Norge
Denne turen har gått
Vestlandet med båttur på Nerøyfjorden og Hardangerfjorden, Flåmsbanen og Bergen
NærøyfjordenPå denne turen får man oppleve mye av Vestlandets flotte natur. Vi kjører over flere fjelloverganger, Dovrefjell, Strynefjell, Gaularfjell, Vidafjellet, Hardangervidda og Valdresflya. Videre inngår båttur på Nærøyfjorden, Aurlandsfjorden g Sørfjorden i Hardanger. Vi tar også Flåmsbanen opp til Myrdal. Vi bor i ro på samme hotell i 4 netter i Myrdalen ved Vasstrand.
Dag 1: Trøndelag - Olden
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Turen går sørover forbi Oppdal, over Dovrefjell og til et opphold på Dombås. Videre til Vågå og Lom ved Vågåvatnet. På ettermiddagen fortsetter vi over Strynefjell og gjennom flott Vestlandsnatur mot Stryn, Lom og Olden. Overnatting på Olden Fjordhotell.
Olden Fjordhotelfra Olden FjordhotellVågåvatnet
Myrkdalen hotellDag 2: Olden - Myrkdalen
Turen fortsetter forbi Innvik og Utvik og over fjellet til Byrkjelo og videre til Skei ved Jølstervatnet. Vi kjører langs vatnet til Vassenden og tar snart av mot Gaularfjell. Her er det bygd et nytt utsiktspunkt som gir flott utsyn utover fjell- og fjordlandskap. Vi fortsetter ned til Sognefjorden og tar ferje til Vangnes. Herfra kjøre vi langs fjorden til Vik og over Vikafjellet til Myrkdalen like nord for Vossavangen. Her skal vi bo i 4 netter på Myrkdalen Hotel. Frokost og middag på hotellet under oppholdet.
Dag 3: Utflukt: Nærøyfjorden og Flåmsbanen
På formiddagen kjøer vi ned til Gudvangen og vi tar en båttur på Nærøyfjorden og videre inn Aurlandsfjorden. Vi anløper også Undredal før ankomst Flåm. Vi tar en utflukt til Aurland med utsiktspunktet Stegastein. Herfra er det flott utsikt. På ettermiddagen tar vi Flåmsbanen fra Flåm til Myrdal og videre tog til Voss før retur med bussen til hotellet.
NærøyfjordenFlåmsbanen
Dag 4: Utflukt: Hardangerfjorden
Vi kjører forbi Voss og til Hardangerfjorden. Vi kjører over den store Hardangerfjordbrua forbi Kinsarvik og til Lofthus. Herfra tar vi en båttur langs Sørfjorden til Odda. På ettermiddagen besøker vi fruktgård og smaker på god cider fra Hardanger. Retur til hotellet på ettermiddagen.
HardangerbruaLofthusCider
Dag 5: Utflukt: Bergen
På formiddagen kjører vi til Bergen. En lokal guide viser oss byens hovedseverdigheter med akvariet og bryggerekken. Vi tar også en tur med Fløibanen før vi returnerer til hotelle.
Bryggene i BergenUtsikten fra FløienAkvariet i Bergen
Dag 6: Myrdalen - Gol
Vi starter på turen tilbake med har mange flotte naturopplevelser igjen. Vi kjører til Eidfjord innerst i Hardangerfjorden. Herfra kjøer vi Måbødalen opp til Vøringsfossen. Det er bygd nye gangveger som gir flott utsyn utover den mektige fossen. Fortsetter om Hardangervidda til Geilo og videre til Gol for overnatting på Pers hotell.
VøringsfossenTrappa over VøringsfossenPers hotell på Gol
Dag 7: Gol - Trøndelag
Kjører over Golsfjellet til Fagernes og opp til Beitostølen og videre over Valdresflya. Turens siste middag inntas på Dombås og retur til Trøndelag på kvelden.


7 DAGER
11.690,-

Turnr.: 14
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 6 hotellovernattinger
  • 6 frokost
  • 7 middag
  • Flåmsbanen Flåm - Myrdal
  • Båttur Nærøyfjorden
  • Båttur Hardangerfjorden
  • Cider
  • Fløibanen
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 2.200,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Tema
 » Historie
 » Natur
 » Mat og drikke
 »  » Lokal mat
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norge
 »  » Vestlandet