Norge
Denne turen har gått
Stavanger, Flor og Fjære, Lysefjorden og Rjukan m/fly sørover
Flor og FjærePå denne turen benyttes fly fra Værnes til Stavanger. Fra Stavanger har vi utflukt til «Flor og Fjære», samt en ferjetur innover Lysefjorden hvor vi ser opp på Prekestolen. Turen nordover går med buss gjennom Telemark, med besøk på Rjukan.
StavangerDag 1: Værnes - Stavanger
Avreise fra Værnes kl. 08.00. Vi flyr med SAS til Stavanger. Ankommer Sola flyplass utenfor Stavanger kl. 09.10. Vi kjører inn til Stavanger sentrum hvor vi skal bo i 2 netter på Scandic Stavanger City som ligger sentralt. Etter at bagasjen er plassert er dagen disponibel på egen hånd i sentrum. Det blir felles lunsj og middag på hotellet på kvelden.
Dag 2: Stavanger, utflukt «Flor og Fjære»
På formiddagen tar vi en byrundtur med lokal guide. Etterpå blir det tid på egen hånd til vi kl. 17.00 tar båt ut til det flotte hageanlegget «Flor og Fjære». Her finnes palmer og mange ulike blomster og trær. Vi får en guidet omvisning av et hyggelig vertskap før vi får servert middag. Båtturen tilbake til Stavanger tar en halv time.
Flor og FjæreFlor og FjæreFlor og Fjære
Dag 3: Stavanger - Lysefjorden - Hovden
Vi tar ferje til Lauvik og seiler inn den trange og vakre Lysefjorden. På turen inn til Lysebotn, som tar 3 timer, passerer vi rett under Preikestolen. Fra Lysebotn fortsetter vi på en svingete veg oppover fjellsiden. Fra toppen er det fin utsikt utover Lysefjorden og Lysebotn. Etterpå kjører vi Suleskarvegen over til Setesdal. Videre forbi Bykle og frem til Hovden og overnatting på Hovden Fjellstue.
PrekestolenLysefjordenLysefjorden
Dag 4: Hovden - Hønefoss
Fortsetter til Haukeligrend og langs Totakvannet til Rauland. Videre til Møsvatn og frem til Vemork. Her besøkes Norsk Industriarbeidermuseum. Etterpå til Rjukan for et opphold. Stedet ligger i en trang dal med Gaustatoppen på 1883 m.o.h. i sør. På ettermiddagen kjører vi langs Tinnsjø, forbi Kongsberg og frem til Klekken hotell ved Hønefoss.
Dag 5: Hønefoss - Trøndelag
Kjører over Hadeland og frem til Toten og Gjøvik. Videre forbi Lillehammer og nordover Gudbrandsdalen til turens siste middag på Dombås. Videre til Oppdal og Trøndelag på kvelden.


5 DAGER
9.980,-

Turnr.: 15b
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Stavanger
  • 4 hotellovernattinger
  • 4 frokost
  • 5 middag
  • Utflukter med innganger som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 1.590,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
 » 2021
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norge
 »  » Sør-Norge