Norge
Denne turen har gått
Kristiansund og Molde med Atlanterhavsveien
AtlanterhavsvegenDet er flere år siden Atlanterhavsveien ble ferdig, men den er fortsatt en ettertraktet turistattraksjon. Den går på flere broer over mindre øyer og holmer ut mot havet på Averøya. På turen besøkes også Kristiansund og Molde. På turen tilbake som går om Åndalsnes kan man ta en tur med den nye fjellheisen om åpnet i mai iår.
Dag 1: Trøndelag - Kristiansund
Avreise fra Steinkjer tidlig på morgenen. Turen går langs E6 til Trondheim og frem til Klett. Her tar vi vegen mot Orkanger og fortsetter på ny veg mot Hemnkjølen og Vinjeøra. Vi fortsetter langs fjorden og tar en stopp ved Valsøytunet. Det blir ferje fra Halsa til Kanestraum. Freifjordtunnelen bringer oss til øya Frei og fortsetter til Kristiansund. Byen ligger på 4 øyer, Kirklandet, Innlandet, Nordlandet og Gomalandet. Flere sund fører inn til den lune havnen. Byen har vært kjent for sin klippfiskproduksjon, mens næringslivet idag er sentrert rundt olje- og gassvirksomheten på Haltenbanken. Det blir middag og overnatting på Scandic hotell.
KlippfiskkjærringaKristiansundKristiansund
Dag 2: Kristiansund - Molde
Vi kjører gjennom Atlanterhavstunnelen ut til Averøya. Herfra blir det Atlanterhavsvegen som er bygd med 8 broer og er ca. 8 km lang. Vi har utsikt til Håholmen Havstuer som ligger på Håholmen ut mot havet. Vi kommer til Vevang og kjører langs Hustadlandet og har utsikt mot den beryktede havstrekningen Hustadvika. Det blir et opphold i det gamle fiskeværet og handelstedet Bud. På Bud ligger Ergan kystfort som tyskerne bygde under andre verdenskrig. Det er idag museum. Vi spiser lunsj på Bryggen i Bud før vi fortsetter til Molde "Rosenes by". Molde er idag administrasjonssted for Møre og Romsdal fylkeskommune og fylkesmannen i Møre og  Romsdal. Vi kjører opp til Varden hvor vi har flott utsikt utover Romsdalsfjorden omgitt av flere høye tinder. Middag og overnatting på hotell Alexandra som ligger sentralt i byen.
Utsikt fra Varden, MoldeErgan kystfortBud
Dag 3: Molde - Åndalsnes - Trøndelag
Vi fortsetter langs Romsdalsfjorden, ferje Salsnes - Åfarnes, forbi Isfjorden og frem til Ånsdalsnes. Her blir det muligheter for å ta den nye "Romsdalsgondolen" fra sentrum. Gondolen er Norges lengste taubane og fra toppen er det en fantastisk utsikt utover fjord og fjell. Vi fortsetter opp Romsdalen. Det blir en stopp ved den kjente Trollveggen. Det blir middag på Dombås før turen går over Dovre og tilbake til Trøndelag på kvelden.
RomsdalsgondolenRomsdalsgondolenTrollveggen


3 DAGER
4.190,-

Turnr.: 9
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 2 hotellovernattinger
  • 2 frokost
  • 1 lunsj
  • 3 middag
  • Ferjeutgifter
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 920,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
 » 2021
Tema
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norge
 »  » Midt-Norge
 »  » Vestlandet