Norge
Nord-Norge med Nordkapp og Tromsø
Turen er litt endret, og vi kjører nå ikke over Kiruna i Sverige

Nordkapp
På denne turen i Nord-Norge får vi oppleve mange av landsdelens hovedreisemål. Vi kjører nordover Nordland til Narvik. Herfra går turen innom Sverige og Finland før vi kommer over Finnmarksvidda. Utflukten til Nordkapp foregår selvfølgelig ved midnatt, og vi håper å få oppleve midnattsolen der. På turen fra Honningsvåg til Tromsø passeres Alta, Kvænangsfjellet og ferje over Lyngenfjorden. Turne er noe justert pga. koronasituasjonen i Sverige og at noen hoteller ikke åpner i 2020.

LaksforsenDag 1: Trondheim - Mo i Rana
Start fra Trondheim om morgenen. Vi kjører langs E6 nordover forbi Steinkjer, langs Snåsavatnet og frem til Grong. Videre nordover skogkledde Namdalen. Vi tar et opphold ved Laksforsen i Vefsn. Videre gjennom Korgenfjellet og frem til Mo i Rana. Middag og overnatting på Meyergården hotell.

PolarsirkelsenteretDag 2: Mo i Rana - Bardufoss
Vi kjører opp Dunderlandsdalen og opp på Saltfjellet. Her tar vi en stopp ved Polarsirkelsenteret på formiddagen. Vi kjører Saltdalen nedover mot Rognan og videre langs Saltdalsfjorden fram til Fauske. På ettermiddagen nordover langs Leirfjorden. Vi kjører over Hamarøy og til Bognes hvor vi tar ferje over til Skarberget. Vi passerer Ballangen og Skjomen bru før vi ankommer Narvik. Her ligger det store kaianlegget for utskiping av malm som transporteres langs Ofotbanen fra Sverige. Fortsetter over den nye Hålogalandsbrua mot Bjerkvik og frem til Bardufoss og overnatting på Bardufoss hotell.

Dag 3: Bardufoss - Karasjok
Fortsetter nordover E6 til Skibotn innerst i Lyngenfjorden. Herfra kjører vi til Finland og inn i Noge sør for Kautokeino. Her besøkes Juhls sølvsmie på ettermiddagen før vi fortsetter over Finnmarksvidda til Karasjok for overnatting på hotel Scandic Karasjok.

Sápmi, Sametinget, KarasjokDag 4: Karasjok - Honningsvåg - Nordkapp
På formiddagen besøkes Sápmi og får innblikk i samenes kultur. Fortsetter videre til Lakselv og langs Porsangerfjorden frem til den undersjøiske tunnelen til Magerøya. Vi kjører frem til Scandic hotell i Honningsvåg. Her blir det middag før vi sent på kvelden kjører ut til selve Nordkapplatået som ligger 307 m.o.h. Nordkapphallen er bygd ned i selve klippen. Vi håper selvsagt å få se midnattsolen under oppholdet. Lengst nede i anlegget ligger hallen «Grotten» med panoramautsikt. Etter midnatt kjører vi tilbake til hotellet for overnatting.

NordkappHonningsvåg

Dag 5: Honningsvåg - Sørkjosen
Vi kjører E6 sørover over Sennalandet til Alta. Her besøker vi Alta museum med store helleristningsfelt. En lokal guide viser oss rundt og orienterer. På ettermiddagen fortsetter vi over Kvænangsfjellet og overnatting på Reisafjord hotell i Sørkjosen.

Dag 6: Sørkjosen - Tromsø
På formiddagen kjører vi frem til Olderdalen. Vi tar ferje over Lyngenfjorden til Lyngseidet og videre ferje over Ullsfjorden før ankomst Tromsø. På ettermiddagen blir det en byrundtur med lokal guide. Vi får se Ishavskatedralen og besøke Polaria. Overnatting på Clarion Hotel The Edge.

Torget i TromsøPolariaIshavskatedralen

Dag 7: Tromsø - Rognan
Vi kjører sørover og passerer Nordkjosbotn, Bardufoss og Setermoen. Videre ned til Bjerkvik ved Ofotfjorden. Vi tar vegen mot Evenes og over Tjeldsundbrua. Ferje fra Lødingen til Bognes og E6 videre sørover til Fauske og Rognan. Overnatting på Rognan Hotel.

Dag 8: Rognan - Trøndelag
Vi fortsetter sørover E6 over Saltfjellet og til et opphold i Mosjøen. Videre sørover Namdalen til turens siste middag på Grong. Retur til Trøndelag og Trondheim på kvelden.8 DAGER
12.960,-

Turnr.: 13
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 5

Prisen inkluderer:
  • 7 hotellovernattinger
  • 7 frokost
  • 8 middag
  • Innganger og ferjer som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 4.400,-

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
 » Hele 2020
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norge
 »  » Nord Norge