Europa
Denne turen har gått
Tallinn - Riga - Vilnius
TallinnTuren går til hovedstedene Tallinn, Riga og Vilnius i de baltiske stater Estland, Latvia og Litauen. Byene bærer preg av tidligere tilknytning mot vest og den store handelen som foregikk mellom byene rundt Østersjøen. På grunn av Sovjetunionens styresett har lite forandret seg de siste 50 år. Mange byggverk og særpreg fra tidligere storhetstid er derfor bevart. Byene gjennomgår en vesentlig restaurering samtidig som det forgår betydelige endringer på mange områder i landene. Alle 3 landene er med i EU og i Schengensamarbeidet, slik at grensepasseringer hefter ikke lenger. Både Estland og Latvia har innført Euro.

Dag 1: Trøndelag - Falun
Start fra Trøndelag på morgenen. Turen går sørover om Røros og Vauldalen og videre inn i Sverige. Vi kjører forbi Mora og Siljan sjø, før ankomst Falun. Middag og overnatting på First Hotel Grand.

Dag 2: Falun - Stockholm / Riga
På formiddagen kjører vi frem til Stockholm. Her blir det et opphold før Tallinks ferje har avgang kl 17.00. Middag ombord og overnatting i innvendig dobbeltlugar.

Dag 3: Riga - Vilnius
Vi fortsetter sørover til Litauen. På turen dit tar vi en stopp ved Rundale palass som er bygd på 1700-tallet i fin barokkstil. Vi ankommer Vilnius sent på ettermiddagen. Her blir det overnatting i 2 netter på hotell Lietuva.

Dag 4: Vilnius
En lokal guide vil vise oss rundt i byen på formiddagen. Store deler av byen ble lagt i ruiner under den andre verdenskrigen, men den gamle bykjernen er restaurert slik det var opprinnelig. De eldste husene er over 500 år gamle og det finnes flere vakre kirker. Gediminas tårn har blitt Vilnius symbol. Etter opprøret 7.oktober 1988 vaier det litauiske flagget på toppen. Ettermiddagen til egen disposisjon.

VilniusVilniusVilnius

Dag 5: Vilnius - Riga
På formiddagen kjører vi tilbake til Latvia og hovedstaden Riga. Den gamle Hansabyen Riga ble grunnlagt i år 1201 og deles av elven Daugava. Vi skal bo i 2 netter på hotell Tallink Riga som ligger sentralt ved gamlebyen, markedet og store nye varehus. Middag på hotellet om kvelden.

Dag 6: Riga
En lokal guide vil vise oss rundt i byen. Bebyggelsen viser tilknytning til andre handelsbyer rundt Østersjøen. Den gamle bydel er godt bevart og fremstår idag som nyrestaurert. Vi ser på den store Domkirken, det gamle kruttårnet m.m. Ettermiddagen til egen disposisjon. Mange muligheter for handling, både i de mange nye forretninger som har kommet og tidligere markeder. Dagens middag inntas på en restaurant utenfor sentrum. Her blir det også folkloreoppvisning.

RigaFrihetsmonumentet, Riga

TallinnDag 7: Riga - Tallinn
Vi forlater Riga og kjører til Estland og til et opphold i Pärnu, feriebyen som ligger ved Østersjøen. Videre til hovedstaden Tallinn på ettermiddagen. Her blir det middag og overnatting på hotell Viru som ligger sentralt ved gamlebyen.

Dag 8: Tallinn / Stockholm
På formiddagen blir det en byrundtur med lokal guide. Vi får se Domberget med Alexander Nevskijkatedralen, slottet, ridderhuset og domkirken. Herfra er det også fin utsikt utover byen. Det finnes mange godt bevarte hus og en levende historie. Under middelalderen var byen omringet av en 2,5 km lang ringmur med 45 forsvarstårn, hvorav 28 fortsatt er inntakt. Ettermiddagen på egen hånd til kl 18.00 og avreise med Tallinks ferje til Stockholm. Middag ombord og overnatting i innvendig dobbeltlugar.

Salgsboder i bymuren, TallinnNicolaikirken, TallinnTorget, Tallinn
MS Victoria, TallinkTallinnTallinn

Dag 9: Stockholm - Trøndelag
Vi spiser frokost ombord før vi går i land i Stockholm om morgenen. Vi kjører nordover forbi Uppsala, Gävle og mot Sundsvall. Videre mot Østersund hvor vi spiser turens siste middag. Vi ankommer Trondheim og Steinkjer, hvor turen avsluttes, noe sent på kvelden.9 DAGER
9.920,-

Turnr.: 33
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 6 hotellovernattinger
  • 8 frokost
  • 9 middag
  • Tallink Stockholm - Riga og Tallinn - Stockholm
  • Lokale guider i Vilnius, Riga og Tallinn
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 2.400,-
  • Singellugar tur/retur: kr. 950,-
  • Lugar med vindu: kr. 600,- p.p.
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 23

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » 2021
Tema
 » Historie
 » Handling
Reisemåte
 » Buss
 » Nattferje
Reisemål
 » Øst Europa
 »  » Estland
 »  » Latvia
 »  » Litauen