Europa
Denne turen har gått
Rundreise Italia med Roma, Sorrento, Capri, Firenze og Venezia

RomaRundreisene i Italia har vært svært populære i mange år. Turen foregår med fly til Roma og med fly tilbake fra Venezia. Vi benytter buss på rundturen. På turen skal vi besøke mange av Italias kjente byer og berømte severdigheter. Vi skal besøke Romas største severdighet Peterskirken, Sorrento ved Napolibukten, hvor det arrangeres utflukt til Capri. Videre skal vi se på utgravningene av Pompei, besøke Firenze og oppleve Venezia.

Dag 1: Værnes - Roma
Avreise fra Værnes med KLM kl. 16.55 til København og videre direkte til Roma kl. 22.45. Her skal vi bo i 2 netter på NH Villa Carpegna som ligger vest for Peterskirken.

Dag 2: Roma
Under byrundturen med lokal guide får vi se flere av byens severdigheter. Guiden leder oss gjennom den fantastiske Peterskirken og viser oss deretter Forum Romanum, det imponerende Colosseum, Trevifontenen og Spansketrappen ved byens forretningssentrum. Her får vi også anledning til å handle. Det vil også bli satt av tid til egen disposisjon. Vi besøker også den gamle bydelen ved Pantheon og Piazza Navona, den gamle travbanen fra romertiden.

Forum Romanum - GNUColosseum

Dag 3: Roma - Sorrento
Vi forlater Roma og kjører sørover mot Napoli. Like ved Vesuv og Napolibukten ligger Pompeii. En lokal guide viser oss utgravningene av byen og gir oss en levende beskrivelse av hvordan romerne bodde og levde for ca. 2000 år siden. På ettermiddagen kjører vi ut på en halvøy i Napolibukten og til Sorrento. Halvøya har subtropisk klima og gir vekstgrunnlag for sitroner og appelsiner. Stedet er berglendt og høyeste fjell måler 1443 moh. Her skal vi bo i 3 netter.

SorrentoDag 4: Sorrento
Dagen er avsatt til avslapning, bading, handling m.m. Det gis også mulighet for en utflukt til Amalfikysten (ikke inkludert).

CapriDag 5: Utflukt Capri
Vi arrangerer en heldagsutflukt til øya Capri med båt til havnen Marina Grande. Med lokal guide får vi anledning til å besøke byen Capri og den kjente villa San Michele i Anacapri. Lunsj på Capri inngår i utflukten.

Dag 6: Sorrento - Firenze
Vi forlater Sorrento etter frokost og kjører nordover forbi Napoli og Roma. På ettermiddagen ankommer vi Toscana og Firenze. Her skal vi bo 2 netter på hotell Palazzo Ricosoli som ligger i sentrum.

Dag 7: Firenze
På formiddagen vil en lokal guide vise oss byens severdigheter. Spesielt nevnes den imponerende kirken Duomo og kapellet, samt den kjente broen over Arno, Ponte Vecchio. Ettermiddagen til egen disposisjon. Felles middag på hotellet.

Dag 8: Firenze - Pisa - Mestre, Venezia
På formiddagen kjører vi frem til Pisa og ser på det skjeve tårn. Videre mot Bologna og Mestre ved Venezia. Her blir det overnatting i 2 netter på Hotel Antony.

Dag 9: Venezia
Vi benytter hele dagen i Venezia. Vi tar båt på Canal Grande frem til Markusplassen og ser på hovedseverdighetene som Kampanilen, Markuskirken, Dodgepalasset og alle gondolene på de mange kanalene. Det blir også tid for å ta en gondoltur. Det blir tid til handling, fargerike glass fra Venezia er populært. Etter en lunsj i Venezia tar vi båt tilbake til bussparkeringen og kjører tilbake til vårt hotell.

Canal Grande, VeneziaRialto broen, Canal Grande, VeneziaMarkuskirken, Venezia

Dag 10: Mestre, Venezia - Værnes
På morgenen kjører vi frem til flyplassen Marco Polo. Kl 10.20 avreise med Norwegians fly til Oslo og videre frem til Værnes kl. 16.35.
10 DAGER
17.650,-

Turnr.: 49
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 9 hotellovernattinger
  • 9 frokost
  • 2 lunsj
  • 9 middag
  • Fly Værnes - Roma og Venezia - Værnes
  • Lokal guide i Roma, Firenze og Pompei
  • Lokal guide og båttur til Capri
  • Båt Venezia
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 3.980,-

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700