Du finner også sidene kryptert med SSL : https://www.brustadbuss.no/
Norge
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Nord-Norge med Kautokeino, Karasjok, Nordkapp, Alta og Tromsø
Nordkapp
På denne turen i Nord-Norge får vi oppleve mange av landsdelens hovedreisemål. Vi kjører nordover Nordland til Narvik og Alta. Videre til Honningsvåg og utflukten til Nordkapp foregår selvfølgelig ved midnatt, og vi håper å få oppleve midnattsolen der. Fra Honningsvåg går turen over Finnmarksvidda til Karasjok og Kautokeino. Vi fortsetter til Tromsø via Finland. Dersom det ikke blir mulighet for å kjøre gjennom Finland går turen via Alta til Tromsø.

LaksforsenDag 1: Trondheim - Mo i Rana
Start fra Trondheim om morgenen. Vi kjører langs E6 nordover forbi Steinkjer, langs Snåsavatnet og frem til Grong. Videre nordover skogkledde Namdalen. Vi tar et opphold ved Laksforsen i Vefsn. Videre gjennom Korgenfjellet og frem til Mo i Rana. Middag og overnatting på Meyergården hotell.
PolarsirkelsenteretDag 2: Mo i Rana - Narvik
Vi kjører opp Dunderlandsdalen og opp på Saltfjellet. Her tar vi en stopp ved Polarsirkelsenteret på formiddagen. Vi kjører Saltdalen nedover mot Rognan og videre langs Saltdalsfjorden fram til Fauske. På ettermiddagen nordover langs Leirfjorden. Vi kjører over Hamarøy og til Bognes hvor vi tar ferje over til Skarberget. Vi passerer Ballangen og Skjomen bru før vi ankommer Narvik. Her ligger det store kaianlegget for utskiping av malm som transporteres langs Ofotbanen fra Sverige.
Dag 3: Narvik - Alta
Vi fortsetter langs E6 over den nye Hålogalandsbrua mot Bjerkvik, Bardufoss og til Skitbotn. Vi kjører langs Lyngenfjorden, over Kvænangsfjellet og frem til Alta for middag og overnatting på Scandic Hotel.
Sápmi, Sametinget, KarasjokDag 4: Alta - Honningsvåg - Nordkapp
På formiddagen besøker vi Alta museum med store helleristningsfelt. En lokal guide viser oss rundt og orienterer. På ettermiddagen fortsetter vi over Sennalandet mot Skaidi og videre langs Porsangerfjorden frem til den undersjøiske tunnelen til Magerøya. Vi kjører frem til Scandic hotell i Honningsvåg. Her blir det middag før vi sent på kvelden kjører ut til selve Nordkapplatået som ligger 307 m.o.h. Nordkapphallen er bygd ned i selve klippen. Vi håper selvsagt å få se midnattsolen under oppholdet. Lengst nede i anlegget ligger hallen «Grotten» med panoramautsikt. Etter midnatt kjører vi tilbake til hotellet for overnatting.
NordkappHonningsvåg
Dag 5: Honningsvåg - Kautokeino
Vi kjører tilbake langs Porsangerfjorden, forbi Lakselv og frem til Karasjokk. Her besøkes Sápmi og vi får innblikk i samenes kultur. Videre over Finnmarksvidda frem til Kautokeino. Her besøker vi Juhls sølvsmie før vi ankommer Thon hotell for middag og overnatting.
Dag 6: Kautokeino - Tromsø
Vi fortsetter sørover til Finland før vi snur nord-vestover mot Norge og Skibotn. Videre til Tromsø. Dersom vi ikke kan kjøre gjennom Finland går turen til Alta før vi kjører videre over Kvænangsfjellet og frem til Tromsø. Her blir det overnatting i 2 netter på Scandic Ishavshotellet. Middag på hotellet.
Dag 7: Tromsø
På formiddagen blir det en byrundtur med lokal guide. Vi får se Ishavskatedralen og besøker Polaria. Ettermiddagen fri til egen disposisjon. Muligheter for å ta fjellheisen som gir flott utsikt utover byen og mot havet i nord.
Torget i TromsøPolariaIshavskatedralen
Dag 8: Tromsø - Rognan
Vi kjører sørover og passerer Nordkjosbotn, Bardufoss og Setermoen. Videre ned til Bjerkvik ved Ofotfjorden. Vi tar vegen mot Evenes og over Tjeldsundbrua. Ferje fra Lødingen til Bognes og E6 videre sørover til Fauske og Rognan. Overnatting på Rognan Hotel.
Dag 9: Rognan - Trøndelag
Vi fortsetter sørover E6 over Saltfjellet og til et opphold i Mosjøen. Videre sørover Namdalen til turens siste middag på Grong. Retur til Trøndelag og Trondheim på kvelden.


9 DAGER
14.460,-

Turnr.: 1
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 5

Prisen inkluderer:
  • 8 hotellovernattinger
  • 8 frokost
  • 9 middag
  • Innganger og ferjer som beskrevet
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: kr. 4.600,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norge
 »  » Nord Norge