Europa
Denne turen har gått
Almuñécar, fly og buss

Vi har i flere år kjørt høsttur til Solkysten, Costa del Sol, langt sør i Spania. Her ligger vi i ro i 14 dager i byen Almuñécar ca. 70 km øst for Malaga. Her bor vi i 14 netter på Hotel Helios. Hotellet ligger like ved stranden og det er kort gangavstand inn til gamlebyen. Alle rom har egen balkong med begrenset sjøutsikt. Det er musikk på hotellet flere kvelder og det inngår frokost, lunsj og middag på hotellet under oppholdet. På denne turen benyttes fly sørover til Malaga og på returen blir det fin busstur gjennom vestlige deler av Europa.

Dag 1: Værnes - Malaga - Almuñécar
Avreise fra Værnes kl. 12.00 med Norwegians direktefly til Malaga kl. 16.30. Herfra er det 1 times busstur frem til Almuñécar øst for Malaga. Her skal vi bo i 14 netter på Hotel Helios. Frokost, lunsj og middag på hotellet.

Dag 2 - 14: Almuñécar
Under oppholdet kan vi slappe av med bading og soling, muligheter for handling og kveldsopplevelser med Flamencodans. Flamenco er en viktig uttrykksmåte for det Andalusiske folk. Kombinasjon av gitarspill, sang og den mektige dansen blir holdt i hevd på grunn av mange festivaler og årlige arrangement.

- Utflukt Granada
En dag under oppholdet tar vi en utflukt til Granada. Vi passerer mektig natur gjennom fjellkjeden Sierra Nevada som ligger langs kysten. Granada ble grunnlagt år 400 f.Kr. og var hovedstad i det mauriske riket fra 711 til 1492. Byens arkitektur bærer preg av dette i dag. Vi besøker Alhambra, sultanens residens som består av festningen Alcazaba og palasset Alcazar. Inntil området ligger også sommerresidensen for kongen av Granada. Her er det vakre haver med springvann og kanaler.

AlhambraGranadaAlhambra

- Utflukt Gibraltar
Man kan også ta en dagsutflukt til Gibraltar, britenes lille klippe på Spanias sørspiss mot Gibraltarstredet. På turen passeres mange kjente feriebyer langs Middelhavskysten.

Dag 15: Almuñécar - Madrid
Vi starter turen nordover gjennom Sierra Nevada, forbi Granada og over La Manchas høysletter mot Spanias hovedstad Madrid. Vi tar en liten byrundtur før middag og overnatting.

Dag 16: Madrid - San Sebastian / Irun
Vi forlater Madrid og kjører nordover mot Burgos. Videre gjennom Baskerland hvor landskapet er frodig og kupert. Vi ankommer feriebyen San Sebastian ved Biscayabukta på ettermiddagen. Middag og overnatting i Irun like nord for San Sebastian.

Dag 17: Irun - Cognac
Vi krysser grensen til Frankrike og kjører forbi Bordeaux gjennom store vindistrikt. Vi ankommer Cognac tidlig på ettermiddagen. Vi prøvesmaker på den kjente drikken som kommer fra dette området. Middag og overnatting i Cognac.

Dag 18: Cognac - Cambrai
Vi fortsetter nordover og kjører Loiredalen mot Orléans. Langs dalen ligger flere store slott som ble bygd fra 1100 til 1700-tallet. Vi passerer Paris og kjører frem til Cambrai like sør for den belgiske grensen.

Dag 19: Cambrai - Bremen
Vi fortsetter til Belgia og til Tyskland ved Aachen. På ettermiddagen går turen forbi Köln, Dortmund og frem til Bremen for middag og overnatting på hotell i sentrum.

Dag 20: Bremen - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi frem til Kiel og avreise med Color Lines ferje kl. 14.00. Lunsjbord ombord etter avgang og overnatting i innvendig dobbeltlugar.

Dag 21: Oslo - Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 10.00. På turen nordover Østerdalen inntas middag på Alvdal. Retur til Trøndelag på ettermiddag/kveld.
21 DAGER
17.690,-

Turnr.: 43b
Avreise:

Prisen inkluderer:
 • Fly Værnes - Malaga
 • 19 hotellovernattinger
 • 20 frokost
 • 14 lunsj
 • 20 middag
 • Prøvesmaking Cognac
 • Color Line Kiel - Oslo
Tillegg:
 • Inngang Alhambra, kr. 400,- p.p.
 • Minibuss Gibraltar, kr. 250,- p.p.
 • Enkeltrom hotell: kr. 3.900,-
 • Singellugar: kr. 480,-
 • Utvendig lugar: kr. 225,- p.p.
NB! På grunn av forhåndsbestilling av billetter til Alhambra og minibusser til Gibraltar ber vi om beskjed innen 1.september om dere ønsker utflukt(ene).


Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700
Søk med kategori
Tema
 » Historie
 » I ro (med mindre utflukter)
 » Soling
Reisemåte
 » Buss
 » Nattferje
 »  » Color Line Oslo - Kiel
 » Fly
 »  » Fly en vei og buss motsatt
Reisemål
 » Mellom/Vest Europa
 »  » Frankrike
 »  » Tyskland
 » Sør Europa
 »  » Spania