Europa
Denne turen har gått
Skottland m/Military Tattoo
Military TattooPå denne turen får vi oppleve variert skotsk natur med store fjellområder i «The Highlands», frodig kystlandskap, daler og ulike byer. Vi flyr via Stavanger til Aberdeen på turen til Skottland og fra Edinburgh via Oslo tilbake. Overnattingene er lagt til Inverness, hovedstaden i «The Highlands» og Edinburgh som er Skottlands hovedstad. På turen inngår besøk på ulike attraksjoner og turen avsluttes med «Military Tattoo» i Edinburgh siste kveld.

Dag 1: Trondheim / Stavanger / Aberdeen - Inverness
Avreise med SAS fra Værens til Stavanger kl. 07.00. Videre med SAS til Aberdeen på østkysten av Skottland kl. 09.10 (lokal tid). Turen går nordvestover gjennom fruktbart og kupert terreng til Dufftown. Her besøker vi Glenfiddich Distillery. Vi får en omvisning som viser produksjonen og vi avslutter med prøvesmaking. På ettermiddagen fortsetter vi vestover mot Inverness, hovedstaden i det skotske «Highland». Her blir det overnatting i 3 netter på Mercure Inverness Hotel som ligger sentralt ved elven Ness. Middag på hotellet.

GlenfiddichGlenfiddichInverness

Dag 2: Inverness, utflukt
På formiddagen blir det en båttur på Loch Ness. Kanskje får vi se det store «uhyret Nessie». Båtturen starter fra Inverness og vi går iland ved Urquhart Castle. Borgen var viktig i skottenes uavhengighetskrig og er idag en av de mest besøkte borger i Skottland. Deler av borgen er idag i ruiner. På ettermiddagen besøkes Glen Ord Distillery i Muir of Ord litt nord for Inverness. Etter middag på hotellet kan man oppleve keltisk folkemusikk på en lokal pub.

Urquhart CastleSingleton, Glen Ord DistilleryGlen Ord

Dag 3: Inverness, utflukt Fort William
Vi kjører sørover gjennom det skotske høyland. Vi besøker en sauefarm i Kincraig og ser på dressur av gjeterhunder. Vi fortsetter vestover til Fort William som ligger på vestkysten. Over byen rager Skottlands høyeste fjell «Ben Nevis». Returen går langs Caledoniakanalen og vi tar et opphold ved sluseanleggene i Fort Augustus. Retur til Inverness og middag på hotellet.

CaledoniakanalenLoch NessFort Augustus

Firth of ForthDag 4: Inverness - Edinburgh
Vi forlater Inverness og kjører gjennom det skotske høyland sørover. Vi kjører forbi Blair Castle, Perth og over Firth of Forth på en ny stor bro. Her ser vi også den kjente jernbanebroen Forth Bridge fra Queensferry som var ferdig i 1890. Ankommer Skottlands hovedstad Edinburgh på ettermiddagen. Her vil en lokal guide vise oss byens hovedseverdigheter. Vi besøker Edinburgh Castle som ligger på en høyde midt i byen. Vi skal bo i 2 netter på Motel One Edinburgh-Princes som ligger sentralt. Middag på restaurant.

Dag 5: Edinburgh
Dagen disponibel på egen hånd. Det er kort gangavstand til hovedgaten Princes Street hvor det er gode muligheter for handling. Hovedgaten i gamlebyen «The Mile» går fra dronningens slott til Edinburgh Castle. Det foregår flere festivaler i Edinburgh i august og det er et yrende folkeliv.
Etter kveldens middag går vi opp til Edinburgh Castle hvor vi skal se årets «Military Tattoo» på utearenaen foran borgen. Dette er en storslagen oppvisning- og paradeforestilling med mektig musikk, spesielt det store sekkepipeorkesteret er imponerende. Lyssetting mot borgen gir også en stor opplevelse.

Veien opp til Edinburgh CastleMilitary Tattoo

Dag 6: Edinburgh - Oslo - Værnes
Etter frokost kjører vi ut til flyplassen. Kl. 12.25 avreise med Norwegian til Oslo. Videre med Norwegian fra Oslo kl. 16.20 til Værnes kl. 17.15.6 DAGER
14.940,-

Turnr.: 39
Avreise:

Prisen inkluderer:
 • Fly Værnes - Stavanger - Aberdeen
 • Fly Edinburgh - Oslo - Værnes
 • 5 hotellovernattinger
 • 5 frokost
 • 5 middag
 • 2 whiskysmakinger
 • Båttur Loch Ness
 • Inngang Urquhart Castle og Edinburgh Castle
 • Lokalguide i Edinburgh
 • All busstransport i Skottland
Tillegg:
 • Enkeltrom: kr. 4.310,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 29

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » 2021
Tema
 » Historie
 » Natur
 » Spel, Teater etc.
 » Dans og musikk
 » Mat og drikke
 »  » Whisky
Reisemåte
 » Fly
 »  » Fly tur/retur
 »  » Rundreise med buss
Reisemål
 » Nord Europa
 »  » England