Europa
Denne turen har gått
Budapest og Krakow
Utsikt fra FiskerbastionenPå denne turen besøker vi først Ungarns hovedstad Budapest. Byen deles av elven Donau med den gamle Buda-delen på sørsiden og den nyere bydelen Pest på nordsiden som er flat. Byen har en rik historie og mange flotte byggverk. Vi kjører nordover gjennom Slovakia, gjennom Tartarfjellene til Krakow i Polen. Krakow var Polens gamle Kongehovedstad og har også en godt bevart gammel bydel. Utreisen foregår med Color Line Oslo - Kiel, mens vi på returen tar Stena Line ferje fra Gdynia til Karlskrona i Sverige.

Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Tidlig avreise fra Trøndelag. Frokost på Alvdal og videre til Oslo. Kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje til Kiel. Lunsjbuffé ved avgang fra Oslo. Overnatting i innvendig lugar.

Dag 2: Kiel - Schwarzheide
Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 10.00. Turen fortsetter på tyske motorveger mot Berlin og frem til Schwarzheide litt nord for Dresden. Overnatting Achat Premium Schwarzheide.

Dag 3: Schwarzheide - Budapest
Vi fortsetter sørover forbi Dresden og til Tsjekkia. Vi passerer Praha, Brno og kommer forbi Bratislava i Slovakia. Videre til Ungarn og Budapest. Her skal vi bo i 3 netter på Hotel Lions Garden som ligger på Pest-siden.

Dag 4 - 5: Budapest
Vi har 2 dager disponible i Ungarns hovedstad. En lokal guide vil vise oss byens hovedseverdigheter. Vi besøker Gellerthøyden, Fiskerbastionen med Matthiaskirken. Herfra er det fin utsikt mot den flotte parlamentsbygningen som ligger på den andre siden av Donau. Vi kjører også over ulike store broer over Donau. Besøk på markedet er meget populært. En kveld blir det middag på en ungarsk restaurant med ungarsk musikk og dans. Vi tar også en kveldstur på Donau og får se flotte opplyste bygninger på begge sider av Donau.

Fiskerbastionen, BudapestHeroes Square, BudapestParlamentet, Budapest
BudapestInne i markedshallen, BudapestMarkedshallen, Budapest

Dag 6: Budapest - Krakow
Vi forlater Budapest og kjører nordover gjennom Slovakia. Vi kjører gjennom variert landskap og en nasjonalpark før vi krysser Tatrafjellene over til Polen og Krakow. Her blir det overnatting i 2 netter på Hotel Campanile Krakow som ligger sentralt ved gamlebyen.Tatrafjellene

Dag 7: Krakow
Krakow er den gamle hovedstaden i Polen og kongeslottet Wavel ruver over gamlebyen som har et flott stort torgområde fra middelalderen. En lokal guide viser oss rundt i gamlebyen til fots. Dagens middag inntas på en restaurant i gamlebyen.

Mariakirken, torget, KrakowKrakow torgWavel, Krakow
Torghallen, KrakowKrakowKrakow

Dag 8: Krakow - Gdynia / Karlskrona
Vi kjører nordover i Polen forbi Katowice, Łódź og Gdańsk. Kl. 21.00 tar vi Stena Lines ferje fra Gdynia til Karlskrona i Sverige. Overnatting i innvendig lugar.

Dag 9: Karlskrona - Mora
Frokost ombord før ankomst Karlskrona kl. 07.30. Vi kjører nordover i Sverige. Vi kjører gjennom «Glassriket» mot Motala og Örebro. På ettermiddagen videre til Siljan sjø og Mora. Overnatting på Mora Parken Hotel.

Dag 10: Mora - Trøndelag
Turen går forbi Sveg, Funäsdalen og til grensen til Norge i Vauldalen hvor vi spiser turens siste middag. Retur til Trøndelag på kvelden.10 DAGER
11.920,-

Turnr.: 34
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 1

Prisen inkluderer:
 • Color Line Oslo - Kiel
 • Stena Line Gdynia - Karlskrona
 • 7 hotellovernattinger
 • 10 frokost
 • 1 lunsj
 • 8 middag
 • Folkloreaften Budapest
 • Båttur Budapest
 • Lokal guide i Budapest og Krakow
Tillegg:
 • Enkeltrom hotell: kr. 2.250,-
 • Singellugar: kr. 690,-
 • Lugar med vindu: kr. 400,- p.p.
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 24

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » 2021
Tema
 » Historie
 » Natur
 » Dans og musikk
Reisemåte
 » Buss
 » Nattferje
 »  » Color Line Oslo - Kiel
Reisemål
 » Øst Europa
 »  » Polen
 »  » Ungarn