Rundreiser
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
I Vesterled, Orknøyene og Skottland
På denne turen i Vesterled følger vi vikingenes turer vestover. Vi besøker Orknøyene og Skottland. Når vikingene seilte i vesterled ga de navn til viker, sund og alt som kunne hjelpe dem til å finne tilbake dit senere. Når de slo seg ned i nytt land fikk gårdene navn vikingene kjente fra stedene de kom fra. Noen av ordene de brukte i sitt språk ble tatt i bruk av de som bodde på de stedene de kom til og derfor vil vi kjenne igjen mange stedsnavn også i dag. På reisen benyttes Smyril Line mellom Bergen og Skottland, North Links ferjer videre til Orknøyene og DFDSs ferje fra Newcastle til Bergen. På turen kan man også oppleve Military Tattoo på Edinburgh Castle. I år deltar også H.M.Kongens Garde.
Dag 1: Trøndelag - Førde
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Turen går langs E6 sørover til Otta. Videre vestover til Stryn og frem til Førde for overnatting på Rica Sunnfjord hotell.
Dag 2: Førde - Bergen / Scrabster
På formiddagen kjører vi frem til Bergen. Kl.13.00 er det avreise med Smyril Lines ferje til Skottland. Middag ombord og overnatting i utvendige lugarer.
Dag 3: Scrabster - Orknøyene
Tidlig ankomst til Scrabster i Skottland. Vi spiser frokost før vi tar North Links ferje fra Scrabster til Stromnes på Orknøyene. Sjøveien til Orknøyene var kjent flere hundre år før Kristus. Fra 600-tallet har det vært en innflytting av norske bønder til Orknøyene, hovedsaklig fra Rogaland og Agder. De fleste stedsnavnene på øyene er av gammelnorsk opprinnelse. Det var Harald Hårfagre som grunnla jarldømme Orknøyene og øyene ble kristnet av Olav Trygvasson i 995 og fra 1152 hørte kirken under erkebiskopen i Nidaros. Magnuskatedralen står fortsatt i Kirkwall ( Kirkjuvág) Vi tar en utflukt med lokal guide. På Stenness ligger de mystiske Standing Stones. I Sandwick ligger steinalderlandsbyen Skara Brae fra 3000 år før Kristus. Det finnes også mange minnesmerker fra verdenskrigene. Vi besøker Scapa Flow hvor det var en stor engelsk base frem til 1957. Her får vi høre historiene fra første og andre verdenskrig. Det blir overnatting på Orkney Hotel i Kirkwall i 2 netter.
Dag 4: Orknøyene
Også denne dagen tilbringes på Orknøyene. Vi ser på Magnuskatedralen som ble bygd i det 12-århundre av jarl Ragnvald til minne om hans onkel Magnus Erlendsson som ble drept på Orknøyene. Vi skal også besøke verdens nordligste whiskydestilleri, Highland Park. Vi får innføring i produksjon og smaksprøve og selvfølgelig muligheter for handling.
Dag 5: Orknøyene - Inverness
På formiddagen tar vi North Links ferje fra Stromnes tilbake til Scrabster i Skottland. Vi kjører sørover i the Highlands til hovedstaden Inverness hvor det blir middag og overnatting.
Dag 6: Inverness - Edinburgh
Vi kjører sørover forbi Avimor, Perth og frem til Edinburgh, Skottlands hovedstad. Her blir det overnatting i 2 netter på hotell Hilton Edinburgh Grosvenor. Etter middagen skal vi overvære kveldens siste forestilling på årets Military Tattoo. Dette er en fantastisk opplevelse med den mektige Edinburgh Castle som fin kulisse. I år deltar også H.M.Kongens Garde med musikk- og drillkorps.
Dag 7: Edinburgh
På formiddagen tar vi en byrundtur med en lokal guide. Vi får se byens hovedattraksjoner og besøker også Edinburgh Castle med interessante museer. Ettermiddagen til egen disposisjon hvor handling på Princess Street er populært. Om kvelden vil vi oppleve en skotsk aften med tradisjonsrik musikk, mat og dans.
Dag 8: Edinburgh - Newcastle / Bergen
På formiddagen kjører vi langs kysten sørover mot Newcastle. Kl.15.00 avreise med DFDS's ferje til Bergen. Middag ombord og overnatting i utvendige lugarer.
Dag 9: Bergen - Flåm
På dagen anløpes Stavanger og Haugesund før ankomst Bergen kl.18.00. Vi kjører forbi Voss og frem til Flåm for overnatting.
Dag 10: Flåm - Trøndelag
Vi fortsetter gjennom den lange tunnelen fra Aurland til Lærdal. Videre over Fillefjell til Beitostølen. Vi kjører over Valdresflya før vi kommer ned til Gudbrandsdalen. Turens siste middag inntas på Dombås. Retur til Trøndelag på kvelden.


10 DAGER
12.460,-

Turnr.: 31
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: 3

Prisen inkluderer:
  • 7 hotellovernattinger
  • 9 frokost
  • 10 middag
  • Smyril Line Bergen - Scrabster
  • North Link Stromnes - Scrabster tur/retur
  • DFDS Newcastle - Bergen
  • Lokale guider og entreer som beskrevet
  • Inngang Military Tattoo
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr. 1.800,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700