Europa
Denne turen har gått
Transilvania
Hunyadi slottTransilvania utgjør i dag den nord-vestre delen av Romania og ligger nord for fjellkjeden Karpatene. Området har tilhørt både Ungarn, Habsburgerne og Tyrkerne. Ungarske konger inviterte på 1100- og 1200-tallet tyske nybyggere til å bygge bosetninger med festninger for å hindre invasjon fra det Ottomanske riket i Tyrkia. Det finnes et stort antall slott og borger i hele Transilvania. Transilvania er i dag kjent gjennom romanene til Bram Stoknes om Grev Dracula og vi besøker Draculas slott, Bran slott. Mange av byene er godt bevarte middelalderbyer.
På reisen benytter vi buss sørover og fly tilbake fra Budapest. Vi har også et opphold i Ungarns hovedstad.

Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Tidlig avreise fra Trøndelag. Frokost på Alvdal og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje fra Oslo til Kiel. Lunsjbuffet ombord etter avgang fra Oslo. Overnatting i innvendig dobbeltlugar.

Dag 2: Kiel - Praha
Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 10.00. Turen går på tyske motorveger forbi Berlin, Dresden og frem til Praha i Tsjekkia.  Overnatting på Clarion Congress Hotel Prague.

Dag 3: Praha - Budapest
Fortsetter sørover i Tsjekkia, forbi Brno og til Slovakia. Passerer hovedstaden Bratislava før turen går til Ungarn. Overnatting utenfor sentrum av Budapest.

Fiskebastionen, BudapestMatthiaskirkenDonau, Parlamentsbygningen, Budapest

Dag 4: Budapest
På formiddagen blir det en byrundtur med lokal guide. Vi får se byens hovedattraksjoner med Gellerthøyden, Matthiaskirken, Fiskebastionen med fin utsikt mot Ungarns Parlamentsbygning som ligger ved Donaus bredd. Ellers er det flere flotte broer som binder sammen bydelene Buda og Pest.

Dag 5: Budapest - Cluj-Napoca
Vi fortsetter østover i Ungarn gjennom flott og fruktbart landskap. Vi passerer grensen til Romania. Her kommer det på en lokalguide som er med på hele reisen i Transilvania. Landskapet blir mere kupert og vi kjører gjennom skogsområder før ankomst byen Cluj-Napoca. Det blir en byrundtur og besøk i St. Michaels kirke før middag og overnatting på Grand Hotel Napoca.

Cluj-NapocaSt. Michael, Cluj-Napoca

Dag 6: Cluj-Napoca - Sighisoara - Brasov
På formiddagen kjører vi frem til en av de aller best bevarte middelalderbyene i Europa, Sighisoara. Den står på Unesco's verdensarvliste. Byen ble bygd av tyske innvandrere, spesielt håndverkere og handelsmenn, som på 1100-tallet ble invitert av den ungarske kongen for å bygge en festning som forsvar mot tyrkerne. Byen har brosteinsbelagte gater, fargerike bygninger og gamle kirker. Gamlebyen er omkranset av en bymur og vi besøker byens kjente klokketårn. Vi besøker også huset hvor romanfiguren Dracula, fyrsten Vlad Țepeș, ble født. På ettermiddagen fortsetter vi østover til Brasov. Dette er en større by som ligger nedenfor høye Karpatfjell mot sør. Vi skal bo på Ramada Brasov Hotel mens dagens middag serveres på restaurant Sura Dacilor utenfor sentrum. Her blir det folkloreaften med musikk og dans fra området.

SighisoaraSighisoaraSighisoara

Dag 7: Brasov - Bran - Sibiu
På formiddagen blir det en byrundtur. Her besøkes den Svarte kirken, Gamle Stadshuset og den første rumenske skole. Vi fortsetter til Bran slott som ligger ca. 30 km sørvest for Brasov. Slottet ble bygd av Den Tyske orden og ble ferdig i år 1212. Bran slott kalles Draculas slott selv om forbindelsen mellom Dracula og slottet er minimale. Vi får en omvisning og besøker slottet. På ettermiddagen går turen vestover til byen Sibiu. Her blir det overnatting i 2 netter på Golden Tulip Ana Tower.

BrasovBran SlottBran slott

Dag 8: Sibiu
Også byen Sibiu ble grunnlagt av tyske nybyggere på 1100-tallet. Frem til 1700-tallet var byens befolkning utelukkende tysk. Den var en viktig festningsby mot tyrkerne og en viktig handelsby. Vi besøker Brukenthal Palass som er bygd i barokk stil av en tidligere guvernør. Han samlet mye europeiske kunst og er i dag Nasjonalmuseum. Vi besøker også et museum som viser en samling av ikoner malt på glass. Dagens middag inntas hos bøndene i landsbyen Sibiel. Vi får servert lokal mat og drikke.

Brukenthal Nasjonalmuseum, torget SibiuSibiuSibiu

Dag 9: Sibiu - Arad
Vi fortsetter vestover til byen Hunedoara. Her ligger en av Europas største borger bygd i gotisk renessansestil. Hunyadi Castle er et imponerende byggverk som rager opp over en klippe. Borgen ble ferdig i 1446 og vi får en omvisning og høre om borgens historie.
På ettermiddagen kjører vi mot byen Arad nær den ungarske grense. Det blir en stopp i Miniș hvor vi prøvesmaker ulike viner. Overnatting på Hotel Ibis Style Arad.

Hunyadi slottHunyadi slottArad

Dag 10: Arad - Budapest
Vi passerer grensa til Ungarn og kjører over den ungarske Puszta til Budapest. Ettermiddagen til egen disposisjon. På kvelden er de mange opplyste broene over Donau og belyste bygninger et flott skue. Muligheter for å ta en kveldstur med båt på Donau. Det blir felles middag og overnatting i sentrum.

Dag 11: Budapest - Værnes
Vi kjører ut til flyplassen etter frokost. Kl. 12.00 avreise med Norwegians fly via Oslo til Værnes hvor vi lander kl. 17.15.11 DAGER
16.870,-

Turnr.: 35
Avreise:

Prisen inkluderer:
 • Color Line Oslo - Kiel
 • 9 hotellovernattinger
 • 11 frokost
 • 1 lunsj
 • 9 middag
 • Fly Budapest - Værnes
 • Lokal guide i Transilvania
 • Div. entreer ifølge program
Tillegg:
 • Enkeltrom hotell: kr. 2.400,-
 • Singellugar: kr. 980,-
 • Utvendig lugar: kr. 225,- per person
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 31

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700
Søk med kategori
Tema
 » Historie
 » Natur
 » Vin
Reisemåte
 » Buss
 » Nattferje
 »  » Color Line Oslo - Kiel
 » Fly
 »  » Rundreise med buss
Reisemål
 » Øst Europa
 »  » Romania
 »  » Ungarn