Rundreiser
PS! Denne turen har gått
Se årets turer
Skottland
Skottland er kjent for sine flotte borger og slott i fin natur, grønne høydedrag mellom smale innsjøer. Videre den kjente musikken fra sekkepipene, skotskrutet ullstoffer og whisky av beste kvalitet. På denne rundturen gjennom det skotske høyland får vi se mye av landets natur, og vi besøker flere kjente plasser. Vi har også opphold i landets hovedstad Edinburgh, hvor vi opplever årets Military Tattoo. I år deltar H.M. Kongens Garde med musikk og drillkorps. På reisen benytter vi DFDS's ferje Stavanger - Newcastle på utreisen, mens returen foregår med DFDS's ferje fra Newcastle til Bergen.
Dag 1: Trøndelag - Larvik
Avreise fra Trøndelag på morgenen. Turen går sørover Østerdalen, forbi Oslo og frem til Larvik for overnatting på Quality Hotel Grand Farris.
Dag 2: Larvik - Stavanger / Newcastle
Vi fortsetter langs Sørlandet til Kristiansand og så vestover mot Stavanger. Kl.17.00 avreise med DFDS's ferje til Newcastle. Middag ombord og overnatting i utvendige lugarer.
Dag 3: Newcastle - Sterling
Frokost ombord før ankomst Newcastle kl.10.30. Vi kjører vestover mot Carlisle. Vi kjører langs Hadrians mur som ble bygd av romerne i år 120. Fra Carlisle kjører vi nordover og kommer snart til grensa Gretna Green i Skottland. Her blir det et opphold og det første besøk i forretning med skotske ullprodukter. Vi fortsetter nordover til Sterling for overnatting på Royal Hotel.
Dag 4: Sterling - Inverness
Vi kjører nordover langs Loch Lomond, Skottlands største innsjø, og frem til Tyndrum. Herfra Glencoedalen ned til kysten og frem til Fort William som ligger ved vestenden av Caledonienkanalen som forbinder Atlanterhavet med Nordsjøen. Fort William ligger ved foten av Storbritannias høyeste fjell, Ben Nevis. Muligheter for å gjøre en fin handel i byens mange butikker. Utvalget av skotske ullprodukter er stort. På ettermiddagen fortsetter vi langs Caledonienkanalen, forbi Loch Locky og frem til Fort Augustus med mange sluseanlegg. Byen ligger i sørenden av Loch Ness, en smal og dyp innsjø med god plass for "Nessie". Vi kjører forbi Urguhart Castle og tar en stopp ved et turistsenter. Ankommer Inverness, hovestaden i The Highlands, på ettermiddagen. Her blir det middag og overnatting på Royal Highland Hotel.
Dag 5: Inverness - Aberdeen
Vi kjører først frem til Speydalen, det største whiskydistriktet i Skottland. Vi tar et opphold og omvisning ved Glenlivet Destilleri. Vi fortsetter "whisky-trial" østover mot Aberdeen. Her blir det middag og overnatting på Simpsons Hotel.
Dag 6: Aberdeen - Edinburgh
På formiddagen fortsetter vi langs kysten frem til hovedstaden Edinburgh. Her skal vi bo i 2 netter på Apex International Hotel som ligger sentralt med kort gangavstand fra byens hovedgate Princess Street. Gode muligheter for handling av skotske ullvarer m.m. Om kvelden vil vi oppleve en skotsk aften med tradisjonsrik musikk, mat og dans.
Dag 7: Edinburgh
På formiddagen vil en lokal guide vise oss byens severdigheter. Vi vil besøke Edinburgh borg under rundturen og ellers se mange historiske bygninger m.m. Ettermiddagen til egen disposisjon. Etter middagen går vi opp til borgen. Her får vi oppleve årets Military Tattoo, en oppvisning og paradeforestilling som mange vil kjenne igjen fra TV-sendinger. I år deltar H.M.Kongens Garde.
Dag 8: Edinburgh - Newcastle / Bergen
På formiddagen kjører vi langs kysten sørover mot Newcastle. Herfra reiser vi med DFDS til Bergen. Ettermiddagen disponibel for avslapping eller handling i båtens taxfreebutikk. Middag om kvelden. Musikk, dans og underholdning utover kvelden. Overnattning i utvendig lugar.
Dag 9: Bergen - Voss
På dagen anløpes Stavanger og Haugesund før ankomst Bergen kl.18.00. Vi kjører til Voss for overnatting på Fleischers hotell.
Dag 10: Voss - Trøndelag
Vi fortsetter gjennom den lange tunnelen fra Aurland til Lærdal. Videre over Fillefjell til Beitostølen. Vi kjører over Valdresflya før vi kommer ned til Gudbrandsdalen. Turens siste middag inntas på Dombås. Retur til Trøndelag på kvelden.


10 DAGER
11.380,-

Turnr.: 32
Avreise:
Påstigningsliste alernativ: trykk her

Prisen inkluderer:
  • 7 hotellovernattinger
  • 9 frokost
  • 10 middag
  • DFDS Stavanger - Newcastle og Newcastle - Bergen
  • Lokal guide i Edinburgh
  • Besøk på Whisky destilleri
  • Inngang Military Tattoo
Tillegg:
  • Enkeltrom hotell kr. 1.950,-
Utskrifsversjon:
 Pdf/utskriftsversjon 

Påmelding:
- Epost
- Tlf: (+47) 74088700