Norge
Denne turen har gått
Hitra - Frøya med båttur til Sula
HopsjøbryggaØyene Hitra og Frøya på Trøndelagskysten har en flott kystnatur. Vi besøker ulike attraksjoner vi finner på øyene samt en utflukt til det gamle fiskeværet Sula ytterst i havgapet. Vegen fra Orkanger til Hitra «laksvegen» har blitt betydelig utbedret de siste år men den har en stor trailertrafikk til og fra SalMar sitt store fiskeanlegg på Frøya.
Dag 1: Steinkjer - Sistranda, Frøya
Avreise fra Steinkjer på morgenen. Turen går langs E6 til Trondheim og Klett hvor vi svinger av mot Orkanger. Vi kjører på delvis ny «laksveg» mot Hitra. Første opphold blir på Fillan. Her besøkes Kystmuseet som har et flott museum med kystkulturer og de fremfører også en forestilling. Etterpå blir det lunsj på Hjorten Hotel Hitra. Vi fortsetter gjennom tunnelen mellom Hitra og Frøya, og kjører frem til Sistranda. Her blir det overnatting i 2 netter på Frøya Hotel. Middag på hotellet.
Dag 2: Frøya, utflukt Sula
Etter frokost kjører vi frem til Dyrøy på nordsiden av Frøya. Herfra tar vi hurtigbåt ut til det gamle fiskeværet Sula som ligger ytterst mot storhavet. Vi ser oss litt omkring og blir orientert av en lokal guide. Vi spiser lunsj på Terna Brygge før vi på ettermiddagen tar båten tilbake til Frøya. Middag på hotellet.
Dag 3: Sistranda - Steinkjer
På formiddagen vil en lokal guide bli med på en rundtur på Frøya. Vi besøker Titran med sin minnebauta etter Titranulykken i 1899. Like vest for Titran ligger Sletringen fyr, Norges høyeste med 45 meter. Vi passerer også det store anlegget til Sal Mar samt ser på de store vindturbinene. Vi forlater Frøya og kjører tilbake til Hitra. Vi tar en avstikker til Fjellværøy og vi spiser middag på Knarren brygge som ligger idyllisk til i Knarrlagsund. Retur forbi Orkanger og til Steinkjer på kvelden.
SulaKnarrlagsundetMinnesmerket for Titraulykken
Hjorten Hotell, HitraKystmuseet, Fillan, HitraHavfrua, Sula


3 DAGER
4.580,-

Turnr.: 8
Avganger:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 2 hotellovernattinger
  • 2 frokost
  • 2 lunsj
  • 3 middag
  • Lokalguide og utflukter som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 850,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
 » 2021
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norge
 »  » Midt-Norge