Norge
Denne turen har gått
Sørlandet med Grimstad
GrimstadSørlandet betyr for oss skjærgård, hvitemalte hus og sommerstemning. Det er flere småbyer langs kysten fra Langesund til Kristiansand. Vi har valgt Grimstad til hovedoppholdet. Byen har sine hvite hus, trange gater og smug. Skjærgården utenfor Grimstad har fine øyer og holmer og vi tar en båttur. Reisen nordover går med ferje fra Sandefjord til Strømstad.

Dag 1: Trøndelag - Gjøvik
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Vi kjører E6 sørover forbi Oppdal, over Dovrefjell og frem til Dombås hvor det blir en pause. Videre sørover Gudbrandsdalen til Lillehammer og langs Mjøsa til Gjøvik hvor det blir middag og overnatting på Strand hotell.

Dag 2: Gjøvik - Grimstad
Vi fortsetter til Hønefoss og Kongsberg hvor vi besøker Kongsberg kirke og sølvgruvemuseet. Videre til Larvik og langs E18 til Sørlandet. Vi passerer Kragerø og Arendal før vi ankommer Grimstad. Her skal vi bo i 3 netter på Scandic Hotel. Vi har kommet til sørlandsidyllen med typiske hus og skjærgård. Det er et yrende liv av båttrafikk mellom øyer og holmer og gjestehavn er full av turister som kommer sjøvegen. Grimstad er også stedet hvor Henrik Ibsen hadde sine ungdomsår og skrev sitt første skuespill og hvor Knut Hamsun bodde siste del av sitt liv. Ibsen-museet inneholder apoteket hvor Henrik Ibsen jobbet og bodde.

Kongsberg kirkeKongsberg bergverksmuseumLillesand
Ibsens hus, GrimstadGrimstadSkonnerten Solrik, Grimstad

Blindleia, LillesandDag 3 og 4: Grimstad
Vi skal slappe av og nyte byen. Det blir en båttur i skjærgården mellom holmer og skjær. Vi spiser reker under båtturen. Vi tar også en liten utflukt til en annen sørlandsidyll, Lillesand. Det er en av de små koselige hvite sørlandsbyene. Her er det yrende folkeliv i de smale gatene og stor båttrafikk i Blindleia.

Dag 5: Grimstad - Fredrikstad
På formiddagen går turen nordover E18 forbi Porsgrunn, Larvik og frem til Sandefjord. Her tar vi Color Lines ferje til Strømstad på ettermiddagen. Vi kjører over Svinesund og frem til Fredrikstad hvor det blir middag og overnatting på Quality Hotel Fredrikstad i sentrum.

FredrikstadTorget i Gamlebyen, FredrikstadBryggepromenaden, Fredrikstad

Dag 6: Fredrikstad - Trøndelag
Turen går nordover forbi Oslo og oppover Østerdalen. Middag på Alvdal og retur til Trøndelag på kvelden.6 DAGER
8.940,-

Turnr.: 17
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 5 hotellovernattinger
  • 5 frokost
  • 6 middag
  • Utflukter og innganger som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 2.550,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norge
 »  » Sør-Norge