Norge
Denne turen har gått
«Gurispelet», Smøla
Gurispelet er avlyst i 2020, kommer sterkere tilbake i 2021
Guri Spelet
«Gurispelet» eller «Fru Guri av Edøy» er et årlig kjent utespel på Edøy på Smøla. Historien utspiller seg på Edøygården på 1100-tallet. Sterke kvinneskikkelser står sentralt i spelet og Fru Guri er den som med klokskap og livvisdom rettleder nye slekter til fred og forsoning. Det ble første gang fremført i 1990 da Edøy gamle kirke feiret 800-års jubileum. I 2009 ble kulturbygget Gurisenteret åpent og har inngår en fin utearena med utsikt mot kirke, fjord og fjell. Utespelet holdet et høyt kunstnerisk nivå med et tett samarbeid mellom profesjonelle og amatører. Det deltar bortimot hundre aktører i flotte fargerike kostymer.

Dag 1: Trøndelag - Smøla
Avreise fra Steinkjer på morgenen. Turen går til Trondheim, Orkanger og Kyrksæterøra. Videre forbi Tjeldbergodden, Aure og til Sandvika hvor det blir ferje til Edøy og Smøla. Vi kjører over Smøla til Veidholmen. Etter middag på ettermiddagen kjører vi tilbake til Edøy for å se årets oppsetting av «Gurispelet» som begynner kl. 18.00. Etter forestillingen blir det et lett kveldsmåltid.

Dag 2: Smøla - Trøndelag
Etter frokost tar vi en rundtur på Smøla med lokal guide. Ferje fra Edøy til fastlandet. Vi kjører tilbake om Aure og til middag på Kyrksæterøra. Retur til Trondheim og Steinkjer på ettermiddag/kveld.

Guri SpeletGuri SpeletGuri Spelet2 DAGER
2.790,-

Turnr.: 9
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 1 overnattting i dobbeltrom
  • 1 frokost
  • 2 middag
  • Billett til «Gurispelet»
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 500,-

Utskrifsversjon:
 Katalogside: 6

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » 2021
Tema
 » Historie
 » Spel, Teater etc.
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norge
 »  » Midt-Norge