Europa
Denne turen har gått
Montenegro med Dubrovnik og Albania
BudvaLengst sør i Kroatia ligger byen Dubrovnik, en meget godt bevart middelalderby med flotte bygninger og plasser som er omkranset av en stor bymur. Etter et opphold her kjører vi til Montenegro, republikken som ble selvstendig i 2006. Vi bor i 6 netter i Budva og har interessante utflukter hvor vi også besøker Albania. Vi besøker også middelalderbyen Kotor og den gamle hovedstaden Cetinje i Montenegro. Vi benytter Norwegians mellom Værnes og Dubrovnik via Oslo tur/retur.

Dag 1: Værnes - Dubrovnik
Avreise med Norwegians fly fra Værnes kl. 08.00 til Oslo og videre til Dubrovnik kl. 12.35. Buss til Dubrovnik og det blir først et opphold i gamlebyen. Byen er er meget godt bevart fra middelalderen med en omsluttende bymur med mange tårn. Vi finner flotte plasser, bygninger og palasser som minner om en tidligere mektig bystat. Etterpå kjører vi til hotell Valamar Club Dubrovnik for middag og overnatting.

DubrovnikDubrovnikDubrovnik

Dag 2: Dubrovnik - Kotor - Budva
Vi kjører sørover til Montenegro. Navnet på landet betyr svart fjell og landskapet har høye fjell med en frodig kyststripe. Vi kjører rundt Kotorbukta. Vi får først en stopp utenfor Perast hvor vi tar båt til øya «Lady of the Rock». Videre til middelalderbyen Kotor som ligger innerst i bukta. Vi får en orientering om byen som er omgitt av en bymur som strekker seg mot høye fjell som ligger ovenfor byen. Fra Kotor er det kort veg til Budva. Her skal vi bo i 6 netter på hotell Fagus som ligger sentralt med kort gangavstand til gamlebyen og stranden. Hotellet har eget basseng.

Kotor sett fra fjelletGamlebyen, BudvaBudva fra fjellet
KotorbuktaBassenget på toppen av Hotel Fagus, BudvaBudva

Dag 3: Budva, i ro
Dagen tilbringes i ro. Man kan slappe av med bading eller handling eller ta en tur inn til Budva som har en fin gammelby.

CetinjeDag 4: Budva, utflukt Cetinje
Det blir en halvdagsutflukt til den gamle hovedstaden Cetinje som ligger ganske høyt i et fjellområde. Vi får en omvisning og lunsj før retur til Budva. Ettermiddagen til fri disposisjon.

Dag 5: Budva, utflukt Albania
Fra Budva er det ikke langt til grensa til Albania. Vi tar en heldagsutflukt med lokal guide. Albania hadde tidligere et strengt kommunistisk styre under Enver Hoxha og landet var i prinsippet lukket for utlendinger. I 1991 ble landets kommunistiske styresett avviklet og republikken Albania ble etablert. Landet står overfor store utfordringer før levestandarden kommer opp på europeisk nivå.

Bunker, AlbaniaMoske, AlbaniaGågaten i Skadar

Dag 6 - 7: Budva, i ro
Dagen til egen disposisjon.

Dag 8: Budva - Kotor - Dubrovnik / Værnes
Vi forlater Budva og kjører mot flyplassen i Dubrovnik. Vi tar ferje over Kotorbukta. Kl. 13.15 avreise med Norwegians fly til Oslo og videre til Vænres hvor man lander kl. 19.15.

KotorKotorKotor8 DAGER
11.760,-

Turnr.: 49
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Oslo - Dubrovnik tur/retur
  • 7 hotellovernattinger
  • 7 frokost
  • 2 lunsj
  • 7 middag
  • Utflukter som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr 2.110,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 39

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » 2021
Tema
 » Historie
 » I ro (med mindre utflukter)
 » Soling
Reisemåte
 » Fly
 »  » Dagsutflukter med buss
 »  » Fly tur/retur
Reisemål
 » Sør Europa
 »  » Kroatia