Europa
Denne turen har gått
Georgia

TblisiVed foten av de mektige Kaukasusfjellene ligger Georgia. Landet grenser i vest mot Svartehavet, i nord mot Russland og i øst og sør mot Aserbajdsjan, Armenia og Tyrkia. Landet har en vill og berglendt natur, en rik historie og stolte mat- og vintradisjoner. Vi flyr til og fra hovedstaden Tbilisi med Air Baltic via Riga.

Dag 1 - 2: Værnes / Riga - Tbilisi
På formiddagen flyr vi med Air Baltic fra Værnes direkte til Riga. Det blir et opphold i Riga sentrum før vi på kvelden flyr med Air Baltic til Tbilisi hvor vi lander kl. 03.30. Vi kjører til Hotel Z P Palace hvor det blir frokost og tid til avslapning på rommet. Vi samles til lunsj og en byrundtur i Georgias hovedstad. Byen brer seg oppover klippesidene på begge sider av elva Mtkvari. Byens historie går tilbake til år 300 f.Kr. Vi går på smale brostensgater mellom pittoreske gamle små hus. Vi besøker Metekhi-kirken. Ovenfor byen ruver fortet Narikala og vi tar bane opp dit. Herfra er det flott utsikt utover byen som idag har over 1 million innbyggere. På kvelden blir det velkomstmiddag på restaurant i byen.

TblisiTblisi
TbilisiTbilisiKatedralen, Tblisi

Dag 3: Tbilisi, utflukt
Denne dagen blir det en utflukt nordvestover. Vi kjører til oldtidsbyen Uplistsikhe hvor boligene er hugd ut i berget. Byen hadde oppimot 20 000 innbyggere på 500-tallet f.Kr. Etterpå kjører vi til en vinprodusent hvor vi spiser lunsj og prøver noen av deres utsøkte viner. På ettermiddagen besøker vi byen Mtskheta med kulturskatter som Jvariklosteret og Svetitskhoveli-katedralen som er Georgias nest største kirke. Middag i Tbilisi.

UplistsikheMtskhetaJvariklosteret
UplistsikheMtskhetaUtsikten fra Jvariklosteret

Dag 4: Tbilisi - Telavi
Etter frokost reiser vi mot de frodige Alazanidalen, kjent for sin natur, rike historie og ikke minst for sine edle drikker. Vi besøker en av Georgias mindre byer, Sighnaghi, som også kalles Kjærlighetens by. Her spiser vi lunsj og smaker på god vin. Etterpå blir det et besøk på Tsinandaligodset, et italiensk inspirert palass bygd på 1830-tallet. Vi fortsetter frem til provinshovedstaden Telavi for middag og overnatting på Chateau Mere Winiweria i 2 netter.

Chateau MereChateau MereTsinandaligodset

Dag 5: Telavi, utflukt
På morgenen får vi et innblikk i regionens matkultur når vi besøker byens store mat- og kryddermarked. Vi fortsetter reisen i Alazanidalen. Vi besøker 1500-talls borgen Gremi og Nekresiklosteret som ligger høyt med flott utsikt utover dalen. Dagens lunsj tar vi på bondegård hvor vi får god innsikt i lokal mattradisjon. Vi avslutter med vinsmaking i Kvareli før middag på hotellet.

GremiNekresiklosteretVinsmaking Kvareli
Marked, TelaviMarked, TelaviKvareli

Ujarma fortDag 6: Telavi - Tbilisi
Vi kjører tilbake til hovedstaden over Gomboripasset. På turen besøkes også ruinen av et viktig fort, Ujarma. Vi spiser lunsj i Tbilisi og på ettermiddagen besøkes Nasjonalmuseet. Kvelden fri for egen aktivitet. Overnatting i 2 netter på Hotel Z P Palace.

På veien til David GarejaDag 7: Tbilisi
Dagen disponibel på egen hånd. Det blir også muligheter for å delta på utflukt til David Gareja, et imponerende klosteranlegg innhugd i berget (ikke inkludert). Felles avskjedsmiddag.

Dag 8: Tbilisi / Riga / Gardermoen / Værnes
Man har hotellrommet disponibelt frem til avreise til flyplassen. Kl. 04.35 avreise med Air Baltic til Riga og videre frem til Oslo kl. 08.40. Videre på formiddagen til Værnes.
8 DAGER
14.350,-

Turnr.: 54
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Tbilisi tur/retur
  • 6 hotellovernattinger
  • 6 frokost
  • 6 lunsj
  • 6 middag
  • Alle utflukter med innganger som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 2.890,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 44

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Tema
 » Historie
 » Natur
 » Mat og drikke
 »  » Lokal mat
 »  » Vin
Reisemåte
 » Fly
 »  » Fly tur/retur
Reisemål
 » Resten av verden
 »  » Asia