Europa
Denne turen har gått
Bordeaux - Cognac - Loire
Vinranker i St.EmilionBordeaux kalles verdens vinhovedstad. I områdene rundt Bordeaux ligger ca 13.000 vingårder. Hovedoppholdet er lagt til Bordeaux og Dordogne-området. Vi får oppleve historiske byggverk og selvfølgelig vindistriktene. Like nord for Bordeaux ligger Cognac-distriktet. Vi har også opphold i Loiredalen og besøker ulike slott. På reisen benyttes fly sørover til Bordeaux og buss tilbake til Trøndelag

Dag 1: Værnes - Bordeaux
Vi flyr fra Værnes via Oslo til Bordeaux på ettermiddagen. Vi skal bo i 3 netter i Bordeaux. Middag på hotellet.

Dag 2 - 3: Bordeaux
Vi tar en byrundtur med lokal guide. Byen har ca 700.000 innbyggere og er en viktig havneby ved utløpet av elva Garonnes. Byen er sentrum for vineksporten fra vinområdene rundt omkring. Vi får se kjente byggverk som husene rundt Place de la Bourse og det overdådige Grand Theatre. Vi gjør utflukter i vindistriktene. Vi besøker Medoc-området vest for byen. Her finner vi kjente byer og vinnavn som Margaux, Pauillac, Mouton Rothschild m.m. Det blir vinsmaking og orientering om produksjonen på Château Lanessan i Medoc. Øst for byen besøker vi den kjente byen St.Emilion ved elva Dordogne. Her besøker vi også en vingård med vinsmaking.

Pont de Pierre, BordeauxGrand Theatre, BordeauxKatedralen i Bordeaux
St.Emiliondruer på Chateau MerdocTorget i St.Emilion

Dag 4: Bordeaux - Cognac
Vi kjører nordover mot byen Saintes og Cognac-distriktet. Byen er omkranset av vingårder mot elva Charente. Her finnes flere kjente konjakkprodusenter som Hennessy, Martell, Remy Martin m.fl. Det finnes også norskeide vingårder. Vi besøker Braastad Cognac og prøvesmaker ulike cognactyper. I over 300 år har Cognac vært kjent for sin smakfulle drikk som er destillert fra druer.

Dag 5: Cognac - Tours
Vi kjører nordover mot Loiredalen. Vi besøker renessanseslottet i Villandry og ser på den flotte og spesielle slottsparken. Det blir overnatting i 2 netter i Tours.

Rådhuset i ToursChâteau VillandryChâteau Villandry

Dag 6: Tours, utflukt Angers
Vi tar en utflukt vestover til byen Angers som ligger ved en sideelv til Loire. Her besøkes Châteu d'Angers, kjent for sin store samling av billedtepper. På ettermiddagen blir det opphold og vinsmaking av vin fra Loiredalen i Saumur. Middag om kvelden inntas på en restaurant som ligger i en grotte.

Dag 7: Tours - Reims
Vi fortsetter Loiredalen mot Orleans. Herfra nordover forbi Paris og frem til Reims. Reims er senter for champagneproduksjon og vi besøker en produsent og smaker på denne sprudlende søte vinen. Etter middagen kan vi ta en titt på byens stolthet, den mektige katedralen fra 1200-tallet.

Champagne flaskerReimsKatedralen Notre Dame, Reims

Dag 8: Reims - Hannover
Vi fortsetter inn i Tyskland ved Saarbrücken. Videre nordover forbi Frankfurt og frem til Hannover for overnatting.

Dag 9: Hannover - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi frem til Kiel og kl 14.00 avreise med Color Lines ferje til Oslo. Koldtbord ombord og overnatting i innvendig dobbeltlugar.

Dag 10: Oslo - Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 10.00. Turens siste middag inntas på Dombås. Retur til Trøndelag på kvelden.10 DAGER
16.450,-

Turnr.: 38
Avreise:

Prisen inkluderer:
 • Fly Værnes - Bordeaux
 • 8 hotellovernattinger
 • 9 frokost
 • 10 middag
 • 3 vinsmakinger
 • Prøvesmaking Cognac
 • Utflukter m/entreer ifølge beskrivelsen
 • Color Line Kiel - Oslo
Tillegg:
 • Enkeltrom hotell kr. 3.150,-
 • Singellugar: kr. 480,-
 • Utvendig lugar: kr. 225,- p.p.
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 34

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700
Søk med kategori
Tema
 » Mat
 » Vin
Reisemåte
 » Buss
 » Nattferje
 »  » Color Line Oslo - Kiel
 » Fly
 »  » Fly en vei og buss motsatt
Reisemål
 » Mellom/Vest Europa
 »  » Frankrike