Europa
Denne turen har gått
Engelske høydepunkter

Blenheim PalacePå denne turen ligger vi iro i 5 netter i byen Swindon vest for London mot Bristol. Under oppholdet har vi flere interessante besøk i sør-vestre del av England. Vi besøker Stonehenge, Salisbury Cathedral, Oxford, Blenheim Palace, Cotwolds og Bath. På turen siste dag besøkes Windsor Castle som ligger like vest for Heathrow flyplass. Vi benytter SAS fra Værnes til London via Oslo tur/retur.

Dag 1: Værnes / London - Swindon
Avreise fra Værnes kl. 11.50 med SAS til Oslo og videre til Heathrow flyplass i London hvor vi lander kl. 16.25. Busstransport frem til Swindon vest for London. Vi skal bo på hotell Jurys Inn som ligger sentralt i byen. Frokost og middag på hotellet under oppholdet.

Dag 2: Swindon, utflukt
På formiddagen besøkes Stonehenge som er et forhistorisk monument bestående av store steiner satt i en sirkel. Man antar at steinsettingen ble reist ca. 2.500 år f.Kr. i bronsealderen. Etterpå besøkes Salisbury-katedralen, eller domkirken i Salisbury. Den er et av Englands største kirkebygg, og har det høyeste spiret i landet, 123 meter.

StonehengeSalisburyKatedralen i Salisbury

Dag 3: Swindon, utflukt
På formiddagen besøkes byen Oxford som er kjent for det eldste universitet i den engelskspråklige verden. University of Oxford har mange flotte arkitektoniske bygg fra ulike perioder. En lokal guide viser oss rundt i byen. Like nord for Oxford finner vi Blenheim Palace. Dette er en stor herregård med mange bygninger i barokkstil fra 1700-tallet. Vi besøker både palasset og den store parken og hagen som omgir bygningene. Winston Churchill ble født på Blenheim Palace.

Bridge of Sighs, OxfordOxfordBlenheim Castle

Dag 4: Swindon, utflukt
Denne dagen blir det utflukt vestover til Cotswolds eller Cotswolds Hills. Området har vakker natur med høydedrag og slakke daler. Området er preget av steinbygde landsbyer, historiske byer og staslige hus og hageanlegg. En lokal guide orienterer under turen.

CotswoldCotswoldCleeve Hill, Cotswold

Dag 5: Swindon, utflukt
På formiddagen blir det en utflukt til Bath som ligger i greveskapet Sommerset. Byen er kjent for sine romerske bad og har også 2 monumenter. En lokal guide viser oss rundt i byen og vi får se ulike historiske bygninger m.m.
Like vest for Bath ligger området Cheddar. Her lages den kjente Cheddar-osten i ulike varianter. Vi besøker en gård og prøvesmaker på den gode osten.

BathBath katedralenCheddar

Dag 6: Swindon - Windsor - London / Værnes
Etter frokost kjører vi mot London. Vi tar en stopp i Windsor. Her besøkes Windsor Castle, en av de 3 hovedresidensene til den engelske dronning. Hun oppholder seg der vanligvis hver helg. Vi besøker de deler som er åpne for besøkende. På ettermiddagen er det kort veg frem til Heathrow flyplass vest for London. Kl. 15.30 avreise med SAS til Oslo og videre til Værnes med ankomst kl. 20.30.

Windsor CastleWindsor Castle
6 DAGER
10.930,-

Turnr.: 38
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - London tur/retur
  • 5 hotellovernattinger
  • 5 frokost
  • 5 middag
  • Utflukter inkl. innganger og lokale guider som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 1.980,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 28

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » 2021
Tema
 » Blomster, Hage
 » Historie
Reisemåte
 » Fly
 »  » Dagsutflukter med buss
 »  » Fly tur/retur
Reisemål
 » Nord Europa
 »  » England