Norge
Stavanger m/Flor og Fjære, Lysefjorden og Sørlandet
Utsatt til 2021

Flor og FjærePå denne turen benyttes fly fra Værnes til Stavanger. Fra Stavanger har vi utflukt til «Flor og Fjære», samt en båttur innover Lysefjorden hvor vi ser opp på Prekestolen. Iår har vi lagt bussturen tilbake om Jæren, Sørlandet og forbi Kongsberg og over Valdresflya tilbake til Trøndelag.

StavangerDag 1: Værnes - Stavanger
Avreise fra Værnes kl. 12.15. Vi flyr med SAS til Stavanger. Ankommer Sola flyplass utenfor Stavanger kl. 13.25. Her tar vi først en rundtur med buss og lokal guide. Turen avsluttes til fots i den gamle bydel i sentrum. Middag og overnatting på Thon hotell i sentrum.

Dag 2: Stavanger, utflukt Lysefjorden og «Flor og Fjære»
På formiddagen blir det en fin båttur inn til Prekestolen i Lysefjorden. Ettermiddagen disponibel på egen hånd før vi tar båt ut til øya Sør-Hilde. Her ligger det fantastiske parkanlegget «Flor og Fjære». Vi får orientering og omvisning før vi spiser middag i restauranten. Båt tilbake til Stavanger på kvelden.

Flor og FjæreFlor og FjæreFlor og Fjære
PrekestolenLysefjordenFlor og Fjære

Dag 3: Stavanger - Arendal
Vi forlater Stavanger og kjører langs de flotte og fruktbare Jærbygdene. Vi passerer Bryne og Vigrestad før vi ankommer Egersund. Terrenget blir mere kupert og vegen ned til Jøssingfjorden er hugget inn i fjellet. Vi fortsetter til Flekkefjord og følger E39 forbi Mandal og frem til Kristiansand. Herfra blir det langs E18 til Arendal. Overnatting i 2 netter på Thon Hotel Arendal som ligger sentralt.

Dag 4: Arendal
Arendal er bygd på 7 holmer og Tyholmen er den største. Pollen er en del av byens idylliske havn. Havna og byen ligger godt beskyttet av flere øyer ut mot havet. Vi tar en båttur til Merdø hvor vi finner vakre gamle sørlandshus. Utenfor Merdø ligger det kjente Torungen fyr.

Dag 5: Arendal - Beitostølen
På formiddagen kjører vi E18 nordover mot Porsgrunn og Skien. Her tar vi vegen mot Kongsberg hvor det blir et opphold ved Kongsberg museum og kirke. På ettermiddagen fortsetter vi nordover Valdres til Fagernes og opp til Beitostølen for overnatting på Beito hotell.

Dag 6: Beitostølen - Trøndelag
Vi fortsetter over Valdresflya og kjører Heidal til Gudbrandsdalen. Videre E6 til Dombås for turens siste middag. Retur til Trøndelag på ettermiddag/kveld.6 DAGER
9.980,-

Turnr.: 19
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Stavanger
  • 5 hotellovernattinger
  • 5 frokost
  • 6 middag
  • Båt til «Flor og Fjære»
  • Lokal guide i Stavanger
  • Båt Lysefjorden
  • Båt Merdø, Arendal
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 2.740,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 12

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » 2021
Tema
 » Blomster, Hage
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
 » Fly
 »  » Fly en vei og buss motsatt
Reisemål
 » Norge
 »  » Sør-Norge