Europa
Denne turen har gått
Frascati og Abruzzo
Utsatt til 2021
Frascati ligger i området Castelli Romari like sør for Roma og er kjent for sine hvite viner. Her finnes også mange vakre slott. Regionen Abruzzo ligger øst for Roma fra fjellkjeden Appenninene og frem til Adriaterhavet. Det er mye flott urørt natur og i regionen ligger flere store nasjonalparker. Adriaterhavskysten har lange flotte sandstrender. Det dyrkes mye vin og oliven i regionen. Vi benytter SAS fra Værnes til Roma via Oslo begge veger.

Dag 1: Værnes / Oslo / Roma - Frascati
Kl. 06.35 avreise med SAS til Oslo og videre til Roma hvor vi lander kl. 12.10. Det blir busstransfer til Frascati og Hotel Villa Mercede hvor vi skal overnatte i 2 netter. Middag på hotellet på kvelden.

Hotel Villa Mercede, FrasactiHotel Villa Mercede, FrasactiHotel Villa Mercede, Frasacti

FrascatiDag 2: Frascati, utflukt vingård
På formiddagen har vi tid på egen hånd. Her finner vi butikker, fortausrestauranter hvor man kan nyte italiensk is, og vinkjellere. På ettermiddagen kjører vi ut til vingården Casal Pilozzo. Her blir det orientering og omvisning i de lange grottene hvor gårdens vin lagres. Vi prøver 4 fine «Colle Gaio» og nyter utsikten mot Roma. Felles middag på hotellet.

Casal PilozzoCasal PilozzoGran Sasso dItalia, Appennine

Dag 3: Frascati - Giulianova, Abruzzo
Vi forlater regionen Lazio og kjører østover mot Abruzzo. Vi passerer imponerende fjellområder i Appenninene. Vi kjører gjennom flere lange tunneler og den lengste går under Gran Sasso d'Italia. Vi fortsetter ned til Adriaterhavet og til byen Giulianova. Her skal vi bo i 5 netter på Hotel Cristallo som ligger nær stranden. Frokost og middag på hotellet under oppholdet.

Hotel Cristallo, GiulianovaHotel Cristallo, GiulianovaHotel Cristallo, Giulianova
Hotel Cristallo, GiulianovaStranden, GiulianovaHotel Cristallo, Giulianova

Dag 4: Giulianova, utflukt olivengård
Hotellet ligger ved strandpromenaden hvor det er perfekt å vandre og det er også muligheter for et bad i det varme Adriaterhavet. Den gamle bydel, Centre Storico, ligger på en høyden ovenfor byen. Det fører trapper opp, men man kan også ta buss.
På ettermiddagen blir det en utflukt til en olivengård i Tortoreto. Etter en rundvandring på gården prøver vi ulike  olivenoljer sammen med andre lokale produkter. Vi får også kjennskap til hvordan oliven høstes og prosessen for å gi den gode olivenoljen.

Dag 5: Giulianova, utflukt
Denne dagen kjører vi sørover langs kysten. Vi tar en kort stopp ved klosteret Abbazia di San Giovanni og fortsetter videre til Trabocco Punta Cavalluccio, en fantastisk liten fiskerestaurant bygd på påler i sjøen. Denne restauranten er typisk i denne delen av Italia og kystlinjen heter Costa dei Trabocchi. Vi får servert en lunsj basert på dagens fangst av fisk og skalldyr og det inngår en god lokal vin.

Trabocco Punta CavalluccioTrabocco Punta Cavalluccio

Dag 6: Giulianova, utflukt
Vi tar en utflukt opp i fjellsidene. Vi kjører til Compo Imperatore. Her kan man vandre på merkede stier eller man kan ta gondolbane til toppen. Herfra er et flott utsikt utover Appenninene og landskapet mot kysten. Her ligger også et gammelt hotell hvor Mussolini satt fanget i 1943.

Dag 7: Giulianova
Dagen tilbringes i ro. Muligheter for avslapning, soling og bading.

Dag 8: Giulianova - Roma / Oslo / Værnes
Avreise fra hotellet etter frokost. Turen går vestover tilbake til flyplassen vest for Roma. Kl. 13.00 avreise med SAS fra Roma til Oslo og videre til Værnes hvor vi lander kl. 18.30.8 DAGER
12.290,-

Turnr.: 44
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Oslo - Roma tur/retur
  • 7 hotellovernattinger
  • 7 frokost
  • 1 lunsj
  • 7 middag
  • Vinprøving
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 1.660,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 34

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » 2021
Tema
 » Historie
 » Natur
 »  » Lokal mat
 »  » Vin
Reisemåte
 » Fly
 »  » Fly tur/retur
 »  » Rundreise med buss
Reisemål
 » Sør Europa
 »  » Italia