og retur til Trøndelag på kvelden.15 DAGER
16.870,-

Turnr.: 53
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Color Line Oslo - Kiel tur/retur
  • 12 hotellovernattinger
  • 15 frokost
  • 4 lunsj
  • 14 middag
  • Lokale guider som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 3.200,-
  • Singellugar tur/retur: kr. 980,-
  • Utvendig lugar: kr. 450,- per person
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 49

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700
Søk med kategori
Tema
 » Historie
 » Natur
 » Soling
 » Handling
Reisemåte
 » Buss
 » Nattferje
 »  » Color Line Oslo - Kiel
Reisemål
 » Øst Europa
 »  » Slovenia
 » Sør Europa
 »  » Kroatia