Norge
Denne turen har gått
Vesterålen - Senja m/hvalsafari og Ofotbanen
AndøyaVesterålen er øygruppen som ligger lengst nord i Nordland nordenfor Lofoten. Det er flott natur med høye fjell og gamle fiskevær lang kysten. På Andenes blir vi med på en båttur for å se nærmere på hvalen. Turen fortsetter med ferje til Senja i Troms som er Norges største øy etter Hinnøya. Her er det også flott natur med høye fjell, fjorder og små øysamfunn. På turen sørover blir det et opphold i Narvik hvor vi tar Ofotbanen opp til Bjørnefjell på grensen mot Sverige.
LaksforsenDag 1: Trøndelag - Mo i Rana
Start fra Trondheim om morgenen. Vi kjører langs E6 nordover forbi Steinkjer, langs Snåsavatnet og frem til Grong. Videre nordover skogkledde Namdalen. Vi tar et opphold ved Laksforsen i Vefsn. Videre gjennom Korgfjelltunnelen og frem til Mo i Rana. Middag og overnatting på Scandic Meyergården hotell.
Dag 2: Mo i Rana - Sortland
Vi kjører opp Dunderlandsdalen og opp på Saltfjellet. Her tar vi en stopp ved Polarsirkelsenteret. Vegens høyeste punkt ligger 692 m.o.h. Videre nedover Saltdalen og frem til Fauske. Videre gjennom mange tunneler langs Leirfjorden og over Hamarøy. Vi tar ferje fra Bogenes til Lødingen. Vi fortsetter over Hinnøya til Sortland hvor det blir overnatting i 2 netter på Scandic hotell.
Dag 3: Sortland, utflukt
Denne dagen blir det en utflukt gjennom Vesterålens flotte natur med høye fjell og mindre samfunn langs kystlinjen. Her finner vi både nedlagte fiskevær og større steder. Vi besøker Bø i Vesterålen, Myre og det nedlagte fiskeværet Nyksund ytterst mot havet i nord.
NyksundNyksund
Dag 4: Sortland - Andenes
Turen går videre nordover på Andøya. Vi kjører på den nasjonale turistvegen på yttersiden med den kjente sandstranden på Bleik. Vi kjører frem til Andenes. Her besøkes hvalsenteret før vi på ettermiddagen tar en båttur med hvalsafari. Pga. store havdyp rett utenfor kysten er dette et tilholdssted for mange ulike hvalarter, både tann- og bardehvaler. De største kan bli opptil 60 tonn. Hvalene er alltid på plass men det tas værforbehold. Overnatting på Thon hotell.
BleikHvalsafari
Dag 5: Andenes - Senja - Finnsnes
På morgenen tar vi ferje over til Gryllefjord på Senja. Vi tar en rundtur og besøker flere mindre steder langs kysten. Vi besøker Hamn, Senjahopen og det aktive fiskeværet på Husøy. Senja har mange lange fjorder fra havet og som er omgitt av høye fjell. På sen ettermiddag ankommer vi Finnsnes på fastlandet for overnatting.
HusøyHusøyHamn
Dag 6: Finnsnes - Narvik m/Ofotbanen
På formiddagen kjører vi forbi Bardufoss, Setermoen og ned til Bjerkvik. Videre over den nye store Hålogolandsbrua frem til Narvik. På ettermiddagen blir det en togtur med Ofotbanen frem til riksgrensen på Bjørnefjell. Overnatting på Rica Hotel i Narvik.
OfotbanenOfotbanenNarvik
Dag 7: Narvk - Mosjøen
Vi fortsetter sørover til Kjøpsvik hvor vi tar ferje til Drag. Videre forbi Innhavet og E6 sørover til Fauske og over Saltfjellet. Nedover Dunderlandsdalen til Mo i Rana er E6 utbedret de siste årene. Fra Mo er det kort veg til Mosjøen og overnatting på Fru Haugans hotell som ligger ved Sjøgata i sentrum av byen.
Dag 8: Mosjøen - Trøndelag
Turen går sørover E6 forbi Majavatn og Namdalen. Turen siste middag inntas på Snåsaheia. Retur til Trøndelag og Trondheim på ettermiddagen.


8 DAGER
12.970,-

Turnr.: 2
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 7 hotellovernattinger
  • 7 frokost
  • 8 middag
  • Båttur med hvalsafari
  • Ofotbanen, Narvik - Bjørnefjell t/r
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 3.050,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
Tema
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norge
 »  » Nord Norge