Europa
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Rovinj, Kroatia

RovinjAdriaterhavskysten har alltid vært et populært reisemål. På italiensk side er landskapet flatt og det finnes store sandstrender. På østsiden er landskapet mer variert og berglendt. Her finnes få sandstrender, noe som medfører at vannet blir meget klart og fint. Høydedrag mot nord reduserer de nordlige vindene i vinterhalvåret og dette medfører et behagelig klima hele året. Det er mange kjente ferieplasser på halvøya Istra. Vi har valgt middelalderbyen Rovinj til hovedoppholdet på turen. Turen sørover går om Sveits mens vi kjører gjennom Østerrike på turen tilbake.
Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Tidlig avreise fra Trøndelag. Frokost på Alvdal og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje fra Oslo til Kiel. Lunsjbuffet etter avgang og overnatting i dobbeltlugar.
Dag 2: Kiel - Fulda
Frokost før ankomst Kiel kl. 10.00. Turen går på tyske motorveger forbi Hamburg, Hannover, Kassel og frem til Fulda. Middag og overnatting på Maritim Hotel am Schlossgarten.
Dag 3: Fulda - Dornbirn
Vi fortsetter sørover forbi Würzburg og frem til Ulm hvor det blir et opphold. Etterpå mot Bodensjøen, Bregenz og til Dornbirn for middag og overnatting på Krone Hotel.
Dag 4: Dornbirn - Verona
Vi kjører gjennom Liechtenstein før vi ankommer Sveits. Vi krysser Alpene over San Bernardinopasset og frem til Luganosjøen. Fortsetter inn Italia og ved Milano kjører vi østover over Posletten forbi Gardasjøen og til middag og overnatting på SHG Hotel Catullo ved Verona.
Dag 5: Verona - Rovinj
Vi fortsetter til Trieste og videre til Slovenia. Her blir det en stopp i Postojna og det blir muligheter for å besøke de kjente dryppsteinsgrottene. På ettermiddagen fortsetter vi til Kroatia og feriebyen Rovinj på Istrahalvøya. Her skal vi bo i 7 netter på Hotel Eden.
Hotel EdenDag 6 - 11: Rovinj
Vi har 6 hele dager disponible i Rovinj og området rundt. Byen var i middelalderen bygd på en øy, men kanalen er i dag igjenfylt og danner et åpent torg mot havnen. Her er det trivelig å sitte på en fortausrestaurant og nyte og se på livet. I de gamle trange gatene opp mot kirken finnes ulike forretninger hvor man kan gjøre innkjøp av lokal karakter. I tillegg til å slappe av med soling og bading kan man ta ulike utflukter. En populær utflukt er en båttur til øyene eller en fjord utenfor Rovinj. Videre besøkes byen Pula kjent for sitt fine amfiteater.
RovinjRovinj
RovinjPulaPula
Dag 12: Rovinj - Bad Aibling
Vi forlater Rovinj og kjører forbi Slovenias hovedstad Ljubljana. Videre til Villach i Østerrike og gjennom flott alpelandskap frem til Salzburg. Her krysser vi grensa til Tyskland og videre til Bad Aibling sør for München. Middag og overnatting på Schmelmer Hof Hotel & Resort.
Dag 13: Bad Aibling - Celle
Vi fortsetter på tyske motorveger nordover forbi Nürnberg, Würzburg, Kassel og frem til Celle hvor det blir middag og overnatting på Intercity Hotel.
Dag 14: Celle - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører  vi nordover til Kiel og avreise med Color Lines ferje til Oslo kl. 14.00. Middag/koldtbord ombord og overnatting i dobbeltlugar.
Dag 15: Oslo - Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 10.00. Turens siste middag inntas på Alvdal. Retur til Trøndelag på ettermiddag/kveld.15 DAGER
17.780,-

Turnr.: 54
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 1

Prisen inkluderer:
  • 12 hotellovernattinger
  • 15 frokost
  • 1 lunsj
  • 14 middag
  • Color Line Oslo - Kiel tur/retur
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 4.600,-
  • Singellugar tur/retur: kr. 1.380,-
  • Utvendig lugar t/r: kr. 600,- p.p.
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Høst
Tema
 » Soling
 » Vandring
Reisemåte
 » Nattferje
 »  » Color Line Oslo - Kiel
Reisemål
 » Sør Europa
 »  » Kroatia