Norge
Denne turen har gått
Kystriksvegen m/Bodø og Kjerringøy
Bodø sett fra utsiktenBli med og opplev både innland og flott kystnatur på denne turen. Bodø er rammet inn av de vakreste naturgitte omgivelser med Børvasstindene i sør, Landegode og Lofotveggen i nord. Det blir rundtur med lokalguide i Bodø. Vi besøker det gamle handelsstedet Kjerringøy, som også er kjent fra flere filminnspillinger som «Jeg er Dina» og «Benoni og Rosa». Vi skal oppleve mye av den flotte Kystriksveien med bl.a. Saltstraumen som er verdens sterkeste tidevannsstrøm, Ørnes og Glomfjord. Siste overnatting blir i Sandnessjøen.

Dag 1: Trondheim - Mo i Rana
Avreise fra Trondheim kl. 08.00. Turen går nordover E6. Vi passerer Grong og videre nordover til Namsskogan. Vi kjører til Majavatn, Trofors og Mosjøen. Videre over Korgenfjellet og frem til Mo i Rana for overnatting på Meyergården hotell.

Dag 2: Mo i Rana - Bodø
Vi kjører over Saltfjellet hvor det blir en stopp på Polarsirkelsenteret. Videre nordover Saltdalen til Rognan. Forbi Fauske og frem til Bodø. På ettermiddagen vil en lokal guide gjøre oss bedre kjent med byen og omlandet rundt. Turen går bl.a. forbi den koselige havna, videre gjennom «Svenskebyen» som ble bygget opp igjen etter krigens herjinger. Vi skal og en tur opp til utsiktspunktet Rønvikfjellet, der vi i godt vær ser utover til øya Landegode og mot Lofoten. Overnatting i 2 netter på Thon Hotel.

ved Polarsirkelsenteret, Saltfjelletved Polarsirkelsenteret, SaltfjelletPolarsirkelsenteret, Saltfjellet

Dag 3: Bodø, utflukt Kjerringøy
Vi spiser frokost før vi kjører utover til det gamle handelsstedet Kjerringøy, et unikt kulturminne fra 1800-tallet. Det er 15 fredede bygninger med autentisk interiør som ligger vakkert til ved Kjerringøysundet. Besøket gir oss et unikt innblikk i livet på et nordnorsk handelssted. Vi får kaffe og vaffel, det blir guidet omvisning, og vi får servert lunsj i trivelige omgivelser her ute. På turen til og fra Kjerringøy reiser vi med ferje mellom Festvåg og Misten. Middag på hotellet om kvelden.

KjerringøyKjerringøyLandego sett fra Mjelle

SaltstraumenDag 4: Bodø - Sandnessjøen
Turen går sørover langs Kystriksveien. Vi kjører på bru over Saltstraumen og langs kysten til Glomfjord og videre gjennom Svartistunnelen. Det blir ferje fra Forøy til Ågskaret og fra Jektvik til Kilboghamn. Vi kjører over Sjonfjellet før ankomst Nesna og ny ferje til Levang. Herfra kjører vi over Helgelandsbrua frem til Sandnessjøen for overnatting på Hotel Scandic Syv Søstre.

Dag 5: Sandnessjøen - Trondheim
Turen fortsetter i fint kystlandskap til Alstahaug hvor vi besøker Peter Dass Museet. Videre med ferje fra Tjøtta til Forvik og ferje Anndalvågen - Horn. Videre forbi Brønnøysund før vi på ettermiddagen tar ferje Vennesund - Holm. Middag på Snåsaheia og retur til Trondheim på kvelden.

De Syv Søstre, SandnessjøenPetter Dass museetVennesund5 DAGER
7.750,-

Turnr.: 73
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 5

Prisen inkluderer:
  • 4 hotellovernattinger
  • 4 frokost
  • 1 lunsj
  • 5 middag
  • Kjerringøy med inngang, kaffe og omvisning
  • Inngang Petter Dass museet
  • Rundtur i Bodø med lokalguide
  • Alle ferjer
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 2.100,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
 » Hele 2020
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemål
 » Norge
 »  » Nord Norge