Norge
Denne turen har gått
Helgelandskysten med øyene Vega, Dønna og Herøy. Samt båttur til dunværet Lånan
LånanPå denne turen langs Helgelandskysten besøkes øyene Vega, Dønna og Herøy. Videre blir det båttur ut til dunværet Lånan vest for Vega. Det blir en overnatting i Brønnøysund og 2 netter i Sandnessjøen.
TorghattenDag 1: Trondheim - Brønnøysund
Avreise fra Trondheim kl. 08.00. Turen går langs E6 nordover forbi Levanger, Steinkjer og frem til Grong. Ved Gartland kjører vi av til Høylandet for lunsj stopp. Videre på Kystriksvegen nordover. Vi tar ferje fra Holm til Vennesund og kjører frem til Brønnøysund. Middag og overnatting på Thon hotell.
BrønnøysundVennesundThon Brønnøysund
Dag 2: Brønnøysund - Vega - Lånan - Sandnessjøen
Vi kjører frem til Horn og tar ferja ut til Vega. Vi passerer øya Ylvingen før ankomst Igerøy. Her vil en lokal guide møte oss og bli med på en rundtur. Vega ble oppført på UNESCO's verdensarvliste i 2004 og vi besøker verdensarvsenteret. Herfra tar vi en båt ut til dunværet Lånan. Her blir det omvisning og orientering om innsamling av dun fra ærfuglen og videre bearbeiding. På ettermiddagen blir det en flott sjøtur gjennom fin skjærgård inn til Sandnessjøen. Her blir det overnatting i 2 netter på Scandic Hotel Syv Søstre.
LånanLånanVega
Dag 3: Sandnessjøen, utflukt Dønna og Herøy
Vi tar ferje fra Sandnessjøen til Bjørn på øya Dønna. Her møter vi en lokal guide som viser oss øyene Dønna og Herøy. Vi besøker Dønnes kirke som ligger ved Dønnes Gård. Videre kjører vi på Dønnesfjellet på nordsiden av øya. Herfra er det flott utsikt til mange av Helgelands kjente landemerker som Lovund, Træna, De Syv Søstra og Dønnmannen. Det blir lunsj på Dønnesfjellstua før vi kjører videre til øykommunen Herøy. De  mange øyene er knyttet sammen med mange broer mellom mindre øyer og holmer. Det er ferjeforbindelse til Søvik i Alstahaug sør for Sandnessjøen.
DønnamannenDønnaDe syv søstre
Dag 4: Sandnessjøen - Trøndelag
Vi kjører over den store Helgelandsbrua og gjennom den lange Toventunnelen mot Mosjøen. Her tar vi et opphold og besøker den gamle bydel med sjøgata. Fortsetter E6 sørover forbi Trofors, Svenningdal og Majavatn. Videre gjennom Namdalen til Grong og turens siste middag på Snåsaheia. Retur til Trøndelag og Trondheim på ettermiddagen.
HelgelandsbruaÆrfuglSjøgata, Mosjøen


4 DAGER
7.645,-

Turnr.: 7
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 5

Prisen inkluderer:
  • 3 hotellovernattinger
  • 3 frokost
  • 1 lunsj
  • 4 middag
  • Båttur til Lånan
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 1.480,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
 » 2021
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norge
 »  » Nord Norge