Norge
Stavanger m/Flåmsbanen, Flor og Fjære og Lysefjorden
Programendring: med buss nordover m/overnatting på Hønefoss

StavangerDenne turen foregår med buss sørover Vestlandet. Vi får oppleve mye flott natur med fjorder og fjell. I turen inngår reise med Flåmsbanen fra Flåm til Myrdal. I Stavanger inngår utflukt til øya Sør-Hilde hvor parkanlegget «Flor og Fjære» ligger. Det blir båttur inn til Prekestolen i Lysefjorden. Retur via Kristiansand, Hønefoss og over Valdresflya.

Dag 1: Trøndelag - Olden
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Turen går E6 sørover forbi Oppdal, over Dovrefjell og til Dombås. Videre til Vågå og Lom ved Vågåvatnet. På ettermiddagen fortsetter vi over Strynefjellet og får flott vestlandsnatur mot Stryn, Loen og Olden. Vi overnatter på Olden Fjordhotell.

OldenOlden fjordhotellLom

Dag 2: Olden - Flåm - Voss
Vi fortsetter over Utvikfjellet til Byrkjelo og videre forbi Fjærland, Sogndal og til Lærdal. Vi kjører gjennom den lange Lærdalstunnelen til Aurland og Flåm. Herfra tar vi den spektakulære Flåmsbanen opp til Myrdal stasjon på Bergensbanen. Herfra tar vi tog til Voss for middag og overnatting.

LærdalstunnelenFlåmFlåm

Dag 3: Voss - Haugesund - Stavanger
Vi kjører over Hardangerfjordbrua og fortsetter gjennom fruktbart landskap langs Hardangerfjorden og Sørfjorden til Odda. Herfra kjører vi til Haugesund og besøker Haraldshaugen. På ettermiddagen blir det ferje og undersjøisk tunnel frem til Stavanger. Her blir det overnatting i 2 netter på Thon Hotel i sentrum.

HaugesundHaraldshaugenHaraldshaugen

Dag 4: Stavanger
På formiddagen blir det en fin båttur inn til Prekestolen i Lysefjorden. På ettermiddagen vil en lokal guide vise oss rundt i den gamle bydelen før vi tar båt ut til øya Sør-Hilde. Her ligger det fantastiske parkanlegget «Flor og Fjære». Vi får orientering og omvisning før vi spiser middag i restauranten. Båt tilbake til Stavanger på kvelden.

Stavanger
Flor og Fjære«Flor og Fjære»

Dag 5: Stavanger - Hønefoss
Vi tar hovedvegen fra Stavanger forbi Sandnes, Flekkefjord, Mandal og til Kristiansand. Videre langs Sørlandet forbi Arendal, Porsgrunn, Larvik og til Drammen. Herfra kjører vi frem til Hønefoss for overnatting.

Dag 6: Hønefoss - Trøndelag
Vi fortsetter nordover Valdres til Fagernes, forbi Beitostølen og over Valdresflya. Herfra er det fin utsikt mot de høyeste toppene i Jotunheimen. Videre til Dombås for turens siste middag. Retur til Trøndelag på kvelden.6 DAGER
9.560,-

Turnr.: 18
Avganger:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 5 hotellovernattinger
  • 5 frokost
  • 6 middag
  • Flåmsbanen Flåm - Myrdal
  • Båt til «Flor og Fjære»
  • Båttur Lysefjorden
  • Lokal guide i Stavanger
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 2.240,-

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
 » Hele 2020
Tema
 » Blomster, Hage
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
 » Fly
Reisemål
 » Norge
 »  » Sør-Norge