Europa
Denne turen har gått
Lago Maggiore, Piemonte, Cinque Terre
PiemonteItalia er et stort land med varierende natur. Landskapet skifter mellom høye fjell, sjøer og meget fruktbart landskap. Italia har også lang tradisjon med vinproduksjon fra mange distrikter av landet. På denne turen besøker vi mange fine naturområder. Vi benytter buss sørover og etter at vi har kjørt over alpene kommer vi ned til sjøen Lago Maggiore som ligger fint til omkranset av alpenatur. Vi fortsetter turen i vindistriktet Piemonte, kjent for sitt vakre landskap, gode viner og matspesialiteter. Vi avslutter langs kysten Liguria mellom Genova og Pisa. Her ligger området Cinque Terre, et meget berglendt område hvor 5 byer er bygd på klipper ned mot havet. Vi tar fly tilbake fra Pisa.

Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Starter fra Trøndelag på morgenen. Turen går til Alvdal hvor det blir frokost. Videre til Oslo og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje til Kiel. Lunsj ombord og overnatting i innvendige lugar.

Dag 2: Kiel - Fulda
Frokost før ankomst Kiel kl. 10.00. Turen går på tyske motorveger forbi Hamburg, Hannover, Kassel og frem til Fulda. Middag og overnatting på Hotel Maritim.

Dag 3: Fulda - Chur
Vi fortsetter sørover forbi Würzburg og frem til Ulm hvor det blir et opphold. Etterpå mot Bodensjøen og Bregenz. Vi tar et opphold i  Vaduz i Liechtenstein før vi ankommer Chur i Sveits for overnatting.

Dag 4: Chur - Stresa
Vi kjører over San Bernardinopasset og kommer til Lago Maggiore. Vi passerer Locarno og fortsetter rundt sjøen til Stresa. Vi skal overnatte i 2 netter på utmerkede Splendid Hotel Zacchera.

Dag 5: Stresa
På formiddagen blir det en båttur med besøk på en av de Borromeiske øyer, Isola Bella. På øya finnes fine byggverk og parkanlegg. Ettermiddagen til egen disposisjon.

Isola Bella, Lago MaggioreIsola Bella, Lago MaggioreStresa

Dag 6: Stresa - Alba, Piemonte
På formiddagen kjører vi sørover Posletta og frem til Piemonteområdet hvor vi finner noen av Italias beste vinområder, Barolo og Barbaresco. Vi kjører gjennom bølgende vinlandskap med bugnende vinområder. Vi besøker en vingård for å smake på vin og matspesialiteter fra Piemonte. Etterpå kjører vi frem til Alba, hovedbyen for vinhandelen i området. Overnatting på Hotel Calissano.

BaroloBaroloBarolo

Dag 7: Alba - Viareggio
På formiddagen besøker vi en ny vingård i Barolo. Etter prøvesmaking av denne gode vin kjører vi sørover til kysten. Vi kommer ned til Middelhavet litt vest for Genova og fortsetter østover forbi Genova og sørover til Viareggio. Her skal vi bo i 3 netter på Hotel Astor som ligger langs strandpromenaden. Middag på hotellet.

Dag 8: Viareggio, utflukt Cinque Terre
I det sørlige Liguria, like nord for La Spezia, ligger en berglendt kyststrekning som kalles Cinque Terre. Her ligger 5 byer på klippene ned mot havet. Vi må ta tog inn til området. Etter besøket tar vi toget tilbake på ettermiddagen.

Cinque TerreVernazzaVernazza

Dag 9: Viareggio
Vi tilbringer dagen i ro i Viareggio. Muligheter for avslapning, soling og bading.

Dag 10: Viareggio - Pisa / Værnes
Etter frokost går turen til Pisa. Kl. 10.35 avreise med Norwegians fly til Oslo og videre til Værnes med ankomst 16.35.10 DAGER
13.890,-

Turnr.: 47
Avreise:
Påstigningsalternativ: 1

Prisen inkluderer:
  • Color Line Oslo - Kiel
  • 8 hotellovernattinger
  • 10 frokost
  • 2 lunsj
  • 7 middag
  • Fly Pisa - Værnes
  • Vinprøving og utflukter som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 2.950,-
  • Singellugar: kr. 480,-
  • Lugar med vindu: kr. 200,- per person
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 43

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700