Du finner også sidene kryptert med SSL : https://www.brustadbuss.no/
Norge
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Kristiansund og Ålesund med Atlanterhavsveien
AtlanterhavsvegenDet er flere år siden Atlanterhavsveien ble ferdig, men den er fortsatt en ettertraktet turistattraksjon. Den går på flere broer over mindre øyer og holmer ut mot havet på Averøya. På turen besøkes også Kristiansund, Molde og Ålesund. På turen tilbake som går om Åndalsnes kan man ta en tur med den nye fjellheisen som åpnet i 2021.
Dag 1: Steinkjer - Kristiansund
Avreise fra Steinkjer på morgenen. Turen går langs E6 til Klett. Her tar vi vegen mot Orkanger og fortsetter på ny veg mot Hemnkjølen og Vinjeøra. Vi fortsetter langs fjorden og tar en stopp ved Valsøytunet. Det blir ferje fra Halsa til Kanestraum. Freifjordtunnelen bringer oss til øya Frei og fortsetter til Kristiansund. Byen ligger på 4 øyer, Kirklandet, Innlandet, Nordlandet og Gomalandet. Flere sund fører inn til den lune havnen. Byen har vært kjent for sin klippfiskproduksjon, mens næringslivet idag er sentrert rundt olje- og gassvirksomheten på Haltenbanken. Det blir middag og overnatting på Thon hotell.
KlippfiskkjærringaKristiansundKristiansund
Dag 2: Kristiansund - Molde - Ålesund
Vi kjører gjennom Atlanterhavstunnelen ut til Averøya. Herfra blir det Atlanterhavsveien som er bygd med 8 broer og er ca. 8 km lang. Vi har utsikt til Håholmen Havstuer som ligger på Håholmen ut mot havet. Vi kommer til Vevang og kjører langs Hustadlandet og har utsikt mot den beryktede havstrekningen Hustadvika. Det blir et opphold i det gamle fiskeværet og handelstedet Bud. På Bud ligger Ergan kystfort som tyskerne bygde under andre verdenskrig.  Vi fortsetter til Molde og tar ferje til Vestnes. Videre over Ørskogfjellet til Sjøholt og videre frem til Ålesund på ettermiddagen. Vi tar en byrundtur med lokal guide. Byen ble oppbygd i Jugendstil etter bybrannen i 1904. Overnatting på Thon Hotel i sentrum.
Håholmen HavstuerErgan kystfortBud
Ålesund sett fra AkslaÅlesundÅlesund
Dag 3: Ålesund - Åndalsnes - Steinkjer
På formiddagen kjører vi til Åndalsnes som ligger innerst i Romsdalsfjorden. Her blir det muligheter for å ta den nye "Romsdalsgondolen" fra sentrum. Gondolen er Norges lengste taubane og fra toppen er det en fantastisk utsikt utover fjord og fjell. Vi fortsetter opp Romsdalen. Det blir en stopp ved den kjente Trollveggen. Fra Dombås følger vi E6 over Dovre. Turens siste middag inntas på Kongsvold Fjeldstue. Retur til Trondheim og Steinkjer på kvelden.
RomsdalsgondolenRomsdalsgondolenTrollveggen


3 DAGER
5.880,-

Turnr.: 17
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 2 hotellovernattinger
  • 2 frokost
  • 3 middag
  • Ferjeutgifter
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 820,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
Tema
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norge
 »  » Midt-Norge