Norge
Denne turen har gått
Nord-Norge med Nordkapp og Tromsø
Nordkapp
På denne turen i Nord-Norge får vi oppleve mange av landsdelens hovedreisemål. Vi kjører nordover Nordland til Narvik. Herfra går turen innom Sverige og Finland før vi kommer over Finnmarksvidda. Utflukten til Nordkapp foregår selvfølgelig ved midnatt, og vi håper å få oppleve midnattsolen der. På turen fra Honningsvåg til Tromsø passeres Alta, Kvænangsfjellet og ferje over Lyngenfjorden. Etter opphold i Tromsø benyttes fly tilbake til Værnes.

LaksforsenDag 1: Trondheim - Mo i Rana
Start fra Trondheim om morgenen. Vi kjører langs E6 nordover forbi Steinkjer, langs Snåsavatnet og frem til Grong. Videre nordover skogkledde Namdalen. Vi tar et opphold ved Laksforsen i Vefsn. Videre gjennom Korgenfjellet og frem til Mo i Rana. Middag og overnatting på Scandic Meyergården hotell.

PolarsirkelsenteretDag 2: Mo i Rana - Narvik
Vi kjører opp Dunderlandsdalen og opp på Saltfjellet. Her tar vi en stopp ved Polarsirkelsenteret på formiddagen. Vi kjører Saltdalen nedover mot Rognan og videre langs Saltdalsfjorden fram til Fauske. På ettermiddagen nordover langs Leirfjorden. Vi kjører over Hamarøy og til Bogenes hvor vi tar ferje over til Skarberget. Vi passerer Ballangen og Skjomen bru før vi ankommer Narvik. Her ligger det store kaianlegget for utskiping av malm som transporteres langs Ofotbanen fra Sverige. Middag og overnatting på Quality Hotel Grand.

Dag 3: Narvik - Kautokeino
Vi kjører langs Ofotfjordens fjellsider med historie fra rallarlivet ved Ofotbanen til kampsteder fra 1940. Turen går videre mot Sverige og passerer riksgrensen på Bjørnefjell. Videre til et opphold i Kiruna. Vi fortsetter nordover og passerer Karesuando før grensen til Finland. Herfra er det kort veg frem til Kautokeino. Vi besøker Juhls sølvsmie før vi ankommer Thon Hotel Kautokeino.

Sápmi, Sametinget, KarasjokDag 4: Kautokeino - Karasjok - Honningsvåg - Nordkapp
Vi kjører over Finnmarksvidda frem til Karasjok, hovedstaden i Sápmi, sameland. Vi besøker Sametinget og får innblikk i samenes kultur. På ettermiddagen videre til Lakselv og langs Porsangerfjorden frem til den undersjøiske tunnelen til Magerøya. Vi kjører frem til Scandic hotell i Honningsvåg. Her blir det middag før vi sent på kvelden kjører ut til selve Nordkapplatået som ligger 307 m.o.h. Nordkapphallen er bygd ned i selve klippen. Vi håper selvsagt å få se midnattsolen under oppholdet. Lengst nede i anlegget ligger hallen «Grotten» med panoramautsikt. Etter midnatt kjører vi tilbake til hotellet for overnatting.

NordkappHonningsvåg

Dag 5: Honningsvåg - Tromsø
Vi kjører E6 sørover over Sennalandet til Alta. Videre over Kvænangsfjellet med flott utsikt mot havet. Vi tar ferje over Lyngenfjorden og Ullsfjorden før ankomst Tromsø. Her blir det overnatting i 2 netter på Clarion Hotel The Edge.

Dag 6: Tromsø
På formiddagen blir det en byrundtur og besøk i Ishavskatedralen og Polaria. Ettermiddagen disponibel på egen hånd før vi tar en kveldsutflukt på Kvaløya og til Sommarøy ytterst mot havet. Her blir det middag før retur til hotellet på kvelden.

Torget i TromsøPolariaIshavskatedralen

Dag 7: Tromsø - Værnes
Litt tid på egen hånd før vi kjører til flyplassen. Vi tar SAS direktefly fra Tromsø kl. 14.10 og lander på Værnes kl. 15.40.7 DAGER
12.900,-

Turnr.: 11
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 5

Prisen inkluderer:
  • 6 hotellovernattinger
  • 6 frokost
  • 6 middag
  • Fly Trømsø - Værnes
  • Innganger og ferjer som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 3.900,-
Utskrifsversjon:
 Katalogside: 8

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
 » Fly
 »  » Fly en vei og buss motsatt
Reisemål
 » Norge
 »  » Nord Norge