Europa
Denne turen har gått
Tyske perler m/Quedlinburg, Wernigerode og Wolfenbüttel
QuedlinburgDenne turen går i samme område som «blåturen» i 2018. Vi besøker de østlige områdene av Harz. Dette området lå i tidligere Øst-Tyskland og her har det ikke skjedd store endringer etter siste krig. Vi finner derfor flere godt bevarte middelalderbyer. Vi besøker Quedlinburg, Wernigerode og Wolfenbüttel. På reisen benyttes DFDS Oslo - København på utreisen og Color Line Kiel - Oslo tilbake.

Dag 1: Trøndelag - Oslo / København
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Turen går til Alvdal hvor det blir et opphold. Videre sørover Østerdalen til Oslo. Kl. 16.30 avreise med DFDS sin ferje til København. Middag ombord og overnatting i innvendig dobbeltlugar.

Dag 2: København - Magdeburg
Frokost ombord før ankomst Købehnavn. Turen fortsetter til Gedser hvor vi tar ferje til Rostock i Tyskland. På ettermiddagen fortsetter vi sørover forbi Berlin og frem til Magdeburg for middag og overnatting på Hotel NH Magdeburg.

Dag 3: Magdeburg - Quedlinburg
Vi kjører sørover mot Harzområdet. Det blir først et opphold i Eisleben, Luthers fødeby. Videre frem til Sangerhausen hvor vi besøker en stor rosepark. Vi fortsetter gjennom skogkledde Harz frem til Quedlinburg. Her skal vi bo i 2 netter på Hotel Schossmühle som ligger nedenfor byens slott i sentrum av byen.

Martin Luther, EislebenLutherstadt EislebenEurope Rosearium, Sanderhausen
Europe Rosearium, SanderhausenSchloß QuedlinburgQuedlinburg

Dag 4: Quedlinburg
På formiddagen blir det en byrundtur med lokal guide. Byen står på UNESCO's verdensarvliste og vi får se mange bevarte bindingsverkshus, byens markedsplass og rådhus. Ettermiddagen til egen disposisjon.

Dag 5: Quedlinburg - Wernigerode - Wolfenbüttel - Lüneburg
Det er kort veg frem til Wernigerode. Sentrum av byen består for en stor del av bindingsverkshus. Vi går gjennom hovedgaten frem til markedsplassen hvor det spesielle rådhuset ligger. Over byen ligger Wernigerode slott. Etter et opphold i byen har vi kort veg nordover til Wolfenbüttel. Byen ble lite skadet under annen verdenskrig og har derfor mange flotte gamle bygninger. En lokal guide viser oss rundt i sentrum som i 2018 feiret 900-års jubileum. Den kjente «Jägermaister» har blitt produsert i byen siden 1934. Etter et opphold i Wolfenbüttel på ettermiddagen fortsetter vi nordover til Lüneburg for overnatting.

WerningerodeRådhuset, Werningerode

Dag 6: Lüneburg - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi nordover til Kiel og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje til Oslo. Lunsjbord ombord etter avgang. Musikk og underholdning på kvelden. Overnatting i innvendig dobbeltlugar.

Dag 7: Oslo - Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Oslo. Turen går nordover Gudbrandsdalen og middag på Dombås. Retur til Trøndelag på kvelden.

Dukke og musikk museum7 DAGER
9.470,-

Turnr.: 28
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 2

Prisen inkluderer:
  • DFDS Oslo - København
  • Color Line Kiel - Oslo
  • 4 hotellovernattinger
  • 6 frokost
  • 1 lunsj
  • 6 middag
  • Lokale guider i Quedlinburg og Wolfenbüttel
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 1.750,-
  • Singellugar tur/retur: kr. 900,-
  • Utvendig lugar tur/retur: kr. 450,- p.p.
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 20

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » 2021
Tema
 » Blomster, Hage
 » Historie
Reisemåte
 » Buss
 » Nattferje
 »  » Color Line Oslo - Kiel
 »  » DFDS Oslo - København
Reisemål
 » Mellom/Vest Europa
 »  » Tyskland