Du finner også sidene med ssl : https://www.brustadbuss.no/
Norden
Island, rundtur, fly tur/retur

SkogafossDa vikingene seilte sine skip til Island på 800-tallet, tok reisen noen uker. I dag er Island mye nærmere i tid, kun noen timer med fly. Islendingene er stolte av vår felles arv, og vi blir godt mottatt på sagaøya. Landskapet på Island er kontraster mellom ild og is. Det damper og koker i varme kilder, og isbreer ser du fra de fleste plasser på Island. Magisk lavalandskap og lys gir en spesiell følelse, noe som forklarer islendingenes tro på huldre, alver og troll. På denne turen benyttes SAS via Oslo begge veger.

Dag 1: Værnes / Keflavik - Reykholt - Borgarfjörður
Vi flyr fra Værnes kl. 07.15 via Oslo til Island, hvor vi lander på Keflavik kl. 10.35. Etter at vi har tatt plass i bussen kjører vi forbi Reykjavik og frem til Borgarfjörður. Borgarfjörður var skueplassen for mange av de islandske sagaer. Vi besøker Reykholt, hvor den legendariske Snorre Sturlason bodde, og deretter Hraunfossar. Middag og overnatting på Hotel Varmaland.

Dag 2: Borgarfjörður - Akureyri - Mývatn, Nord Island
Etter frokost kjører vi mot Akureyri, hvor landskapet skifter imellom fjellområder og frodige daler. Byen Akureyri, som er Nord Islands hovedsted. I Forrest Lagoon er det mulighet for et bad i et utendørs basseng, og deretter lunsj. Akureyri ligger innerst i en av Islands lengste fjorder. Etter en stopp ved Godafoss blir det middag og overnatting på Sel-Hotel Mývatn.

DeildartunguhverReykholtReykholt

Dag 3: Mývatn - Höfn, Østfjordene
Etter frokost kjører vi Sør for Mývatn,. Vi bruker god tid på området ved sjøen Mývatn. Naturperler som Krafla, Viti og Dimmuborgir. Fra Mývatn fortsetter turen mot Egilsstaðir for lunsj . Vi besøker Petras steinsamling på ettermiddagen. Middag og overnatting i Edda Hotel Høfn.

Akureyri kirkeMývatnNaturbadet Mývatn
GodafossNaturbadetNamaskard

Dag 4: Höfn - Hella, Sørkysten
Frokost på hotellet. Vi fortsetter langs kysten til Jokulsarlon hvor vi tar en pause. Der har vi mulighet for en båttur blant isfjell i lagunen. Turen fortsetter til Skaftafell National Park som ligger i et frodig område, like ved Islands største isbre, Vatnajøkull. Ved Skaftafell er Island høyeste punkt, Hvannadalshnúkur, 2110 m.Vi kjører over de vulkanske sandsletter til lava området Eldhraun, som er verdens største lava område fra et enkelt utbrudd i historisk tid. Etterpå mot Eyjafjellajøkull og stopper ved Skógafoss. Ved Skógafoss besøker vi Islands største museum utenfor Reykjavik. Middag og overnatting på Strakta Hotel i Hella.

JökulsárlónJökulsárlón

Dag 5: Höfn - Reykjavik, Þhingvellir, Geysir og Gullfoss
Etter frokost kjører vi til Gullfoss som er et av landets vakreste og mest imponerende vannfall. Etterpå fortsetter vi til Geysirområdet. Her spruter det varmt vann ut av fjellet. Strokkur er den største og spruter kokende vann hvert tiende minutt. Etterpå kjører vi til nasjonalparken Þhingvellir. Her ble Alltinget etablert i år 930. Her ble Islands lover og regler fastsatt.
Overnatting i 3 netter på et Centerhotel i Reykjavik.

Sør-IslandSeljalandsfossSkógafoss

Dag 6: Reykjavik
Frokost på hotellet. Vi går en rundtur i sentrum av Reykjavik på formiddagen, for dem som ønsker det. Resten av dagen til egen disposisjon.

ThingvellirStrokkur, GeysirGullfoss

Dag 7: Reykjavik
Dagen er på egen hånd i Reykjavik. Vi order med transfer og bad i den Blå Lagune denne dagen for de som ønsker det.

Domkirka og AlltingetReykjavikLeiv Eriksson, Reykjavik

Dag 8: Reykjavik - Værnes
Etter en god frokost, kjører vi ut til flyplassen. Flyet har avgang kl. 11.15 til Værnes via Oslo og lander på Værnes kl. 17.55.
8 DAGER
23.960,-

Turnr.: 34
Avreise:

Prisen inkluderer:
  • 7 hotellovernattinger
  • 7 frokost
  • 5 middag
  • Fly Værnes - Keflavik tur/retur
  • Bussreise som beskrevet
  • Inngang Petras Steinsamling, Skogármuseet
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell: 5.900,-
  • Naturbadet: Inngang og håndklede, honnør ca. 400 NOK, voksen ca. 510,- NOK
  • Båttur i Jøkullon, ca. 450,- NOK
  • Blå Lagune, buss, inngang, handklede og en drink ca.kr. 1.200,- (må forhåndsbestilles)
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700

Søk med kategori
Periode
 » Sommer
 » 2022
Tema
 » Historie
 » Natur
Reisemåte
 » Fly
 »  » Fly tur/retur
Reisemål
 » Norden
 »  » Island