Europa
Denne turen har gått
Ytre Hebridene, Skottland fly tur/retur
Gearrannan Blackhouse VillageDe Ytre Hebridene er en kjede av øyer utenfor nordvestkysten av Skottland. De er kjent for sine ville steinete kystlinje og det vakre landskapet. Hver av øyene har sitt særpreg. Isle of Lewis er for eksempel kjent for steinformasjonene i sjøen og hulene, mens Isle of Harris er kjent for tweed i toppklasse.
I vikingtiden ble øygruppen, særlig de nordlige og vestlige øyene, gjenstand for norrøn bosetning og kolonisering. Det norrøne navnet på øyene var «Sudreyjan» eller sørøyene. I 1098 ble øygruppen underlagt den norske kongen. I 1262 ble øyene invadert av skotske styrker og fra 1266 har øyene tilhørt Skottland og senere Storbritannia.
Forfatteren Peter May har skrevet flere bøker der handlingene er lagt til Ytre Hebridene. De inneholder ypperlige skildringer av kultur, geografi og levesett på øyene både i nåtid og fortid.

Dag 1: Værnes / Oslo / Edinburgh - Ullapool
Avreise med Norwegian fra Værnes kl. 09.20. Turen går via Oslo og vi lander i Edinburgh kl. 12.20. Her venter en buss og vi kjører nordover i Skottland. Vi passerer over en stor bro fra Queensferry, forbi Perth, Pitlochry og opp gjennom det skotske høylandet. Vi passerer Inverness, hovedstaden i The Highlands, og frem til Ullapool på nordvestkysten av Skottland for overnatting på Caledonian Hotel.
MV Loch Seaforth (2014)Stornoway havnCaladh Inn Hotel
Dag 2: Ullapool - Stornoway
Kl. 10.30 tar vi ferje fra Ullapool til Stornoway på Isle of Lewis. Overfarten tar ca. 2,5 time. Vi skal bo i 3 netter på Caladh Inn Hotel. Frokost og middag på hotellet under oppholdet.
Dag 3 - 4: Isle of Lewis, rundtur
Vi har 2 dager disponible på Ytre Hebridene. En lokal guide blir med bussen begge dagene og vi får se mye flott natur og høre litt om livet på øyene nå og tidligere. På vestkysten ut mot havet ligger Gearrannan Blackhouse Village. Her ligger en klynge av små hus bygd av stein med halmtak. I disse ettroms husene var det bolig både for mennesker og dyr. Det er idag et levende museum slik at man kan se hvordan de levde og det er også en mulighet for bespisning av lokal mat. Som på andre plasser på Orknøyene og i Skottland finnes store stående steiner i ring. Disse er eldre enn de mest kjente i Stonehenge sør i England. Vi besøker Callanish Visitor Centre og Callanish Standing Stones. Vi besøker også Isle of Harris. Denne er egentlig ikke en egen øy, bare en del av den store Isle of Lewis. Her produseres den opprinnelige Harris-Tweed for hånd.
Gearrannan Blackhouse VillageGearrannan Blackhouse Village
Isle of HarrisCallanish Standing StonesCallanish Visitor Centre
Dag 5: Stornoway - Ullapool - Perth
Tidlig avreise fra Stornoway. Vi tar ferje tilbake til Ullapool og kjører sørover til Inverness. Vi spiser lunsj på Macdonald Aviemore Hotel. På ettermiddagen blir det opphold og prøvesmaking av skotsk whisky på Blair Athol Distillery. Vi fortsetter til Perth for middag og overnatting på Salutation Hotel.
Cairngorm BreweryBlair Athol DistilleryBlair Athol Whisky
Dag 6: Perth - Edinburgh / Oslo / Værnes
På formiddagen kjører vi sørover til Edinburgh flyplass. Kl. 13.00 avreise med Norwegian til Oslo og videre til Værnes med ankomst kl. 19.55.


6 DAGER
19.790,-

Turnr.: 47
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • Fly Værnes - Oslo - Edinburgh t/r
  • Ferje Ullaport - Stornoway t/r
  • 5 hotellovernattinger
  • 5 frokost
  • 1 lunsj
  • 5 middag
  • Lokal guide på Ytre Hebridene
  • Entreer ifølge beskrivelse
  • Whiskysmaking
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell : kr. 1.680,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
Tema
 » Historie
 » Natur
 » Mat og drikke
 »  » Øl
 »  » Whisky
Reisemåte
 » Fly
 »  » Fly tur/retur
 »  » Rundreise med buss
Reisemål
 » Nord Europa
 »  » England