Du finner også sidene kryptert med SSL : https://www.brustadbuss.no/
Norge
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Nord-Norge m/Nordkapp, Alta, Kautokeino, Tromsø og Narvik

Nordkapp
På denne turen i Nord-Norge får vi oppleve mange av landsdelens hovedreisemål. I år kjører vi gjennom Sverige og Finland på veien til Kautokeino og Finnmarksvidda. Utflukten til Nordkapp foregår selvfølgelig ved midnatt og vi håper å få oppleve midnattssolen der. Etterpå besøkes Alta, ferje over Lyngefjorden og 2 netter i Tromsø. På turen sørover blir det opphold i Narvik med togtur på Ofotbanen.

Dag 1: Trondheim - Arvidsjaur
Avreise fra Trondheim på morgenen. Turen går nordover E6 forbi Steinkjer og frem til Grong. Videre nordover skogkledde Namdalen til Trofors. Her tar vi vegen mot Hattfjelldal og inn i Sverige. Vi passerer Tärneby og kjører frem til Arvidsjaur for middag og overnatting på Hotel Laponia.
Dag 2: Arvidsjaur - Kautokeino
Turen fortsetter nordover Sverige forbi Gällivarre og grensen til Finland passeres ved Karesuando. Herfra er det kort veg frem til Kautokeino. Vi besøker Juhls sølvsmie før vi ankommer Thon Hotel Kautokeino.
Sápmi, Sametinget, KarasjokDag 3: Kautokeino - Karasjok - Honningsvåg - Nordkapp
Vi kjører over Finnmarksvidda frem til Karasjok, hovedstaden i Sápmi, sameland. Her får vi innblikk i samenes kultur. På ettermiddagen videre til Lakselv og langs Porsangerfjorden frem til den undersjøiske tunnelen til Magerøya. Vi kjører frem til Scandic hotell i Honningsvåg. Her blir det middag før vi sent på kvelden kjører ut til selve Nordkapplatået som ligger 307 m.o.h. Nordkapphallen er bygd ned i selve klippen. Vi håper selvsagt å få se midnattsolen under oppholdet. Lengst nede i anlegget ligger hallen «Grotten» med panoramautsikt. Etter midnatt kjører vi tilbake til hotellet for overnatting.
NordkappHonningsvåg
Dag 4: Honningsvåg - Alta
Vi kjører E6 sørover over Sennalandet og frem til Alta. Her besøker vi Alta Museum med store helleritstningsfelt. En lokal guide viser oss rundt og orienterer. Overnatting på Thon Hotel Alta.
Dag 5: Alta - Tromsø
På formiddagen fortsetter vi langs E6 over Kvænangsfjellet til Nordreisa. Videre frem til Olderdalen hvor vi tar ferje over Lyngenfjorden til Lyngseidet og videre ferje over Ullsfjorden før ankomst Tromsø. Her blir det overnatting i 2 netter på Clarion Collection Hotel Aurora.
Dag 6: Tromsø
På formiddagen blir det en byrundtur med lokal guide. Vi får se Ishavskatedralen og besøker Polaria. Ettermiddagen fri til egen disposisjon. Muligheter for å ta fjellheisen som gir flott utsikt utover byen og mot havet i nord.
Torget i TromsøPolariaIshavskatedralen
Dag 7: Tromsø - Narvik m/Ofotbanen
På formiddagen kjører vi forbi Bardufoss, Setermoen og ned til Bjerkvik. Videre over den nye store Hålogolandsbrua frem til Narvik. På ettermiddagen blir det en togtur med Ofotbanen frem til riksgrensen på Bjørnefjell. Overnatting på Quality Hotel Grand Royal i Narvik.
OfotbanenOfotbanenNarvik
Dag 8: Narvk - Mosjøen
Vi fortsetter sørover til Kjøpsvik hvor vi tar ferje til Drag. Videre forbi Innhavet og E6 sørover til Fauske og over Saltfjellet. Nedover Dunderlandsdalen til Mo i Rana er E6 utbedret de siste årene. Fra Mo er det kort veg til Mosjøen og overnatting på Fru Haugans hotell som ligger ved Sjøgata i sentrum av byen.
Dag 9: Mosjøen - Trøndelag
Turen går sørover E6 forbi Majavatn og Namdalen. Turen siste middag inntas på Snåsaheia. Retur til Trøndelag og Trondheim på ettermiddagen.9 DAGER
15.880,-

Turnr.: 16
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 8 hotellovernattinger
  • 8 frokost
  • 9 middag
  • Innganger og ferjer som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 4.950,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
Tema
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norge
 »  » Nord Norge