Europa
Denne turen har gått
Beatles Liverpool, Lake District og Yorkshire

Dag 1: Værnes / Manchester - Liverpool
Avreise fra Værnes kl. 09.20 med SAS til Oslo. Videre med SAS fra Oslo kl. 11.30 og vi lander i Manchester kl. 12.30, lokal tid. Vi tar først en tur innom Manchester kjent for sine 2 fotballbaner, Etihad Stadium og Old Trafford. Turen vestover til Liverpool som ligger ved vestkysten.
Det var Beatles som gjorde byen verdenskjent på 60-tallet. På ettermiddagen får vi en guidet rundtur hvor vi får høre Beatles historie og besøke Cavern Club hvor de først opptrådte. Vi besøker også Penny Lane og andre plasser kjent gjennom deres sanger. Vi skal overnatte i 2 netter på Hotel Jurys Inn som ligger i Dokkområdet. Frokost og middag på hotellet under oppholdet.

Dag 2: Liverpool
På formiddagen besøkes utstillingen «The Beatles Story» som ligger i Albert Dock nær hotellet. Her kan man oppleve deres liv, kultur og musikk med kjente sanger. Ettermiddagen disponibel på egen hånd. Man kan besøke det nye «Museum of Liverpool» som også ligger i dokkområdet eller besøke byens sentrum like ved.

Dag 3: Liverpool - Lake District - York
På formiddagen går turen nordover langs kysten til Lake District. Området er i dag nasjonalpark og her ligger Englands høyeste punkt med 978 m.o.h. Vi tar en båttur på Englands største innsjø Windermere. På ettermiddagen fortsetter turen sør-østover gjennom Yorkshire nasjonalpark til York. Overnatting i 3 netter på Hotel Novotel York Centre.

Dag 4: York, utflukt
Denne dagen blir det en utflukt østover til nasjonalparken North York Moors National Park mot østkysten. Her finner vi store lyngheier og vi besøker også byen Goathland kjent som Aidensfield i TV-serien Heartbeat.

Dag 5: York
Byen ble grunnlagt av romerne og har mange historiske minnesmerker med ringmur og middelaldergaten The Shambles. Byen er også kjent for sin store katedral. En lokal guide viser oss rundt i byen. Vi besøker museet Jorvik Viking Centre som viser historien tilbake til vikingtiden. Ettermiddagen disponibel i York hvor det blir mange muligheter for handling.

York MinistreJorvik

Dag 6: York - Manchester / Værnes
På formiddagen kjører vi tilbake til Manchester flyplass og kl. 11.00 er det avreise med SAS til Oslo. Videre fra Oslo med ankomst Værnes kl. 16.35.6 DAGER
11.560,-

Turnr.: 39
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Manchester tur/retur
  • 5 hotellovernattinger
  • 5 frokost
  • 5 middag
  • Utflukter med innganger som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 2.400,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 35

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700
Søk med kategori
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Fly
 »  » Rundreise med buss
Reisemål
 » Nord Europa
 »  » England