Du finner også sidene med ssl : https://www.brustadbuss.no/
Norge
Denne turen har gått
Nord-Norge m/Nordkapp og Tromsø
Nordkapp
På denne turen i Nord-Norge får vi oppleve mange av landsdelens hovedreisemål. Vi kjører nordover Nordland til Narvik. Herfra går turen innom Sverige og Finland før vi kommer over Finnmarksvidda. Utflukten til Nordkapp foregår selvfølgelig ved midnatt, og vi håper å få oppleve midnattsolen der. På turen fra Honningsvåg til Tromsø passeres Alta, Kvænangsfjellet og ferje over Lyngenfjorden.

LaksforsenDag 1: Trondheim - Mo i Rana
Start fra Trondheim om morgenen. Vi kjører langs E6 nordover forbi Steinkjer, langs Snåsavatnet og frem til Grong. Videre nordover skogkledde Namdalen. Vi tar et opphold ved Laksforsen i Vefsn. Videre gjennom Korgenfjellet og frem til Mo i Rana. Middag og overnatting på Meyergården hotell.

PolarsirkelsenteretDag 2: Mo i Rana - Narvik
Vi kjører opp Dunderlandsdalen og opp på Saltfjellet. Her tar vi en stopp ved Polarsirkelsenteret på formiddagen. Vi kjører Saltdalen nedover mot Rognan og videre langs Saltdalsfjorden fram til Fauske. På ettermiddagen nordover langs Leirfjorden. Vi kjører over Hamarøy og til Bogenes hvor vi tar ferje over til Skarberget. Vi passerer Ballangen og Skjomen bru før vi ankommer Narvik. Her ligger det store kaianlegget for utskiping av malm som transporteres langs Ofotbanen fra Sverige. Middag og overnatting på Thon Hotel Narvik.

Dag 3: Narvik - Kautokeino
Vi kjører langs Ofotfjordens fjellsider med historie fra rallarlivet ved Ofotbanen til kampsteder fra 1940. Turen går videre mot Sverige og passerer riksgrensen på Bjørnefjell. Videre til et opphold i Kiruna. Vi fortsetter nordover og passerer Karesuando før grensen til Finland. Herfra er det kort veg frem til Kautokeino. Vi besøker Juhls sølvsmie før vi ankommer Thon Hotel Kautokeino.

Sápmi, Sametinget, KarasjokDag 4: Kautokeino - Karasjok - Honningsvåg - Nordkapp
Vi kjører over Finnmarksvidda frem til Karasjok, hovedstaden i Sápmi, sameland. Her får vi innblikk i samenes kultur. På ettermiddagen videre til Lakselv og langs Porsangerfjorden frem til den undersjøiske tunnelen til Magerøya. Vi kjører frem til Scandic hotell i Honningsvåg. Her blir det middag før vi sent på kvelden kjører ut til selve Nordkapplatået som ligger 307 m.o.h. Nordkapphallen er bygd ned i selve klippen. Vi håper selvsagt å få se midnattsolen under oppholdet. Lengst nede i anlegget ligger hallen «Grotten» med panoramautsikt. Etter midnatt kjører vi tilbake til hotellet for overnatting.

NordkappHonningsvåg

Dag 5: Honningsvåg - Alta
Vi kjører E6 sørover over Sennalandet og frem til Alta. Her besøker vi Alta Museum med store helleritstningsfelt. En lokal guide viser oss rundt og orienterer. Overnatting på Scandic Hotel Alta.

Dag 6: Alta - Tromsø
På formiddagen fortsetter vi langs E6 over Kvænangsfjellet til Nordreisa. Videre frem til Olderdalen hvor vi tar ferje over Lyngenfjorden til Lyngseidet og videre ferje over Ullsfjorden før ankomst Tromsø. Her blir det overnatting i 2 netter på Scandic Ishavshotell.

Dag 7: Tromsø
På formiddagen blir det en byrundtur med lokal guide. Vi får se Ishavskatedralen og besøker Polaria. Ettermiddagen fri til egen disposisjon. Muligheter for å ta fjellheisen som gir flott utsikt utover byen og mot havet i nord.

Torget i TromsøPolariaIshavskatedralen

Dag 8: Tromsø - Rognan
Vi kjører sørover og passerer Nordkjosbotn, Bardufoss og Setermoen. Videre ned til Bjerkvik ved Ofotfjorden. Vi tar vegen mot Evenes og over Tjeldsundbrua. Ferja fra Lødingen til Bognes og E6 videre sørover til Fauske og Rognan. Overnatting på Rognan hotell.

Dag 9: Rognan - Trøndelag
Vi fortsetter sørover E6 over Saltfjellet og til et opphold i Mosjøen. Videre sørover Namdalen til turens siste middag på Grong. Retur til Trøndelag på kvelden.9 DAGER
15.680,-

Turnr.: 14
Avreise:
Påstigningsliste alternativ: 5

Prisen inkluderer:
  • 8 hotellovernattinger
  • 8 frokost
  • 8 middag
  • Innganger og ferjer som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 4.720,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
 » 2022
Tema
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norge
 »  » Nord Norge