Du finner også sidene kryptert med SSL : https://www.brustadbuss.no/
Norge
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Lovund - Træna
Fra Lovund mot TrænaFlere har reist kystriksvegen langs Helgelandskysten med skiftende kystlandskap med høye fjell og fruktbare sletter ut mot havet. På denne turen tar vi en avstikker ut til den ytterste del av kyststripen, til Lovund og Træna. Levende små kystsamfunn på øyer med høye fjell. På Lovund har en av Norges største lundefuglkolonier sitt tilholdssted.
Nord-Norge portalenDag 1: Trondheim - Mo i Rana
Avreise fra Trondheim på morgenen. Turen går nordover E6 med påstigninger underveis. Vi passerer Steinkjer og Grong før vi kjører nordover skogkledde Namdalen. Vi fortsetter E6 forbi Mosjøen og til Mo i Rana for middag og overnatting på Meyergården hotell.
Lovund RorbuhotellDag 2: Mo i Rana - Lovund
Vi fortsetter ut mot kysten. Fra Stokkvågen tar vi ferje ut til Lovund. Lovunds areal er knapt 5 km2 og det bor ca. 360 innbyggere her. Landskapet domineres av det 625 meter høye Lovundfjellet. På ettermiddagen blir det en guidet bygdevandring for å lære hvordan et lite øysamfunn fungerer. Under turen besøkes Kystkultursenteret og fiskerihavna. Det blir overnatting i 2 netter på Lovund Rorbuhotell. Her er det både ordinære hotellrom, rorbuer og Nordlandshus. Alle boenhetene har egne dusj/wc Det er middag på hotellet.
Dag 3: Utflukt Træna
Øygruppen Træna ligger en halvtimes båtreise fra Lovund. Træna er en av Norges minste kommuner med ca. 480 innbyggere. På turen til Træna tar vi først en stopp i kommunesenteret på Husøy, et fiskevær fullt av liv med fiskeindustri og fuglereir på hustakene. Husøy er relativt flat, men neste stopp blir på fjelløya Sanna med spor etter steinalderbosettinger. På Lovund finner vi en av landets største lundefuglkolonier. Etter middagen tar vi en kveldstur ut til lundefuglene.
Lundefugl
Dag 4: Lovund - Sandnessjøen
Vi tar ferje tilbake til Stokkvågen. Herfra kjører vi over Sjonfjellet og ned til Nesna. Herfra ferje til Levang og over Helgelandsbrua til Sandnessjøen for overnatting på Hotel Scandic Syv Søstre.
Dag 5: Sandnessjøen - Trondheim
Turen fortsetter i fint kystlandskap til Alstahaug hvor vi besøker Peter Dass Museet. Videre med ferje fra Tjøtta til Forvik og ferje Anndalvågen - Horn. Videre forbi Brønnøysund før vi på ettermiddagen tar ferje Vennesund - Holm. Middag på Snåsaheia og retur til Trondheim på kvelden.
De Syv Søstre, SandnessjøenPetter Dass museetVennesund
Helgelandskysten med Lovundfjellet


5 DAGER
9.970,-

Turnr.: 19
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 4 hotellovernattinger
  • 4 frokost
  • 1 lunsj
  • 5 middag
  • Utflukter ifølge program
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 1.980,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norge
 »  » Nord Norge