Europa
Denne turen har gått
Spreewald, vin og asparges

SpreewaldSpreewald ligger like sør for Berlin. Her deler elven Spree seg i flere mindre elver og kanaler og vi tar en båttur gjennom området. Over hele Tyskland dyrkes det asparges, eller Spergel som tyskerne kaller den velsmakende grønnsaken. Vi besøker en gård som dyrker asparges og vi får en god smak. På turen besøkes en av Tysklands nordligste vingårder. Vi bor i Brandenburg like sør for Berlin. Utreise med DFDS Oslo - København og retur med Color Line Kiel - Oslo.

Dag 1: Trøndelag - Oslo / København
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Det blir et opphold på Alvdal før turen går sørover Østerdalen og frem til Oslo. Kl. 16.30 avreise med DFDS til København. Middag ombord og overnatting i innvendig dobbeltlugar.

Dag 2: København - Brandenburg
Frokost ombord før ankomst København kl. 09.45. Vi tar ferje fra Gedser til Rostock og fortsetter mot Berlin. Vi skal bo i 3 netter på Van der Valk Hotel Berlin i Brandenburg like sør for Berlin. Frokost og middag på hotellet under oppholdet.

Dag 3: Brandenburg, utflukt
På formiddagen blir det en utflukt til en gård hvor de produserer Spergel. Vi får en orientering om hvordan dyrking og tilberedning av grønn og hvit asparges skjer. Etterpå blir det «Spurn's» lunsj på gården. Etterpåk kjører vi til Lutherstadt Wittenberg hvor Martin Luther i 1517 slo opp sin 95 teser på slottskirken. Dette var starten på reformasjonen. På ettermiddagen besøkes vinprodusenten Hanke. Dette er tysklands nordligste vingård og det er produsert vin har siden 13. århundre. Vi får smake på ulike viner.

AspargesWeingut HankeLutherstadt Wittenberg
WittenbergMartin Luther statuen, WittenbergWittenberg Slottskirke (hvor Martin Luther hengte opp sine tester)

Dag 4: Brandenburg, utflukt Spreewald
Denne dagen blir det utflukt sørover til Spreewald. I dette området deler elven Spree seg opp i mange mindre elver og kanaler. Her bor sorberne, etterkommerne av et slavisk folkeslag. Vi tar en tur på kanalene med en spesiell flatbundet båt kalt «Kahn», som sorberne staker fremover. Under oppholdet hos sorberne inngår lunsj og det er muligheter for å handle lokalproduserte varer.

SpreewaldSpreewaldSpreewald

Dag 5: Brandenburg - Kiel / Oslo
Tidlig avreise fra hotellet. Turen går nordover til Kiel. Kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje fra Kiel til Oslo. Lunsjbord ombord like etter avgang fra Kiel. Underholdning, musikk og hygge ombord utover kvelden. Overnatting i innvendig dobbeltlugar.

Dag 6: Oslo - Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 10.00. Turens siste middag inntas på Alvdal og retur til Trøndelag på kvelden.
6 DAGER
7.970,-

Turnr.: 29
Avreise:

Prisen inkluderer:
 • DFDS Oslo - København
 • Color Line Kiel - Oslo
 • 3 hotellovernattinger
 • 5 frokost
 • 3 lunsj
 • 5 middag
 • Vinsmaking
 • Båttur Spreewald
Tillegg:
 • Enkeltrom hotell: kr. 650,-
 • Singellugar t/r: kr. 800,-
 • Utvendig lugar t/r: kr. 450,- p.p.
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 20

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Vår
Tema
 » Historie
 » I ro (med mindre utflukter)
 »  » Lokal mat
 »  » Vin
Reisemåte
 » Buss
 » Nattferje
 »  » Color Line Oslo - Kiel
 »  » DFDS Oslo - København
Reisemål
 » Mellom/Vest Europa
 »  » Tyskland