Europa
Denne turen har gått
Champagne - Bourgogne - Alsace
Mumm ChampagneDenne turen går til nord-østre delen av Frankrike. Dette området forbindes med fantastisk matkultur og kvalitetsdrikke av yppeste klasse. Vi finner ulike vinområder som også har sine egne spesialiteter. Vi besøker Champagneområdet med sin sprudlende drikk, før vi kjører til det store vindistriktet Bourgogne nord for Lyon i Rhônedalen. Til slutt besøkes Alsace på grensen til Tyskland. På turen besøkes ulike produsenter av den smakfulle drikken og vi får kjennskap til dyrking av vindruer og fremstilling av god vin. På turen benyttes Color Line mellom Oslo og Kiel tur/retur.

Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Tidlig avreise fra Trøndelag. Frokost på Alvdal og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje fra Oslo til Kiel. Lunsjbuffet ombord etter avgang og overnatting i innvendig dobbeltlugar.

Dag 2: Kiel - Gladbeck
Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 10.00. Turen går sør-vestover forbi Hamburg, Bremen, Münster og frem til Gladbeck vest for Dortmund. Her blir det overnatting på Van der Valk Hotel.

Dag 3: Gladbeck - Reims
Vi passerer snart grensa til Nederland og kjører forbi Maastricht. Videre til Liège i Belgia før vi kjører gjennom Ardennene og langs elva Mons. Ankommer Reims i Frankrike på ettermiddagen. Her blir det overnatting i 2 netter på Grand Hotel Continental.

Vindruemarkene til Mumm ChampagneReimsKatedralen Notre Dame, Reims

Dag 4: Reims
På formiddagen blir det en byrundtur med lokal guide. Den store katedralen er hovedattraksjonen. Vi befinner oss i Champagne, og vi skal selvfølgelig besøk en produsent av denne hvite musserende vin. Vi besøker Mumm i Reims og får se store vinkjellerne før vi prøvesmaker. Kun musserende vin fra dette området får bruke navnet Champagne. Det produseres ca. 300 millioner flasker per år og halvparten eksporteres.

Mumm museumChampagnekjellerfra Möet Chandon

Dag 5: Reims - Beaune
Vi kjører sørover og kommer til en mindre by, Chablis. I dette området produseres den kjente hvitvin med navnet Chablis. Vi fortsetter østover til dalen rundt elva Saône og byen Beaune. Her skal vi bo på Hotel Henry II Beaune Centre i 2 netter. Middager inntas på restaurant Le Grand Bleu.

Hospice, BeauneChablisChablis

Dag 6: Beaune, utflukt Bourgogne
Vi er i det store vindistriktet Bourgogne. Vi tar først et besøk på Château du Clos de Vougeot. Det blir omvisning og prøvesmaking av Burgundervin. Slottet ligger midt i vinmarkene nord for Beaune. På ettermiddagen besøkes vinkjelleren Patriarche Père et Fils som ligger i utkanten av byen.

Dag 7: Beaune - Colmar
På formiddagen kjører vi østover til Alsace. Området grenser til Tyskland mellom Colmar og Strasbourg. Her er det flott natur med pittoreske småbyer omgitt av store vinmarker. Vi besøker byen Riquewihr og prøvesmaker god hvitvin fra Dopf & Iron. Her er det Riesling og Gewürztramviner som er mest kjent. Vi besøker også en gård med osteproduksjon. Overnatting blir på Best Western Grand Hotel Bristol i Colmar. Byen har mange små kanaler og flotte bindingsverkshus.

RiquewihrColmarColmar

Dag 8: Colmar - Hannover
Vi kjører til Strasbourg før vi passerer grensa til Tyskland. Videre forbi Frankfurt, Kassel og til Hannover for overnatting.

Dag 9: Hannover - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi til Kiel og kl.14.00 avreise med Color Lines ferje til Oslo. Koldtbord ombord og overnatting i innvendig dobbeltlugar.

Dag 10: Oslo - Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 10.00. Turens siste middag på Dombås og retur til Trøndelag på kvelden.10 DAGER
15.620,-

Turnr.: 37
Avreise:
Påstigningsalternativ: 1

Prisen inkluderer:
  • Color Line Oslo - Kiel tur/retur
  • 7 hotellovernattinger
  • 10 frokost
  • 2 lunsj
  • 7 middag
  • 4 vinsmakinger
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 2.200,-
  • Singellugar tur/retur: kr. 1.240,-
  • Utvendig lugar: kr. 450,- p.p.
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 33

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700
Søk med kategori
Tema
 » Historie
 » Mat
 » Vin
Reisemåte
 » Buss
 » Nattferje
 »  » Color Line Oslo - Kiel
Reisemål
 » Mellom/Vest Europa
 »  » Frankrike