Du finner også sidene kryptert med SSL : https://www.brustadbuss.no/
Norge
Helgelandskysten med øyene Vega, Dønna og Herøy
LånanPå denne turen langs Helgelandskysten besøkes øyene Vega, Dønna og Herøy. Det blir en overnatting i Brønnøysund og 2 netter i Sandnessjøen.
TorghattenDag 1: Trondheim - Brønnøysund
Avreise fra Trondheim kl. 08.00. Turen går til Stjørdal og nordover E6 til Grong. Videre til Gartland hvor vi tar vegen til Høylandet. Følger Kystriksvegen med ferje fra Holm til Vennesund. Når vi kjører over Sømna har vi fin utsikt mot Torghatten. Ankommer Brønnøysund hvor vi skal bo på Thon Hotel Brønnøysund. På kvelden kjører vi til Tilrem nord for sentrum. Her blir middag på Hildurs Urterarium, 5-retters meny.
BrønnøysundVennesundThon Brønnøysund
Dag 2: Brønnøysund - Vega - Sandnessjøen
Vi kjører frem til Horn og tar ferja ut til Vega. Vi passerer øya Ylvingen før ankomst Igerøy. Her vil en lokal guide møte oss og bli med på en rundtur. Vi kjører også om Vegatrappa på nordsiden av øya. Vega ble oppført på UNESCO's verdensarvliste i 2004 og vi besøker verdensarvsenteret. Det blir orientering om innsamling av dun fra ærfuglen og videre bearbeiding. På ettermiddagen tar vi ferja fra Igerøy til Tjøtta og kjører frem til Sandnessjøen for overnatting i 2 netter på Scandic Hotel Syv Søstre. Middag på hotellet.
VegaVega verdensarvsenterVega
Dag 3: Sandnessjøen, utflukt Dønna og Herøy
Vi tar ferje fra Sandnessjøen til Bjørn på øya Dønna. Her møter vi en lokal guide som viser oss øyene Dønna og Herøy. Vi besøker Dønnes kirke som ligger ved Dønnes Gård. Videre kjører vi på Dønnesfjellet på nordsiden av øya. Herfra er det flott utsikt til mange av Helgelands kjente landemerker som Lovund, Træna, De Syv Søstre og Dønnamannen. Det blir lunsj på Bøteriet restaurant som ligger i ei gammel brygge. Vi kjører videre til øykommunen Herøy. De  mange øyene er knyttet sammen med mange broer mellom mindre øyer og holmer. På Herøy besøkes Etcotera blomster butikk. Det er ferjeforbindelse til Søvik i Alstahaug sør for Sandnessjøen. Middag på hotellet.
DønnamannenDønnaDe syv søstre
Dag 4: Sandnessjøen - Trondheim
Vi kjører over den store Helgelandsbrua og gjennom den lange Toventunnelen mot Mosjøen. Her tar vi et opphold og besøker den gamle bydel med Sjøgata. Vi fortsetter E6 sørover Namdalen og til middag på Vertshuet Namsen Inn på Namsskogan. På ettermiddagen videre sørover E6 forbi Steinkjer, Levanger, Stjørdal og frem til Trondheim.
HelgelandsbruaÆrfuglSjøgata, Mosjøen


4 DAGER
8.360,-

Turnr.: 16
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 3 hotellovernattinger
  • 3 frokost
  • 1 lunsj
  • 4 middag
  • Lokale guider og innganger som beskrevet.
  • Alle ferjeutgifter
Tillegg:
  • Enkeltrom: kr. 1.840,-
Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Buss
Reisemål
 » Norge
 »  » Nord Norge