Europa
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Viner og båttur i vakre Moseldalen
Bernkastel Kues, MoselTuren går til Moseldalen hvor vi bor i småbyen Benkastel-Kues, sentralt i vindistriktet Mittelmosel. Vi kjører gjennom Tysklands største vinområde Rhineland-Pfalz. Her besøkes vinbyen Bad Dürkheim. Det blir båttur på Mosel og besøk i Tysklands eldste by Trier. Vi benytter Color Lines ferjer mellom Oslo og Kiel begge veger.
Dag 1: Trøndelag - Oslo / Kiel
Tidlig avreise fra Trøndelag. Turen går sørover til Alvdal hvor det blir frokost. Videre frem til Oslo og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje til Kiel. Lunsj ombord like etter avgang. Overnatting i innvendig dobbeltlugar.
Dag 2: Kiel - Kassel
Frokost ombord før ankomst Kiel kl. 10.00. Turen går på fine tyske motorveger forbi Hamburg, Hannover og til Kassel for middag og overnatting på Wyndham Garden Hotel.
Dag 3: Kassel - Bernkastel-Kues
På formiddagen fortsetter vi forbi Frankfurt og til Tysklands største vindistrikt Rhineland-Pfalz, hvor det blir vinsmaking. På ettermiddagen er det kort veg til Moseldalen og Bernkastel-Kues som ligger midt i dalen. Byen er kjent for sine flotte bindingsverkshus, smale gater og et flott torg fra middelalderen. Her skal vi bo i 3 netter på Hotel Zur Post. Frokost og middag på hotellet under oppholdet.
Dag 4: Bernkastel-Kues, utflukt
På formiddagen tar vi en båttur nedover Mosel. Ved byen Zeltingen passerer vi en sluse før vi fortsetter til Traben Trarbach. På ettermiddagen blir det vinsmaking og Moseldalen er kjent for sine gode Rieslingviner.
Bernkastel KuesBernkastel Kues
Dag 5: Bernkastel-Kues, utflukt Trier
Vi følger elva Mosel oppover med bugnende vinlandskap på begge sider. Vi tar et opphold i Tysklands eldste by Trier. En lokal guide vil vise oss gamle romerske minnesmerker som står på Unescos verdensarvliste. På ettermiddagen besøkes vingården Weingut Georg Fritz von Nell med prøvesmaking av god Moselvin.
RieslingdruerTrier
AhrdalenDag 6: Bernkastel-Kues - Bremen
Vi forlater Moseldalen og turen går gjennom Ahrdalen som er kjent for sine røde viner. Vi passerer Bonn og tar et opphold i Köln hvor vi kan se den imponerende Kölnerdomen. På ettermiddagen fortsetter vi nordover til Bremen og overnatting på Radisson Blu Hotel i sentrum.
BremenDag 7: Bremen - Kiel / Oslo
På formiddagen kjører vi til Kiel og kl. 14.00 avreise med Color Lines ferje til Oslo. Koldtbord ombord. Underholdning, taxfree butikker, hygge med musikk og dans utover kvelden. Overnatting i innvendig dobbeltlugar.
Dag 8: Oslo - Trøndelag
Frokost ombord før ankomst Oslo kl. 10.00. Turen nordover går gjennom Gudbrandsdalen. Middag på Dombås og retur til Trøndelag på kvelden.


8 DAGER
14.640,-

Turnr.: 55
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 1

Prisen inkluderer:
  • Color Line Oslo - Kiel tur/retur
  • 5 hotellovernattinger
  • 8 frokost
  • 1 lunsj
  • 7 middag
  • Båttur Mosel
  • 3 vinprøvinger
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 1.690,-
  • Singellugar t/r: kr. 1.330,-
  • Lugar med vindu t/r: kr. 600,- p.p.
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Høst
Tema
 » Natur
 » Mat og drikke
 »  » Vin
Reisemåte
 » Nattferje
 »  » Color Line Oslo - Kiel
Reisemål
 » Mellom/Vest Europa
 »  » Tyskland