Europa
Denne turen har gått
Madeira, blomsterparaden

Gabo utsikt mot Funchal (foto: Bodulv Brørs)
Det er lett å forstå hvorfor Madeira blir beskrevet som en flytende blomsterbukett, det er grønt overalt og det er en rik blomsterprakt og høye majestetiske fjell. Øya har et mildt klima i Atlanterhavet vest for Portugal og nord for Kanariøyene. Madeira er ikke bare storslagen natur og overdådig blomsterprakt. Øyas velkjente gjestfrihet har lange tradisjoner og service har blitt et av Madeiras varemerker. Vi benytter rutefly Værnes - Oslo og videre charterfly til Madeira.

Dag 1: Værnes - Gardermoen - Funchal, Madeira
Avreise fra Værnes til Gardermoen med Norwegian kl. 06.40. Herfra blir det charterfly, direkte til Madeira. Matservering på flyet inngår. Fra flyplassen er det kort veg frem til øyas hovedstad Funchal. Vi skal bo i 7 netter på utmerkede Pestana Grand Ocean Hotel som ligger i Lidoområdet like vest for sentrum. Hotellets bassengområde ligger i et meget flott hageanlegg. Alle rom har egen balkong og havutsikt. Hotellet har også en stor velværeavdeling med innvendig basseng m.m.. Ankomst hotellet sent på ettermiddagen. Middag på hotellet på kvelden.

Botaniske hagenHotel PortomareNonnenes dal

Dag 2 - 7: Funchal, Madeira
Det blir god tid til å slappe av og nyte ferielivet og hotellets fasiliteter.
I april foregår den store Blomsterfestivalen og søndag 22.april er det en stor blomsterparade med opptog i byens hovedgate langs strandpromenaden.
- En kveld blir det utflukt med Madeira-aften. Vi får servert den svært gode nasjonalretten "Espetada"-grillspyd. Restauranten som ligger i Camara de Labos ligger i et vindistrikt og vi får også noe godt å drikke. Senere på kvelden opptrer en lokal folkegruppe med sang og dans.
- Man må også utnytte tiden for å se seg om på den naturskjønne øya. Vi tilbyr utflukter med skandinavisk lokalguide. Vi har en halvdagsutflukt til nonnenes dal og botanisk hage. Vi besøker først Jardim Botanico med fin utsikt utover Funchalbukten. Her får vi nærmere orientering om øyas blomsterprakt. Turen går videre oppover nonnenes dal, en dyp dalskjæring. Ved Eira do Serrades utsiktspunkt ser vi dalen og en liten landsby langt nedenfor oss som vi skal besøke.
- En heldagsutflukt til det vestre Madeira. Turen går gjennom skiftende landskaper fra kysten og over fjellpasset Encumeada på 1000 meters høyde. Vi får se frodige banan- og vinavlinger. Vi kommer også langs nordkysten til Porto Moniz. Med utsikt utover Atlanterhavet spiser vi lunsj. Vi kjører igjen opp i høyden for retur til hotellet på ettermiddagen.
- Madeira er meget kjent for sine lange vanningskanaler, levadaene. De som ønsker kan være med på en fottur langs disse kanalene. Her er en rik plante- og blomsterflora pga. vannet i kanalene. Vi avslutter oppholdet med en felles middag på hotellet siste kveld.

MarkedFunchalVincente

Dag 8: Funchal, Madeira - Gardermoen - Værnes
Vi kjører ut til flyplassen og på ettermiddagen blir det avreise med Primera Air til Gardermoen. Måltid ombord er inkludert. Vi lander på Gardermoen kl. 20.30. Vi tar siste kveldsfly SAS kl. 22.45 fra Oslo til Værnes.
8 DAGER
14.900,-

Turnr.: 45
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 7 hotellovernattinger i dobbeltrom
  • 7 frokost
  • 4 middag
  • Fly Værnes - Oslo tur/retur
  • Fly Oslo - Madeira tur/retur inkl. måltid
Utflukter betales på stedet:
- Byrundtur i Funchal: € 25,- per person
- Vestre Madeira, inkl. lunsj: € 50,- p.p.
- Nonnenes dal og botaniske hage: € 30,- p.p.
- Østre Madeira, inkl. lunsj: € 50,- p.p.
- Levadavandring: € 30,- p.p.


Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700
Søk med kategori
Tema
 » I ro (med mindre utflukter)
 » Soling
Reisemåte
 » Fly
 »  » Fly tur/retur
Reisemål
 » Sør Europa
 »  » Portugal