Europa
Denne turen har gått
Praha med Dresden og Berlin
KarlsbroenPraha har en meget rik historie og en meget fin og godt bevart arkitektur.  Gamle bygninger viser at byen tidligere var sentral for kunst og kultur i Europa.  Byen ligger fint til ved elva Moldau og flere broer over elva gir byen særpreg.  Mest kjent er Karlsbroen med sine byporter og tårn.  En lokal guide viser oss byens hovedseverdigheter.  Det blir god tid på egen hånd og handling, spesielt Böhmenkrystall, er populært. Det blir et opphold i Dresden på turen sørover og i Berlin på turen nordover. Vi benytter DFDS ferjer mellom Oslo og København begge veger. På turen i oktober benyttes Color Line Oslo - Kiel på utreisen.

Dag 1: Trøndelag - Oslo / København
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Frokost på Alvdal og kl. 16.30 avreise med DFDS ferje til København. Koldtbord ombord og overnatting i innvendig dobbeltlugar.

Dag 2: København - Dresden
Frokost før ankomst København kl. 09.45. Ferje Gedser - Rostock og turen fortsetter forbi Berlin og frem til Dresden. Middag og overnatting på InterCity Hotel.

Teaterplassen, DresdenDag 3: Dresden - Praha
På formiddagen blir det opphold i Dresden og vi ser på mange flotte bygg og kirker som er ferdig restaurert etter krigen. Vi fortsetter til Tsjekkia og ankommer Praha tidlig på ettermiddagen. Her blir det overnatting i 3 netter på Hotel Ambiance. Middag på hotellet på kvelden.

Dag 4 og 5: Praha
Under oppholdet får vi tid til å gjøre oss kjent i byen ved Moldau.  En lokal guide vil vise oss byens severdigheter.  Vi starter i bydelen Hradcany, det gamle borgområdet og slottet. Vi går videre mot det gamle byområdet, torget med rådhuset og det kjente astronomiske uret. På vegen går vi over Karlsbroen med byporten, som med sine mange skulputrer gjør den spesiell. I sentrum finnes mange forretninger, varehus o.l. Å handle med seg Böhmenkrystall er populært. Praha på kvelden med opplyste bygninger er meget vakkert. Det blir også muligheter for en båttur på Moldau og restaurant med lokal musikk og dans.

Karlsbroen, PrahaTorget, PrahaPraha
Slottet på borgen, PrahaKarlsbroen, PrahaPraha

Dag 6: Praha - Berlin
Vi forlater Praha på morgenen og kjører tilbake til Tyskland, passerer Dresden og ankommer Berlin på ettermiddagen. Det blir en kort byrundtur for å se på byens hovedseverdigheter. Vi får se Brandenburger Tor, gaten Unter den Linden, Alexanderplatz, den nye bydelen på Potsdamer platz, Riksdagsbygningen, Kurfürtstendamm m.m. Overnatting på Hotel Mercure, ikke langt fra Kurfürstendam. Middag på hotellet.

BerlinmurenPotsdammRiksdagen, Berlin

Dag 7: Berlin - København / Oslo
Vi forlater Berlin tidlig på morgenen. Turen går til Rostock og ferje til Gedser i Danmark. Videre frem til København og kl. 16.30 avreise med DFDS sin ferje til Oslo. Koldtbord ombord. Musikk, dans og hygge i båtens salonger. Overnatting i innvendig dobbeltlugar.

Dag 8: Oslo - Trøndelag
Frokost før ankomst Oslo kl. 09.45. Turen går nordover Østerdalen med opphold på Alvdal. Retur til Trøndelag på kvelden.8 DAGER
9.790,-

Turnr.: 31
Avganger:
Påstigningsliste alernativ: 2

Prisen inkluderer:
  • 5 hotellovernattinger
  • 7 frokost
  • 5 middag
  • Lokal guide i Praha
  • DFDS Oslo - København tur/retur
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 1.960,-
  • Singellugar tur/retur: kr. 600,- (avr. 14.okt kr. 950,-)
  • Lugar med vindu: kr. 300,- p.p. (avr. 14.okt kr. 450,-)

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Tema
 » Historie
 » Handling
Reisemåte
 » Nattferje
 »  » DFDS Oslo - København
Reisemål
 » Øst Europa
 »  » Tsjekkia