Europa
Denne turen har gått
Elvecruise Donau, Budapest - Wien - Passau

2 plasser ledige

MS L EuropeDonau er den lengste elven i Europa og går fra Tyskland og frem til Svartehavet. Den går gjennom skiftende landskap, men vi har valgt den strekningen hvor vi har det flotteste landskapet kombinert med interessante plasser å besøke. På et elvecruise kan man i god tid nyte omgivelsene man "flyter" sakte forbi. God mat og underholdning ombord hører selvsagt med. Vi benytter fly sørover til Budapest og buss nordover og Color Line Kiel - Oslo.

Dag 1: Værnes - Budapest
Avreise med Norwegian fra Værnes kl. 06.40 til Oslo og videre fra Oslo direkte til Budapest med ankomst kl. 11.30. Vi kjører inn til sentrum hvor det blir en felles lunsj. Etterpå blir det litt tid på egen hånd før vi går ombord i båten fra Croisi Europa. Rederiet har båter av høy kvalitet og har plass fra 100 til 180 passasjerer. I cruiset inngår helpensjon og det er underholdning ombord hver kveld. Rederiet er fransk, men språket ombord er også engelsk. Båten har et rommelig soldekk hvor man kan sitte å nyte naturen og stedene man "flyter" forbi. Vi har utvendige lugarer ombord og alle lugarer har aircondition. På denne turen benyttes båten «L'Europe». Båten har 3 dekk. På hoveddekket er det restaurant og lugarer, på mellomdekk er det barlounge og lugarer, mens det på øverste dekk er bare lugarer. Vi skal være ombord i 5 netter på strekningen fra Budapest til Bratislava, Wien, Melk og Passau. Etter at vi har fått tildelt våre lugarer samles vi til middag ombord. Båten ligger i Budapest på natta og det er et vakkert syn med opplyste broer og større bygninger.

Parlamentet, BudapestDag 2: Ombord, Budapest
På formiddagen tar vi en byrundtur i Budapest med lokal guide og får se byens hovedattraksjoner. Donau deler byen i 2, Pest på den ene siden med dagens sentrum og Buda på den andre side med Matthiaskirken, Fiskebastionen og Gellerthøyden. Ungarns parlament ligger fint til ved Donau. Etter lunsj ombord forlater vi Budapest og går oppover Donau. Vi passerer Ungarns tidligere hovedstad Esztergom på vegen mot Slovakias hovedstad Bratislava.

BratislavaDag 3: Ombord, Bratislava
På formiddagen ligger båten i Bratislava. Vi tar en byrundtur med lokal guide og besøker gamlebyen med palasser, kirker og fint torgområde. Etter lunsj fortsetter turen mot Østerrike og vi ankommer Wien på kvelden.

Schonbrunn, Wien (foto: Ole Jakob Brustad)Dag 4: Ombord, Wien
Båten ligger hele dagen i Wien. På formiddagen tar vi en byrundtur med lokal guide. Vi ser på mange av Wiens kjente slott og bygninger. Ettermiddagen er til egen disposisjon og muligheter for handling. Etter middagen ombord kan det bli muligheter for en konsert i Wien. Båten forlater Wien på natta og fortsetter oppover Donau.

Stift MelkDag 5: Ombord, Wachau - Dürnstein - Melk
Tidlig på morgenen passerer vi det vakre landskapet Wachau med vinranker langs dalsidene fra Donau. Båten blir liggende i byen Melk på dagen. På formiddagen kan vi besøke den lille byen Dürnstein og på ettermiddagen det imponerende klosteret Stift Melk. Det er bygd i barokkstil med fin klosterkirke og hageanlegg. Det har vært i drift som benediktinerkloster i over 900 år. På ettermiddagen går båten videre oppover dalen mot Passau, grensebyen til Tyskland. På kvelden blir det gallamiddag ombord.

Dag 6: Passau - Hildesheim
Vi går iland i Passau etter frokost. Vi starter turen nordover og passerer Nürnberg, Kassel og ankommer Hildesheim på ettermiddagen. Her blir det overnatting på Hotel Novotel som ligger sentralt like ved byens torg.

Dag 7: Hildesheim - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi nordover til Kiel. Kl.14.00 avreise med Color Lines ferje til Oslo. Middag og overnatting i utvendige dobbeltlugarer.

Dag 8: Oslo - Trøndelag
Ankomst Oslo kl.10.00. Turen går nordover Østerdalen hvor turens siste middag inntas på Alvdal. Retur til Trøndelag på kvelden.
8 DAGER
16.960,-

Turnr.: 34
Avreise:
Påstigningsalternativ: 1

Prisen inkluderer:
 • Fly Værnes - Budapest
 • 1 hotellovernattinger
 • 7 frokost
 • 5 lunsj
 • 8 middag
 • Color Line Kiel - Oslo med utvendig lugar
 • Donaucruise, 5 døgn med utvendig lugar
 • Utflukt Bratislava, Wien, Stift Melk og Budapest
Tillegg:
 • Enkeltrom hotell: kr. 210,-
 • Singellugar Oslo - Kiel: kr. 975,-
 • Singellugar cruise: kr. 1.980,-
 • Lugar mellom dekk: kr. 920,- p.p.
 • Lugar øvre dekk: kr. 1.150,- p.p.


Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700
Søk med kategori
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
 » Nattferje
 »  » Color Line Oslo - Kiel
 » Fly
 »  » Dagsutflukter med buss
 »  » Fly en vei og buss motsatt
 » Cruise
Reisemål
 » Mellom/Vest Europa
 »  » Tyskland
 »  » Østerrike
 » Øst Europa
 »  » Slovakia
 »  » Ungarn