Europa
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Champagne - Bourgogne - Alsace
Se årets turer
Denne turen går til nord-østre delen av Frankrike. Dette området forbindes med fantastisk matkultur og kvalitetsdrikke av yppeste klasse. Vi finner ulike vinområder som også har sine egne spesialiteter. Vi besøker Champagneområdet med sin sprudlende drikk, før vi kjører til det store vindistriktet Bourgogne nord for Lyon i Rhônedalen. Til slutt besøkes Alsace på grensen til Tyskland. På turen besøkes ulike produsenter av den smakfulle drikken og vi får kjennskap til dyrking av vindruer og fremstilling av god vin. På turen benyttes Color Line mellom Oslo og Kiel tur/retur.
Dag 1, tirsdag 25.september: Trøndelag - Oslo / Kiel
Tidlig avreise fra Trøndelag. Frokost på Alvdal og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje fra Oslo til Kiel. Lunsjbuffet ombord etter avgang og overnatting i innvendig dobbeltlugar.
Tidlig avreise fra Trøndelag. Frokost på Alvdal og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje fra Oslo til Kiel. Lunsjbuffet ombord etter avgang og overnatting i innvendig dobbeltlugar.
Dag 2, onsdag 26.september: Kiel - Gladbeck
Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 10.00. Turen går sør-vestover forbi Hamburg, Bremen, Münster og frem til Gladbeck vest for Dortmund. Her blir det overnatting på Van der Valk Hotel.
Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 10.00. Turen går sør-vestover forbi Hamburg, Bremen, Münster og frem til Gladbeck vest for Dortmund. Her blir det overnatting på Van der Valk Hotel.
Dag 3, torsdag 27.september: Gladbeck - Reims
Vi passerer snart grensa til Nederland og kjører forbi Maastricht. Videre til Liège i Belgia før vi kjører gjennom Ardennene og langs elva Mons. Ankommer Reims i Frankrike på ettermiddagen. Her blir det overnatting i 2 netter på Grand Hotel Continental.
Vi passerer snart grensa til Nederland og kjører forbi Maastricht. Videre til Liège i Belgia før vi kjører gjennom Ardennene og langs elva Mons. Ankommer Reims i Frankrike på ettermiddagen. Her blir det overnatting i 2 netter på Grand Hotel Continental.
Dag 4, fredag 28.september: Reims
På formiddagen blir det en byrundtur med lokal guide. Den store katedralen er hovedattraksjonen. Vi befinner oss i Champagne, og vi skal selvfølgelig besøk en produsent av denne hvite musserende vin. Vi besøker Mumm i Reims og får se store vinkjellerne før vi prøvesmaker. Kun musserende vin fra dette området får bruke navnet Champagne. Det produseres ca. 300 millioner flasker per år og halvparten eksporteres.
På formiddagen blir det en byrundtur med lokal guide. Den store katedralen er hovedattraksjonen. Vi befinner oss i Champagne, og vi skal selvfølgelig besøk en produsent av denne hvite musserende vin. Vi besøker Mumm i Reims og får se store vinkjellerne før vi prøvesmaker. Kun musserende vin fra dette området får bruke navnet Champagne. Det produseres ca. 300 millioner flasker per år og halvparten eksporteres.
Dag 5, lørdag 29.september: Reims - Beaune
Vi kjører sørover og kommer til en mindre by, Chablis. I dette området produseres den kjente hvitvin med navnet Chablis. Vi fortsetter østover til dalen rundt elva Saône og byen Beaune. Her skal vi bo på Hotel Henry II Beaune Centre i 2 netter. Middager inntas på restaurant Le Grand Bleu.
Vi kjører sørover og kommer til en mindre by, Chablis. I dette området produseres den kjente hvitvin med navnet Chablis. Vi fortsetter østover til dalen rundt elva Saône og byen Beaune. Her skal vi bo på Hotel Henry II Beaune Centre i 2 netter. Middager inntas på restaurant Le Grand Bleu.
Dag 6, søndag 30.september: Beaune, utflukt Bourgogne
Vi er i det store vindistriktet Bourgogne. Vi tar først et besøk på Château du Clos de Vougeot. Det blir omvisning og prøvesmaking av Burgundervin. Slottet ligger midt i vinmarkene nord for Beaune. På ettermiddagen besøkes vinkjelleren Patriarche Père et Fils som ligger i utkanten av byen.
Vi er i det store vindistriktet Bourgogne. Vi tar først et besøk på Château du Clos de Vougeot. Det blir omvisning og prøvesmaking av Burgundervin. Slottet ligger midt i vinmarkene nord for Beaune. På ettermiddagen besøkes vinkjelleren Patriarche Père et Fils som ligger i utkanten av byen.
Dag 7, mandag 1.oktober: Beaune - Colmar
På formiddagen kjører vi østover til Alsace. Området grenser til Tyskland mellom Colmar og Strasbourg. Her er det flott natur med pittoreske småbyer omgitt av store vinmarker. Vi besøker byen Riquewihr og prøvesmaker god hvitvin fra Dopf & Iron. Her er det Riesling og Gewürztramviner som er mest kjent. Vi besøker også en gård med osteproduksjon. Overnatting blir på Best Western Grand Hotel Bristol i Colmar. Byen har mange små kanaler og flotte bindingsverkshus.
På formiddagen kjører vi østover til Alsace. Området grenser til Tyskland mellom Colmar og Strasbourg. Her er det flott natur med pittoreske småbyer omgitt av store vinmarker. Vi besøker byen Riquewihr og prøvesmaker god hvitvin fra Dopf & Iron. Her er det Riesling og Gewürztramviner som er mest kjent. Vi besøker også en gård med osteproduksjon. Overnatting blir på Best Western Grand Hotel Bristol i Colmar. Byen har mange små kanaler og flotte bindingsverkshus.
Dag 8, tirsdag 2.oktober: Colmar - Hannover
Vi kjører til Strasbourg før vi passerer grensa til Tyskland. Videre forbi Frankfurt, Kassel og til Hannover for overnatting.
Vi kjører til Strasbourg før vi passerer grensa til Tyskland. Videre forbi Frankfurt, Kassel og til Hannover for overnatting.
Dag 9, onsdag 3.oktober: Hannover - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi til Kiel og kl.14.00 avreise med Color Lines ferje til Oslo. Koldtbord ombord og overnatting i innvendig dobbeltlugar.
På formiddagen kjører vi til Kiel og kl.14.00 avreise med Color Lines ferje til Oslo. Koldtbord ombord og overnatting i innvendig dobbeltlugar.
Dag 10, torsdag 4.oktober: Oslo - Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 10.00. Turens siste middag på Dombås og retur til Trøndelag på kvelden.
Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 10.00. Turens siste middag på Dombås og retur til Trøndelag på kvelden.
10 DAGER
15.620,-
Turnr.: 37
Avreise:
Prisen inkluderer:
- Color Line Oslo - Kiel tur/retur
- 7 hotellovernattinger
- 10 frokost
- 2 lunsj
- 7 middag
- 4 vinsmakinger
- Enkeltrom: kr. 2.200,-
- Singellugar tur/retur: kr. 1.240,-
- Utvendig lugar: kr. 450,- p.p.
Søk med kategori
- Tema
- » Historie
- » » Lokal mat
- » » Vin
- Reisemåte
- » Buss
- » Nattferje
- » » Color Line Oslo - Kiel
- Reisemål
- » Mellom/Vest Europa
- » » Frankrike