Norge
Denne turen har gått
Telemarkskanalen
TelemarkskanalenPå denne turen er hovedoppholdet lagt til Sandefjord i Vestfold. På turen sørover besøkes Hadeland Glassverk og Kistefoss museum. Vi tar en utflukt på Telemarkskanalen. På turen tilbake benyttes ferjen Horten - Moss. Turens siste overnatting blir like nord for Kongsvinger.
Dag 1: Trøndelag - Hønefoss
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Turen går sørover E6 frem til Dombås hvor det blir et opphold. Videre sørover Gudbrandsdalen til Lillehammer og langs Mjøsa frem til Gjøvik. Videre over Hadeland til Hønefoss og overnatting på Klækken hotell.
Dag 2: Hønefoss - Sandefjord
Vi besøker Hadeland Glassverk på formiddagen. Vi får omvisning, og det blir også muligheter for handling. Etterpå besøkes Kistefoss museum med den nye attraksjonen, bygget «Twist», bygget på en bro over Randselva. Vi fortsetter forbi Kongsberg og frem til Sandefjord. Her skal vi bo i 3 netter på Scandic Park Sandefjord.
Hadeland glassverkHadeland glassverkHvalfangermonumentet, Sandefjord
Dag 3: Sandefjord, utflukt Tjøme
Vi tar en mindre utflukt til Nøtterøy og Tjøme og kjører frem til Verdens Ende. Ettermiddagen disponibel på egen hånd i Sandefjord.
Verdens ende, TjømeVerdens ende, TjømeVerdens ende, Tjøme
Dag 4: Sandefjord, utflukt  Telemarkskanalen
På formiddagen kjører vi om Skien opp til Ulefoss. Herfra tar vi en båttur opp Telemarkskanalen gjennom de store sluseanleggene i Vrangfoss opp mot Lunde. Retur til Sandefjord på ettermiddagen.
TelemarkskanalenTelemarkskanalenTelemarkskanalen
StrømstadDag 5: Sandefjord - Kirkenær
Fra Sandefjord går turen til Horten og ferje til Moss. Videre forbi Kongsvinger og frem til Skarslien Gjestegiveri på Kirkenær i Solør.
RørosDag 6: Kirkenær - Trøndelag
Vi kjører nordover til Elverum og videre Østerdalen og turen siste middag inntas på Alvdal. Retur til Trøndelag på kvelden.


6 DAGER
8.970,-

Turnr.: 16
Avganger:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 5 hotellovernattinger
  • 5 frokost
  • 6 middag
  • Båttur på Telemarkskanalen
  • Ferje Horten - Moss
  • Entreer og utflukter som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 2.200,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
 » 2021
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norge
 »  » Sør-Norge