Europa
Denne turen har gått
Rhin - Mosel

Bernkastel KuesRhin-Moseldalen med den kjente byen Rüdesheim er et reisemål som mange velger å vende tilbake til. Denne turen er en 8-dagers tur hvor vi ligger 2 netter i Rüdesheim og etterpå besøkes Moseldalen. I tillegg blir det en overnatting i byen Celle med fine bindingsverkshus på tur sørover og i Bremen på returen. Vi benytter DFDS Oslo - København på utreisen og Color Line Kiel - Oslo tilbake.

Dag 1: Trøndelag - Oslo / København
Turen starter fra Trøndelag tidlig på morgenen og går sørover Østerdalen. Opphold på Alvdal. Avreise med DFDS's ferje fra Oslo kl. 16.30. Koldtbord ombord og overnatting i innvendig lugar.

Dag 2: København - Celle
Frokost på ferja før ankomst København kl. 09.45. Vi fortsetter sørover Sjælland og frem til ferje fra Rødbyhavn til Puttgarden. Videre forbi Lübeck og Hamburg og frem til Celle i Lüneburger Heide. Celle er en mindre by med fin bebyggelse med bindingsverkshus. Middag på restaurant og overnatting på Intercity Hotel.

Dag 3: Celle - Rüdesheim
Vi fortsetter sørover mot Kassel, Frankfurt og ankommer Rüdesheim på ettermiddagen. Rüdesheim er den mest kjente av mange byer langs Rhinen og sentrum for vinhandelen i distriktet. Her skal vi bo i 2 netter på hotell Lindenwirt, som ligger midt i Drosselgaße. Middag og frokost på hotelllet under oppholdet.

Drosselgaße, RüdesheimHotel Lindenwirt, RüdesheimHotel Lindenwirt, Rüdesheim

Dag 4: Rüdesheim, båttur Rhinen
På formiddagen tar vi en båttur nedover Rhinen. Under båtturen passeres flere småbyer, utallige borger, Loreleiklippen m.m. Rhinen slynger seg mektig mellom bratte dalsider hvor det bugner av vinranker som gir et spesielt landskap. Ved St. Goarshausen går vi i land og bussen bringer oss tilbake til Rüdesheim via Niederwaldstøtten med praktfull utsikt utover Rhindalen. Før middag blir det prøvesmaking av vin fra distriktet.

Utsikt fra NiderwaldstøttenNiderwaldstøttenRhinen

Dag 5: Rüdesheim - Moseldalen - Köln
Vi tar ferje over Rhinen til Bingen og fortsetter over til Moseldalen. Vi tar først et opphold i Bernkastel Kues. Vi tar en båt nedover elva Mosel til Traben-Trarbach. Vi passerer flere småbyer og det bugner av vinranker oppover dalsidene. Dette gir et flott landskap som man har god tid til å nyte fra båtdekket. Vi prøvesmaker god Moselvin før vi fortsetter nedover langs Mosel mot Cochem. Vi fortsetter frem til Köln for overnatting i sentrum.

RieslingdruerBernkastel KuesBernkastel Kues

Dag 6: Köln - Bremen
Det blir et opphold i Köln på formiddagen før turen fortsetter nordover til Bremen. Her blir det overnatting på Atlantic Hotel an der Galopprennbahn.

Rådhuset, BremenKölnerdomenBotcherstraße, Bremen

Dag 7: Bremen - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi frem til Kiel og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje til Oslo. Koldtbord ombord. Underholdning, musikk og hygge utover kvelden. Overnatting i innvendig dobbeltlugar.

Dag 8: Oslo - Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 10.00. Turen går nordover Gudbrandsdalen og turens siste middag inntas på Dombås. Retur til Trøndelag på kvelden.
8 DAGER
10.950,-

Turnr.: 30
Avreise:
Påstigningsalternativ: 2

Prisen inkluderer:
  • DFDS Oslo - København
  • 5 hotellovernattinger
  • 7 frokost
  • 8 middag
  • Color Line Kiel - Oslo
  • Båttur Rhin og Mosel
  • 2 vinsmakinger
Tillegg:
  • Enkeltrom, hotell : kr. 2.200,-
  • Singellugar tur/retur: kr. 950,-
  • Utvendig lugar: kr. 450,- p.p.

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700
Søk med kategori
Tema
 » Historie
 » Natur
 » Vin
Reisemåte
 » Nattferje
 »  » Color Line Oslo - Kiel
 »  » DFDS Oslo - København
Reisemål
 » Mellom/Vest Europa
 »  » Tyskland