Norge
Telemarkskanalen
TelemarkskanalenPå denne turen er hovedoppholdet lagt til Sandefjord i Vestfold. På turen sørover besøkes Hadeland Glassverk og Kongsberg kirke og museum. Vi tar en utflukt på Telemarkskanalen. På turen tilbake benytter vi Color Lines ferje over til Strømstad, noe som gir muligheter for taxfree-handling. Etter siste overnatting i Sverige går returen gjennom Trysil og Femundsmarka.

Dag 1: Trøndelag - Gjøvik
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Turen går sørover E6 frem til Dombås hvor det blir et opphold. Videre sørover Gudbrandsdalen til Lillehammer og langs Mjøsa frem til Gjøvik. Middag og overnatting på Quality Hotel Strand.

Dag 2: Gjøvik - Sandefjord
Vi fortsetter over Toten og frem til Hadeland. Her besøker vi Hadeland Glassverk på formiddagen. Vi får omvisning, og det blir også muligheter for handling. Vi fortsetter forbi Hønefoss og til Kongsberg hvor vi besøker Kongsberg kirke og sølvgruvemuseet. På ettermiddagen fortsetter vi frem til Sandefjord. Her skal vi bo i 3 netter på Scandic Park Sandefjord.

Hadeland glassverkHadeland glassverkHvalfangermonumentet, Sandefjord

Dag 3: Sandefjord, utflukt Tjøme
Vi tar en mindre utflukt til Nøtterøy og Tjøme og kjører frem til Verdens Ende. Ettermiddagen disponibel på egen hånd i Sandefjord.

Verdens ende, TjømeVerdens ende, TjømeVerdens ende, Tjøme

Dag 4: Sandefjord, utflukt  Telemarkskanalen
På formiddagen kjører vi om Skien opp til Ulefoss. Herfra tar vi en båttur opp Telemarkskanalen gjennom de store sluseanleggene i Vrangfoss opp mot Lunde. Retur til Sandefjord på ettermiddagen.

TelemarkskanalenTelemarkskanalenTelemarkskanalen

StrømstadDag 5: Sandefjord / Strømstad - Karlstad
Fra Sandefjord tar vi Color Lines ferje til Strømstad. Muligheter for taxfree-handling ombord. Etter et opphold i Strømstad kjører vi frem til Karlstad for overnatting på Scandic hotell.

RørosDag 6: Karlstad - Trøndelag
Vi kjører nordover langs Klaraelven og kommer inn til Trysil. Videre nordover gjennom Engerdal og langs Femunden frem til Røros hvor turens siste middag inntas. Retur til Trøndelag på kvelden.6 DAGER
8.750,-

Turnr.: 20
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 5 hotellovernattinger
  • 5 frokost
  • 6 middag
  • Color Line Sandefjord - Strømstad
  • Båttur på Telemarkskanalen
  • Entreer og utflukter som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 2.400,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 13

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norge
 »  » Sør-Norge