Europa
Denne turen har gått
Polen med Krakow og Gdansk

Krakow
Dette er en rundtur i Polen hvor vi besøker den tidligere kongehovedstaden Krakow og Gdansk. Vi har utflukt til Auschwitz og Birkenau. Turen går om Tyskland på tur sørover, mens vi på returen tar Stena Lines nattferge fra Gdynia til Karlskrona i Sverige. Color Line Oslo - Kiel på utreise og DFDS København - Oslo på returen.

Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Tidlig avreise fra Trøndelag. Vi kjører frem til Alvdal hvor det blir et opphold. Videre sørover Østerdalen frem til Oslo hvor Color Lines ferje har avgang kl. 14.00. Lunsj ombord etter avgang og overnatting innvendig dobbeltlugar.

Dag 2: Kiel - Legnica
Ankomst Kiel kl. 10.00. Vi kjører forbi Berlin og Cottbus før vi passerer grensen til Polen. Vi fortsetter til Legnica for middag og overnatting på Qubus Hotel.

Dag 3: Legnica - Krakow
Vi kjører østover forbi Wrocław, Katowice og frem til Auschwitz og Birkenau. Her blir det besøk og omvisning med lokal guide. På ettermiddagen frem til byen Krakow som var landets hovedstad frem til 1596 og er kjent for sin vakre arkitektur.  Byens torg er nokså uforandret siden 1300-tallet og har en stor torghall med mange mindre butikker, hvor en kan kjøpe mye fint polsk håndarbeid.  Videre ruver det gamle kongeslottet Wavel over byen.  Her blir det overnatting i 2 netter på Hotel Campanile som ligger sentralt ved gamlebyen. Middag på hotellet.

BirkenauAuschwitz

Dag 4: Krakow
På formiddagen tar vi en utflukt til Wieliczka saltgruve utenfor byen. Gruven er over 700 år og polske gruvearbeidere har bygd en underjordisk verden med fantastiske skulpturer, saltsjøer, gruvemuseum og en kirke. Gruven er over 300 meter dyp, vi går ned og tar heis opp . Ettermiddagen disponibel på egen hånd i gamlebyen med sitt store torg og mange butikker. På kvelden vil vår reiseleder foreslå en restaurant med lokal musikk.

Mariakirken, KrakowKrakowWieliczka
KrakowWieliczkaKrakow

Dag 5: Krakow - Gdansk
Denne dagen kjører vi nordover. Vi passerer øst for Warszawa og ankommer Gdansk ved Østersjøen på sen ettermiddag. Middag og overnatting på Qubus Hotel i Gdansk.

GdanskGdansk
GdanskNeptun, Gdansk

Dag 6: Gdansk - Gdynia / Karlskrona
Gdansk er en gammel hansaby og sentrum er godt bevart. En lokal guide vil på formiddagen vise oss rundt i byen. Ettermiddagen til egen disposisjon før vi på kvelden kjører til Gdynia hvor det blir avreise med Stena Lines ferje til Karlskrona. Overnatting i innvendig lugar.

Dag 7: Karlskrona - København / Oslo
Frokost ombord før ankomst Karlskrona på morgenen. På formiddagen kjører vi vestover mot Malmø og over den store Øresundbroen til København. Avreise med DFDS sin ferje til Oslo kl. 16.30. Overnatting i innvendig dobbeltlugar.

Dag 8: Oslo - Trøndelag
Ankomst Oslo kl. 09.45. Opphold på Alvdal og retur til Trøndelag på kvelden.
8 DAGER
8.890,-

Turnr.: 32
Avganger:
Påstigningsliste alernativ: 1

Prisen inkluderer:
 • 4 hotellovernattinger
 • 5 frokost
 • 1 lunsj
 • 3 middag
 • Color Line Oslo - Kiel
 • Stena Line Gdynia - Karlskrona
 • DFDS København - Oslo
 • Lokal guide i Auschwitz og Gdansk
 • Inngang Wieliczka
Tillegg:
 • Enkeltrom hotell: kr. 1.300,-
 • Singellugar 3 netter: kr. 1.050,-
 • Lugar med vindu: kr. 450,- p.p.

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » 2021
Tema
 » Historie
Reisemåte
 » Nattferje
 »  » Color Line Oslo - Kiel
 »  » DFDS Oslo - København
Reisemål
 » Øst Europa
 »  » Polen